PDA

View Full Version : Zdravím všechny

Straka
11-02-2008, 10:18 PM
Zdravím všechny, kteří se objevují na tomto jedinečném fóru:lol:. Doufám, že nám to tady bude fungovat lépe než na našich stránkách, kam nikdo nic nepsal. Když si tady čtu co všechno se tady můžeme dozvědět o ptácích, které u nás nikdo nelétal, protože jsme neměli šanci, když si čtete jen přátelský pokec mezi kontinenty, tak mě to celkem dostává. Jsem zvědávý, kdo se tu ukáže. Čau Milan:supz:

Biber
12-02-2008, 08:46 PM
cauko milane tadi bobor ze slovenska mno ja se tu viskituji uz hodne dlouho jetu par nasich slovaku a Czechi sem jeste nekoukal ale je to tu fakt zaujmavi a jestli budete psat tak budu i ja

BoBoR:supz:

Straka
12-02-2008, 11:48 PM
Nazdárek Bobře, o tobě tady uz vím dlouho, myslím si, že slovenských sokolníků je tu víc než českých. No ale uvidíme časem, kdo všechno se tu přihlásí.
Jakou jsi mě loveckou sezónu a jak ti lítá rudochvost?

Straka
12-02-2008, 11:57 PM
Nazdárek Bobře, o tobě tady uz vím dlouho, myslím si, že slovenských sokolníků je tu víc než českých. No ale uvidíme časem, kdo všechno se tu přihlásí.
Jakou jsi mě loveckou sezónu a jak ti lítá rudochvost?

Tomkuzma
13-02-2008, 10:02 AM
Ahoj Milane a ostatni,

Poradne to tady rozjedeme at vime co se deje mezi cesko-slovenskyma sokolnikama ;-)...me to teda velice zajima protoze vetsinu casu stravim mimo republiku.

Ted jsem na tyden pryc...jedu cestovat po jiznim ostrove, ale pak jsem dam nejake fotky a napisu neco o te me sokolici co ted litam...

tomas

Anca
13-02-2008, 11:15 AM
Další pozdrav,
tentokrát z Liberce ze ZOO!!
Taky jsem zvědav kolik se tu ukáže lidí.
Ahoj Honza.

Biber
13-02-2008, 09:25 PM
To Milan > Mno lovecka sezona ako to povedat zucasnil som sa coho sa dalo a naco som la peniaze zil bohu tento rok som nechitil nic ale na buduci rok sa to snad zlepsi :supz: a cervenak lieta dobre len treba abi mi pekne preperil a nebol vilamani minuli rok mi nevihodil niekolko pier tak som asizle nechal na preperovanie ale ved uvidime tento rok mozno pojdem do kanadi tak mozno pekne preperi .....................:arrow:

Jan.Visinsky
14-02-2008, 11:57 AM
No neodpustim si abych vas taky všechny pozdravil, sice se sem ted tak často nedostanu, ale budu se snažit jak to pujde.:roll::roll:

Biber
14-02-2008, 10:43 PM
To Milan> Milan pocuj kukal som to a vasich z CR je zaregistrovanich viacej ale nasich zo SR viacej na forum pise....

Dnesna Story: :lol: Dnska sa mi stal strasni trapas uz vlasne po 2 krat isiel som lietat cervenaka knam na luku pres hrad a ako som isiel akurat kolega krmil ostatne dravce tak som naschval isiel dalej abi nevidel ze sa krmi ale ten hnusak si to zapametal a aj z tej velkej dialki priletel do sokoliarne a zacal tam poletovat nastastie sa nic nestalo ale asi 2-3 tydne predtim som nevedel ze kolega krmil a isiel som von rovnaki postup ale cervenaknechcel zletiet tak ze idem pod strom a zavolam ho dolu ale ked som prisiel pod strom tak cervenaka nikde zrazu pocujem iba jacanie zo sokoliarne a uzs osm myslel a bude zle bezal som tam a vidim kolegu ako jednou noho drzi cervenaka za putka a ruki natahuje abi nedociahol do kibla vizeralo to ako niaka baletna poza :D ok ja viem asi to nebolo moc smiesne ale aspon niaku prvu hitorku som sem hodil ;-)

BoBoR :supz:

Straka
14-02-2008, 11:04 PM
Ahoj Tome, příští týden máme schůzy celého klubu, tak snad ti budu moci sdělit nějaké novinky. Stejně se máš, že už můžeš lítat s mladým dravcem, když my si na to ještě musíme půl roku počkat.
Čau Bobře, mně tohle udělal kolega s Harrisem, se samicí. To je vždy problém, když jsi s dravce blízko a necháš mu čas na přemýšlení. To potom vymyslí něco, co se nehodí. Musíš ho mít víc pod kontrolou nebo být dál, aby neviděl mezi ptáky nebo neslyšel ten hluk při krmení.

Aquila
16-02-2008, 05:00 PM
Ahoj, ten webmaster je fakt akční, sotva jsem mu přeložil text "České mezinárodní sokolnické fórum", hned ho zřídil a vidím, že se začíná plnit. Bylo by ale dobré nezpomenout na naše interní forum na sokolnictví.net a také tam přispívat. Jinak jsem Mildo rád, že je tady máme převahu my straky. Všem dodatečně přeji k svátku 14.2. (někteří hned myslí na lásku, ale je to i svátek sokolníků - svátek sv. Trifona - patrona sokolníků) Bohouš Straka

Biber
16-02-2008, 07:59 PM
To Aquila > ???? SV.Trifon???? ja som myslel ze patronom sokoliarov je SV.Bavon tak mi to prosim visvetlite :lol::rolleyes:

Straka
17-02-2008, 09:18 PM
Ale, ale Bobře. Málo čteš klasickou sokolnickou literaturu. Už ve Sternbergovi v Sokolnictví máš zmínku v historii o sv. Bavonovi a sv. Trifonovi, jako o patronech sokolníků. Pokud Sternberga nemáš, tak teď vyšla reedice a mohl bych ti ho poslat. Je to v češtině. Ale u vás taky vyšla v této době knížka a nevěřím, že tam není popsaný příběh carského sokolníka Trifona. Dostal jsem parádní knížky z Ruska o sokolnictví a lovech se spousta reprodukcemi starých carských obrazů a Trifon je tam na několika z nich i s množstvím textu.
Čau Bohouši, rád tě tady vidím. Já myslel, že to u nás nefunguje. Teď tam snad Honza dává novou verzi, aspoň tak se mi to objevuje na stránkách.

Straka
17-02-2008, 09:54 PM
Ještě pošlu pár fotek, nevěděl jsem jak, až mi Honza Višinský po skypu poradil. Mám samé velké, ale tyhle jdou.

Austringer67
17-02-2008, 10:00 PM
ahojky:)

Allison
18-02-2008, 07:30 AM
Ahoj Milane, ahoj všichni ostatní.
Přispěl jsem úvahou s úmyslem využít založení fóra pro české sokolníky k prezentování zkušeností, rad a nezvyklých příběhů ze sokolnického prostředí. Článek jsem ale uložil "dovnitř" neznalý systému a zpět na hlavní tématickou stranu už nejde. Za články k založení tohoto fóra, by pro přehlednost mohla následovat i různá témata a přidána každým, kdo takové téma otevře. Jak jsem viděl Čechů a Slováků je tu dost a určitě jich bude víc. Budem se všichni těšit na krásné foto, (mimochodem ty tvoje jsou skvělé) na veselé, poučné a jiné články.
Zdraví Milan Ch. alias Allison

Straka
19-02-2008, 10:33 AM
Ahoj, přidávám obrázky sv. Trifona

Biber
19-02-2008, 11:12 PM
Dik za obrazki asi si trochu otom nieco precitam ale postudijem ten sv,trifon mi je fakt nezmami ale ked to hovorite vi asi to je pravda idem to pohladat...

Kukri
20-02-2008, 07:42 PM
Nazdar chlapi,
prave som nasiel tuto sekciu fora a som velmi milo prekvapeny..:supz:
Snad to tu bude riadne frcat, nametov na diskusiu je urcite dost..
Sokoliarstvu zdar
Kukri

Orol
21-02-2008, 04:43 PM
ja asi tiez iba tak nahodou...toto forum pre mna este stale skryva vela tajnych zakuti :D:D ale tak super :)

uz som predtym aj ja rozmyslala ze napisem daco po slovensky ale som si myslela ze by to bolo neeticke...ale tak toto je super :)

Straka
21-02-2008, 09:37 PM
Nazdar, jsem rád, že se tu objevuje stále více lidí. Je to na nás jaký to bude, tak napište náměty na diskuzi i vy ostatní. Chtěl jsem přivítat všechny ze Slovenska, už dlouho jsem s nikým nemluvil, naposledy na festivalu. Tak povězte co je u vás nového. S jakými ptáky létáte. Už jste tady viděli toho španěla s poštolkou, jak loví straky? To je paráda ne, škoda, že se u nás tím nikdo seriózně nezabývá.

Kukri
22-02-2008, 07:14 AM
Bohuzial Sergiova postolka to uz ma za sebou.. :(
Na Slovensku sa momentalne riesi konecne znenie novely zakona o CITES.
V CR je zajtra vyrocna schodza klubu,vsak?Tak sa tesim na novinky z nej;)
Kukri

Biber
22-02-2008, 10:51 PM
Mno bolo bi krasne kebi som si napriklad s postolkou alebo rarohom alebo niakim inim dravcom mohol proste vist niekam ana pole a zalovit si na naiaku tu straku alebo tak (samozrejme po dohode s polovnikmi) ale neviem ako to je u nas v SR zakonovo osetrene a ci sa krkavcovite vtaki okrem Krkavca mozu lovit ked sa to dohodne v reviry....

Lenka
23-02-2008, 08:00 AM
Nazdar, jsem rád, že se tu objevuje stále více lidí. Je to na nás jaký to bude, tak napište náměty na diskuzi i vy ostatní. Chtěl jsem přivítat všechny ze Slovenska, už dlouho jsem s nikým nemluvil, naposledy na festivalu. Tak povězte co je u vás nového. S jakými ptáky létáte. Už jste tady viděli toho španěla s poštolkou, jak loví straky? To je paráda ne, škoda, že se u nás tím nikdo seriózně nezabývá.

ta postolka je drsna. skoda ze vsetci postolky tak strasne podcenuju. prva postolka, co som mala v jedenastich, lovila dokonca hrdlicky!!! a to teraz nekecam. bola to velka mala mrcha:P
rada vidim, ze sa tu objavuju aj slovenksi a ceski sokoliari. drzim vam vsetkym prsty nech vam to lieta aj nadalej:)

Kukri
23-02-2008, 04:07 PM
Postolky su urcite schopne dobrych vykonov, pokial su cvicene skusenym sokoliarom.Je tazsie naucit postolku dobre kruzit a utocit na vabitko ako naucit to stahovaka alebo sakera. Je tam omnoho vacsi problem s odsadavanim.Na to aby sa tomu predoslo treba obrovsky cit a skusenosti.
Co sa tyka obratnosti, postoly su schopne prekvapivych manevrov,co casto dokazuju napr pri utokoch na ine dravce. Ak su dobre vedene, mozu viazat a udrzat vtaky do velkosti holuba ci jarabice.:cool: Pri love je vyhodou,ze ich vacsinou korist neberie vazne a neboji sa ich, takze sa k nej lahko dostanu.
Moja prva postolka lietala okolo 200g a po strastiplnom vycviku bola ochotna viazat holuby,ale do poriadneho kruzenia som ju nikdy nedostal,myslim ze to je u tohoto dravceka najvacsim problemom. Straky by sa s nimi ale dali lovit kludne aj z pasti,napriklad pri carhawkingu a podobne aj holuby.
Nemate niekto skusenosti s vycvikom kobca? Tento dravec ma velmi fascinuje a aj ked sa venujem prevazne jastrabom,je mojim snom lovit s tymto malym sokolikom.Pred par dnami som mal stastie vidiet 2 utocne lety divej samice na spevavce, je to naozaj zazitok.:supz:
Kukri

Straka
23-02-2008, 10:46 PM
Právě jsem se vrátil z hradu. :wink:Ne, ale z Opočna ze schůze. Taky my řešíme velké problémy s CITES. O tom se snad víc tady zmíní Bohouš Straka.
Já jsem taky začínal s poštolkou. Ta druhá už ale dobře lítala na vábítko a lovila kosáky. Pak jsem měl jednu zabavenou se zastřiženýma křídlama. Ta byla nejlepší. I když zpočátku uletěla 2 m a měla toho dost, tak po výcviku kroužila a z kroužení lovila vrabce, chytal jsem s ní holuby a hraboše.:) Adept ode mně ze střediska měl výbornou poštolku, která kroužila ve výšce 80 m, třepetala se nad ním, prostě to nemělo chybu. Myslím, že v nich je slušný potenciál, pokud by se jimi někdo seriózně zajímal. Myslím si ale, že náš problém ( čechů i slováků) je ve snadném přístupu k lovecky lepším dravcům. Zkrátka, proč se trápit s poštolkou, která možná bude lovit, když mám doma jestřába, nebo rudochvosta, sokola a pod. Angláni se snaží s kání lesní lovit králíky, protože na jestřába nemají. To si myslím je hlavní problém. S ostřížem jsem také létal, ale spíš jen tak, protože to bylo něco jiného. Opravdový výcvik to nebyl, protože jsem zase měl k dispozici dva skaláky, kterým jsem dával podstatně víc.

Lenka
25-02-2008, 05:44 PM
Právě jsem se vrátil z hradu. :wink:Ne, ale z Opočna ze schůze. Taky my řešíme velké problémy s CITES. O tom se snad víc tady zmíní Bohouš Straka.
Já jsem taky začínal s poštolkou. Ta druhá už ale dobře lítala na vábítko a lovila kosáky. Pak jsem měl jednu zabavenou se zastřiženýma křídlama. Ta byla nejlepší. I když zpočátku uletěla 2 m a měla toho dost, tak po výcviku kroužila a z kroužení lovila vrabce, chytal jsem s ní holuby a hraboše.:) Adept ode mně ze střediska měl výbornou poštolku, která kroužila ve výšce 80 m, třepetala se nad ním, prostě to nemělo chybu. Myslím, že v nich je slušný potenciál, pokud by se jimi někdo seriózně zajímal. Myslím si ale, že náš problém ( čechů i slováků) je ve snadném přístupu k lovecky lepším dravcům. Zkrátka, proč se trápit s poštolkou, která možná bude lovit, když mám doma jestřába, nebo rudochvosta, sokola a pod. Angláni se snaží s kání lesní lovit králíky, protože na jestřába nemají. To si myslím je hlavní problém. S ostřížem jsem také létal, ale spíš jen tak, protože to bylo něco jiného. Opravdový výcvik to nebyl, protože jsem zase měl k dispozici dva skaláky, kterým jsem dával podstatně víc.

o tom, ze kanata sa cvicia na lov kralikov som tiez uz pocula ale neviem, povedala by som, ze kanata dost ustupuju do uzadia kvoli harrisom, ktore maju neporovnatelne vacsi lovecky potencial a dokonca sa s nimi da lovit v skupine, co sa s kanatom porovnavat neda ani nahodou. navyse zacinaju byt cim dalej lacnejsie, pretoze sa lahko rozmnozuju a su strasne prisposobive. opravte ma, ak sa mylim:)

Frank Gallagher
25-02-2008, 07:30 PM
ahojte som tu prvy krat keby tu bol niekto zo sniny kto ma neake vacsie vtaky ako FHH prosim odpiste dakujem

Straka
25-02-2008, 07:57 PM
Ahoj, o káních můžu za sebe říct toto. Mám je rád, protože se s nimi krásně létá a jsou to opravdový kámoši. Lovil jsem s nimi holuby v letu z kroužení. Můžou mně to potvrdit lidi, kteří ke mně chodili do ZOO. Holubi byli vypuštěni z ruky a útoky byly parádní. Teď létáme se 3 káněmi na ukázkách dohromady a nedělá jim to problémy. Myslím, že by nebyl tak velký problém s nima i dohromady lovit, pokud by to bylo tak veliké, aby se na kořist vešli.
Harrisové nenahrazují nyní káně, ale i jestřáby, protože legislativa je pro ně velice jednoduchá a jak víme jestřábi podražili vzhledem k málo početným odchovům. V roce 2006 kamarád s e samicí Harrise ulovil první kus srnčí zvěře na Opočně. Od té doby je takových úlovků už několik. Dokazuje to velkou adaptibilitu na kořist. Samice létala kolem 900 g.
Přikládám foto káně lesní, káně bělochvosté a císařské

Straka
25-02-2008, 08:21 PM
Ještě dotaz,létali jste dohromady nějaké sokolovité dravce? Já jen poštolky. U rarohů, sokolů apod. je lépe dát dohromady pár, dva samce, samice, nebo je to jedno.

Lenka
26-02-2008, 07:16 PM
ja mam kdesi clanok o lietani viacerych solovitych dravcov naraz, takze ak nevadi ze je v anglictine, staci mi poslat PM s emailom a ja ho poslem:)

Biber
26-02-2008, 08:49 PM
Mno ked uz sem tak posielate foto tak aj ja sem niake pridam ...

Moj cervenak este minuli rok v prvom sate..

http://www.tigre-sk.szm.com//1.jpg

Zimna idilka v sokoliarni

http://www.tigre-sk.szm.com//2.jpg

Ja zo stepakom na vistupeni (Trochu narcizmu neuskodi :lol:)

http://www.tigre-sk.szm.com//3.jpg

Straka
26-02-2008, 11:07 PM
Taky trochu zimy, když nám už odchází.:cry: Do té nové - chovné -sezóny přeji hodně štěstí.:supz:

Tomkuzma
27-02-2008, 12:47 AM
Ahoj sokolnici,

tak jsem se vratil z cestovani a rozhodl jsem se s vami podelit o me zkusenosti a zazitky. Nevim kolik zkusenosti kdo z vas ma ze zahranici, ale urcite to nektere bude zajimat ;-)

Jiz nekolik let ziju mimo cechy a ta nase spolecna vasen me nuti sokolnicit i v zahranici. Dve sezony (2 krat 2mesice) jsem stravil lovem belokuru ve skotsku. Je to uzasny typ lovu - vrele doporucuji. Minulou sezonu jsem stravil dva mesice lovem vran a havranu v severni anglii.

Na belokury jsme pouzivali samce Lovecak/stehovak a na vrany samice stehovak/raroh. Take jsme sebou meli samce stehovaka/novozelandsky coz je kapitola sama pro sebe.

Ted jsem jiz po druhe na Novem Zelande a momentalne cvicim samici a samce sokola novozelandskeho. Jsou to skvely ptaci a sokolnika pekne potrapi...hlavne je to o trpelivosti. Oba to jsou letosni mladata a hned jak byla doperena jsem s nima zacal. Prvni faze vycviku probehla normalne a naprosto bez problemu. Jsou to velice inteligentni dravci. Jejich chovani mam dobre okoukane od divokych sokolu a tak me veci jako prohledavani kapes tim zpusobem, ze mi cela samice zaleze pod sokolnickou vestu naprosto neprekvapuje. Maji velice dobrou pamet...(ja take a tak se ucim z prvnich chyb a uz nenechavam otevrene okenko od auta a v nem zradlo - samice se vratila asi pul kilometru a nazrala se :-D - stacilo aby me videla sahat do prihratky.

Problem s vycvikem nastal u zvysovani kondice a lovu. Jako puvodne jediny dravec na Zelandu se tento druh prizpusobil vsem druhum prostredi a je to v podstate sokol s chovanim jestraba. Hned od prvni chvile perfektne sleduje, prilety na ruku s jakekoliv vzdalenosti...
Bohuzel na vabitko utoky nedela. Kdyz udelam dva, tak mi sedne na hlavu a ceka. S tim sezenim na hlave.....to je u nich naprosto normalni. Pouzivaji me jako vyvyseny bod odkud pozoruji a lovi.
Dalsi problem je lov. Temto dravcum velice dlouho trva nez mentalne dospeji. V podstate jsem jeste po dvou mesicich nic neulovil. (teda krome Pukeka coz je asi trikrat vetsi slipka, husice, zvonka a jezka) ale nemohl bych to pokladat za poradny lov. Od velice zkuseneho sokolnika mi bylo doporuceno je vypustit na volny let a to je nejlepsi jak se nauci lovit. Tudiz jsem odjel cestovat a ptaci stravili dva tydny venku. Kamarad je kontroloval a prikrmoval. Ted jsem se vratil a zjistil, ze do cepicky je nedostanu :-(...ale to se brzy zlomi. Samice je ted v plne na 520gramech a samec 320 gramech. I v pone kondici to jsou naprosto neuletovi ptaci. Ted zacnu snizovat vahu a uvidime co se z nich vyvede.
Jinak z vlasni zkusenosti vim, ze lovi naprosto vsechno az do velikosti maleho zajice ci volavky (white-faced heron).

Budu vas informovat ;-)

Na fotkach je dvakrat samice a jednou samec jeste s chmirim na hlave

Tomkuzma
27-02-2008, 01:08 AM
Jinak na nize uvedene adrese najdete par fotografii z me druhe sezony ve skotsku

http://foto.tiscali.cz/tomkuzma/scotland06/

A jeste zde prikladam tri fota z lovu vran.

1. Nas tym
2. Petileta samice stehovak/raroh vypustena na vrany
3. Ja se sefem po uspesnem lovu.

Tomkuzma
27-02-2008, 01:12 AM
ahojte som tu prvy krat keby tu bol niekto zo sniny kto ma neake vacsie vtaky ako FHH prosim odpiste dakujem

Koukam, ze zijes v manchesteru. Ja tam stravil tri roky. Perfektne jsem si tam zalital s MHH. Znam tam par sokolniku...znas tam nekoho? Litas tam neco?

Tomas

Talon
27-02-2008, 01:15 AM
great pictures tomas.:supz:

as for the write up.i carnt understand it.lol :cry:

Tomkuzma
27-02-2008, 05:51 AM
great pictures tomas.:supz:

as for the write up.i carnt understand it.lol :cry:

No worries Kev,

Basically I wrote some stuff about training my new zealand falcons. Just got back from training session and I'm very pleased with my female. Just love her attitude. She is just great.
I was away for a week and she spent whole week outside with a male. I caught her again hoping to get her going at quarry in few days. She is flying at 510 grams.
The male isn't as good. He is too mild.
I'll be back in wales at the end of march so I'll give you call.

Keep in touch

tomas

Straka
27-02-2008, 10:07 AM
Hézký, čau Tome, jsem rád, že jsi zase mezi námi i s fotkami.:lol: Prosím tě, jak píšeš o zajících a o volavkách, jak jsou ta zvířata veliká? Jako u nás? A jak je loví, jakým stylem, zajíce kope, nebo váže a bojuje, v jakým terénu se létá a loví. Na volavky sedící, nebo se zvedají,... Otázek je spousta. Až budeš na skypu tak zavolej, nebo já až tě tam uvidím.
Koukám že to máš pěkně nabitý, tu sezónu, co by za to spousta lidí dalo, i když mnoho sokolníků teď spíš chová a jen létá bez lovu. Napiš nějaký zkušenosti a poznatky, ať si to užijeme aspoň na papíře.:P

Allison
27-02-2008, 07:26 PM
Jasně Tomáši já se připojuji, píšeš poutavě a zajímavě o dravcích, kteří tu nežijí a ani tudy netáhnou. Pro nás exotické dobrodružství plné skvělé inspirace. Poděl se s námi více, třeba ještě něco o malých sokolech. Používáš také nějakého pejska?

Tomkuzma
27-02-2008, 09:23 PM
Zajici tu jsou stejne velci jako u nas, ale velkeho zajice by tento maly sokol urcite neulovil. Vime ze ulovi kraliky a z vyvrzku se nasli i chlupy zajice. To musel byt urcite velice maly zajic. Minuly rok jsme vypustili dve mlade samice na jednom miste a kdyz jsem je obcas chodil prikrmovat, tak jsem je pozoroval pri lovu kraliku. Je to proste jak jestrab. Sedi a kdyz mi z pod nhy vybehl kralik, tak ho vazaly po rychlem letu.
Mistni volavky (White-faced Heron) jsou asi polovicni co nase popelava, tak krasna velikost pro tohoto sokola. Urcite by se dali lovit z ruky sedici i nizko letici. Letos jsem videl fotky od jednoho farmare a divoka samice zabila jednu tuto volavku na jeho tenisovem kurtu. Vyfotil to a ukazal. Jinak vetsina koristi budou maly ptaci - kosi, drozdi, stehlici, zvonci...

Vcera me velice potesila moje samice. Mela 519gramu a letala jak z praku. Dokonce zacina pomalu ale jiste chapat co od ni chci s vabitkem a uz udelala tri prulety na vabitko. Prileti na jakoukoliv vzdalenost.
Jeste je docela zvlastni v jejich chovani to, ze hodne koristi a zradla, ktere jim davame schovaji. Ve volne prirode a nami vypousteni dravci nikdy nemaji uplne plne vole. Kdyz moje samice ulovila prvniho zvonka, tak sezrala hlavu, odletela, schovala ho pod ker a priletela zpet za mnou. Nekterym nasim sokolum muzu dat deset kurat a oni vzdy jen odleti a prileti zpet pro dalsi. To byl stejny pripad, kdyz jsem minulou sezonu letal krizence stehovak/novozelandsky. Za hodinu jsem s nim chytil treba pet lindusek a on je vzdy jen nekde schoval a priletel zpet. Ale kdyz prislo na kavku ci vranu tak to ne...to hned vedel co s tim :-D

Samec me moc nebavi - je to takovej trouba. To ta samice ma v sobe kuraz, silu a rychlost. Snad se brzy postesti.

Jinak s tim kopanim zajicu. Kdyz jsem jeste bydlel v manchesteru, tak jsem kazdy vikend jezdil s kamarady na zajice. Oni lovi s krizencem lovecak/raroh a pouzivaji k tomu saluki. Samice to vetsinou vazala hned, ale samci to kopali dokud to nechytil pes. Jsou to zajimave a dlouhe lety, ale ve druhe sezone, kdyz jsme lovili jen se samcema uz me to moc nebavilo, protoze to bylo vice o psech nez o sokolech. Kazdopadne 3/4 lovecanda/raroh to vazala jak jestrab na jakoukoliv vzdalenost.

Pozdeji sem dam nejake fotky, ted musim bezet.

Tomkuzma
27-02-2008, 09:39 PM
tak tady dve fotky z lovu zajicu.
ta druhe fotce je den na ktery nikdy nezapomenu. vybehl zajic asi 50 mteru pred nama. Ben(ten klecici) vypustil samici a ta ho okamzite vazala...pes nemel ani sanci se tam dostat protoze vse bylo hotovo nez se dostal na polovicni vzdalenost.

Straka
27-02-2008, 09:49 PM
Já jsem viděl jeden krásný útok od samce raroha (měl tak do 700g). Na třetí nakopnutí zůstal ležet, když jsme ho otevřeli tak měl utržený játra. S orlem na ruce jsem se celkem styděl. Nedělal to ale běžně, spíš vyjímečně. Takovýhle kopání dělají i orli, mořský i bělohlavý, ale taky se to protahuje do dálky, zase je na co koukat.

Biber
28-02-2008, 12:11 AM
Tomasi pocuj nevideli sme sa nahodou na festivale v Aglicku ? alebo si len zle pametam ??? :confused: ........................:arrow:

Tomkuzma
28-02-2008, 01:01 AM
Tomasi pocuj nevideli sme sa nahodou na festivale v Aglicku ? alebo si len zle pametam ??? :confused: ........................:arrow:

Videli ;-)...staral jsem se tam o sokoly, kteri byli pouzivani v arene

Tomkuzma
28-02-2008, 01:04 AM
Já jsem viděl jeden krásný útok od samce raroha (měl tak do 700g). Na třetí nakopnutí zůstal ležet, když jsme ho otevřeli tak měl utržený játra. S orlem na ruce jsem se celkem styděl. Nedělal to ale běžně, spíš vyjímečně. Takovýhle kopání dělají i orli, mořský i bělohlavý, ale taky se to protahuje do dálky, zase je na co koukat.

Jednou az se vratim zpet do cech, tak se budu snazit vycvicit velkou samici krizence ciste na zajice....myslim, ze pokud dodrzim stehny vycvik jako Ben, tak to pujde. Jeho ptaci to lovili pravidelne. Jediny problem byl u samcu, kteri obcas ulovili lehky nebo slaby kus pernate a to uz pak nebylo cesty zpet k zajicum.

Straka
28-02-2008, 12:06 PM
jen malou vzpomínku na loňské Opočno. Tak Tome, kdy tam takhle budeš stát s křížou a před tebou ti ulovení zajíci?

Biber
02-03-2008, 06:43 PM
Tomasi pocuj mna este napadlo na festivale bol taki velki krizenec samka bol to RT a nevim co oni tomu hovorili Fairitail ako rozpravkovi chvost nevis nahodou scim to bolo zmiesane ???

Tomkuzma
03-03-2008, 10:04 AM
Tomasi pocuj mna este napadlo na festivale bol taki velki krizenec samka bol to RT a nevim co oni tomu hovorili Fairitail ako rozpravkovi chvost nevis nahodou scim to bolo zmiesane ???

Asi myslis Ferutail...to je krizenec feruginusXredtail. takze cisarska kane s kani rudochvostou ;-)...naprosto nechapu vyznam tohoto krizeni, ale to je muj osobni nazor...

Biber
03-03-2008, 11:08 AM
To Tomkuzma > Mno poviem ti ja to vcelku chapeme ak sa nemilim ten feruginus je nieco podobne ako buteo regalis a teda ked sa skrizia tiet odva tak vznikne krasni velky dravec poviem ti ked osm videl toho ferutaila tam v britani slintal som strasne sa mi lubil....

PS > kukal som na nete cez google ale feruginus som nikde nenasiel ....

Straka
03-03-2008, 06:02 PM
Ale Bobře, správně se to píše Ferruginous Hawk - Buteo regalis a určitě jí znáš. Je to krásný dravec, má jeden problém, menší pařáty a krátké prsty. Je to typický lovec srstnaté kořisti, proto ty krátké prsty. Má dost dlouhé pařáty a tak dost špatně drží balanc na rukavici. Žije na severozádadě sev Ameriky, tzn. na prériích, proto vyžaduje otevřený prostor, dost nerad sedá na stromy. Protože má dlouhá a celkem úzká křídla, tak je dost rychlý, viděl jsem ho jak bez problémů doháněl bažanty v letu. V lovecké kondici se drží níž a je velice agresivní. Dost si hlídají místo, kde se s nimi létá a tam mohou útočit na cizí lidi a i psy. No zkrátka zajímavý pták, vím o čem mluvím, mám ho a létám s ním.
Hele kříženci mohou vypadat pěkně, ale ti čistí ptáci taky nejsou k zahození. Tome pokud by FH měl větší pařáty jako RTH, možná by to nemuselo být špatné, ale co když to bude obráceně, viď.

Biber
03-03-2008, 08:40 PM
Uf tak to je hmba nevedel som ze regalis za v anglictine takto naziva... takze ako pises kombinacia regalisa a RT bi mohla bit velmi zaujmava ti tie svoje regalisi na akej vahe lietas ??? ...

Tomkuzma
04-03-2008, 01:19 AM
Cvicil jsem samici..trvalo mi dlouho nez jsem na ni prisel...pozdeji uz docela dobre litala a byla agrerivni na koristi. To co udelala s cvicnym kralikem jsem jeste nikdy nevidel. Proste ho roztrhla vejpul!...to bylo jeste nez jsem odjel do zahranici a uz nechci cisaraka nikdy videt :-D
Proste jako lovecky dravec se mi vubec ale vubec nelibi.

Straka
04-03-2008, 09:22 AM
Jak píšeš Tomáši, jsou to zvláštní ptáci. Mají sílu a agresivitu. V Americe je používá ten, kdo chce létat se skalákem a nemá na něj. Neudělá totiž takovou škodu. Ať na sokolníkovi nebo na domácích zvířatech, pokud uletí. Má hrozně široký zobák a kuřata do ní padají jak do popelnice. Ale spousta lidí na něj nedá dopustit, vždyť stačí si to najít tady na fóru. Mají tam taky spoustu fotek.

anicka :-)
04-03-2008, 08:52 PM
pozdravujem vsetkych...cechov aj slovakov...dufam ze to tu bude fungovat....Anicka...:supz:

04-03-2008, 08:55 PM
a zabudla som...nazdar bobre...:yawinkle:

Straka
04-03-2008, 10:11 PM
Ahoj Aničko:supz:, bez nás, tedy našich příspěvků, to fungovat nebude. :wink: Tak piš. Milan

Biber
05-03-2008, 05:00 PM
aha ju anicka sem zavitala mno tak tu unas vitaj a pocuj co je nove s Punkym visledky uz prisli lietas teraz atd mno povedz....:arrow:

05-03-2008, 05:45 PM
no Punky sa ma v pohode....volal mi ten veterinar a nic tam nenasiel nastastie...som ho odcervila a mu to pomohlo.A davam mu raz zacas probiotika a skrupinku z vajicka a tak...nech ma trosku vitaminy...a nelietam ale od buduceho tyzdna zacnem...Sa nam pokazil sarkan totiz to(mezo ho zavesil na strom a polamali sa tycky) a mala som skusky tazke tak som to nestihala.A aj tu vysielacku mi treba.Uz abyu som mala svoju.Uz sa tesim ked konecne pojdeme zase lietat...jupiiii:) A Ty lietas?

Biber
06-03-2008, 08:55 PM
Mno som rad ze punky je v pohode mno lietam ale iba cervenaka sokol je odstaveni a ide prec a berem noveho ale mam novinku :lol: priniesol osm si dneska psika Bretonacika maleho :P ..............................:arrow:

Lenka
07-03-2008, 07:10 AM
pozdravujem vsetkych...cechov aj slovakov...dufam ze to tu bude fungovat....Anicka...:supz:

iba tak hadam...nevideli sme sa nahodou teraz v lete v Antole?

Biber
07-03-2008, 02:59 PM
sorry ze sa pridavam do pokecu ale mispominala ze ste sa tam videli :rolleyes:......................:arrow:

Lenka
08-03-2008, 08:16 AM
sorry ze sa pridavam do pokecu ale mispominala ze ste sa tam videli :rolleyes:......................:arrow:

aha diky:lol: ako sa ma inac lanner?

Straka
09-03-2008, 11:49 PM
Zdravím, ještě létáte, nebo jste už posadili ptáky. Posílám pár fotek dravců z ukázek.

Biber
10-03-2008, 03:26 PM
aha diky:lol: ako sa ma inac lanner?

Aki laner ?? ten anickyn ?? mno ma sa dobre vsak to pisala visie...

Straka
12-03-2008, 02:05 AM
Ahoj Tome, dlouho ses neozval. Nebudeš mít nějaké nové fotky a úlovky? Pište i ostatní, copak jsme tu jen my?:supz:

Tomkuzma
12-03-2008, 11:11 AM
Ahoj vsichni,
Dlouho jsem se neozval, ale mel jsem tu jine zalezitosti ;-)
Tak zde na druhem konci sveta se vse teprve rozjizdi. Poslednich par dni jsem ptaky dost zanedbaval, ale i presto jsem s nima mel velice dobre chvile.

Samec predvadi skvele vykony. porad lita okolo 290gr. Celkove ma naloveno dva vrabce, stehlika, skrivana a lindusku. Zacina pomalu chapat, ze ja jsem ten kdo vyplasi ty ptaky z krovi a jeste zbyva aby se naucil cekat v dobrych pozicich. Jsou opravdu skvely dravci a vubec se beoji zaletnout do krytu. Dnes napriklad chytil vrabce uptrosted krovi.

Na samici jsem nemel moc casu a dnes jsem poznal, ze pravdepodobne volim spatnou taktiku. I ve volne prirode proste ty samice jen sedi a cekaji na prilezitost, ktera priletne blize ;-)...ja se s ni snazim lovt stejne jako se samcem a plasim z krovi co se da.

Minuly ctvrtek jsem je lital naposled dohromady. Sel jsem docela vysoko do hor a mel jsem par utoku na kraliky a na kalifornske krepelky, ale je tezke je dohromady uhlidat a venovat se oboum.
Od te doby je litam zvlast.

No ale abych to zkratil. V nedeli jsem byl zaletat se samici a ona zatim mela jen zvonka a vrabce....ten den mela 488gr. Mela nekolik skvelych utoku na male ptaky! opravdu skvelych, ktere by staly za to nafilmovat. Bohuzel nemela stesti.Lovila tak trochu nezavisle na me a tak jsem si ji pak zacal vsimat a venoval se sve drazsi polovicce ;-)....a one najednou udelala asi 400 utok tesne nad zemi...pak asi dva metry svicku a na zem, kam jsem nevidel...tak jsem se rozbehl a kdyz jsem tam dobehl tak jsem ji nasel na motakovi!!! Bylk to nlady vysileny motak a ona si s nim poradila velice dobre.

V nedeli odletam zpet do evropy, tak je mi trochu lito, ze je nemuzu poradne odletat celou sezonu. V teto chvili jsou skvely. Cepicka bez problemu, prilety a vlastne vse ostatni skvele.
No mam posledni dva dny lovu, tak uvidime.
Uzijte si foto ;-)

12-03-2008, 01:39 PM
iba tak hadam...nevideli sme sa nahodou teraz v lete v Antole?
no jasne..videli...ved som si aj myslela ze si to ty...moj lanner sa ma fajn.A ty si spominala ze mas krizenca nie?

Biber
12-03-2008, 10:34 PM
Mno ja moc fotiek teda nemam ale co bi ste povedali na nieco taketo sulad mojich najoblubenejsich veci na tomto svete DRACI FANTASY a SOKOLIARSTVO

http://tigre-sk.szm.com//scan0007.jpg

12-03-2008, 11:00 PM
Bobooooor...co sa tu chvalis cudzimi obrazkami...?haaa?si nakresli svoooooj...:D

52060

Straka
14-03-2008, 12:17 AM
Tome, šťastnou cestu, doufám, že když to budeš mít blíž domů, tak se třeba uvidíme. Ptáky bereš sebou, nebo tam zůstávají? Díky za fotky a psaní, Milan

Tomkuzma
14-03-2008, 10:16 AM
Tome, šťastnou cestu, doufám, že když to budeš mít blíž domů, tak se třeba uvidíme. Ptáky bereš sebou, nebo tam zůstávají? Díky za fotky a psaní, Milan

Diky Milane. Ptaci tu zustavaji. Neni sance si ze Zelandu neco privezt a uz vubec ne dovezt. Skoda, protoze mi bychom potrebovali novou krev do nasi jedine populace v zajeti.
Jinak v cechach se urcite uvidime!

Dnes jsem se samcem chytil mys :-)...docela dlouho jsme stravili plasenim vrabcu a malych ptaku a on se fakt snazil, ale je to opravdu tezke. Nakonec to najednou slozil a bum do krovi. Vylezl s mysi :-D

Samice me dnes totalne odradila. Stve me, ze vubec nevim jak na ni a hlavne me ostatne jako kazdy novy ptak, ktereho cvicim poucila o novych vecech. Nu coz, dnes jsem dostavel voliery, tak je zavrem a bude to.

Snad udelam radost par fotkama ...mlada samice jestraba (severak - accipiter gentilis buteoides), trilety samec, a samice Sokola novozelandskeho s mladaty

17-03-2008, 06:14 PM
Mam na vas vsetkych obrovsku prosbu...Robim bakalarsku pracu a potrebovala by som akekolvek materiali o sove dlhochvostej(strix uralensis) a o vyuziti dravcov a sov ako prirodzenych predatorov v biologickom boji proti hlodavcom.Ak nieco budete mat budem vam moc vdacna.Dakujem...a prosim poslat na falconerka@gmail.com.

Straka
18-03-2008, 11:11 PM
Pro Aničku: bohužel nic:cry:
Ale pošlu zase nějaký obrázek:grin:

Lenka
19-03-2008, 07:07 AM
nadherne fotky:supz:

Straka
19-03-2008, 11:08 PM
Díky, mám dobré kamarády a rád jim to vyřídím.:D

Straka
20-03-2008, 09:49 PM
Ahoj Lenko, zastav se, teď tady byl Bobr s Maťom, rád uvidím zase někoho ze Slovenska:supz:

Tomkuzma
21-03-2008, 03:11 PM
Mam na vas vsetkych obrovsku prosbu...Robim bakalarsku pracu a potrebovala by som akekolvek materiali o sove dlhochvostej(strix uralensis) a o vyuziti dravcov a sov ako prirodzenych predatorov v biologickom boji proti hlodavcom.Ak nieco budete mat budem vam moc vdacna.Dakujem...a prosim poslat na falconerka@gmail.com.

Ahoj,

Nezda se mi, ze sezenes dostatek informaci o vyuziti dravcu na hlodavce aby to dalo celou bakalarku, ale to je muj osobni nazor. Pokud by to bylo vice obecnejsi jako treba na celkovou ochranu proti ptakum a hlodavcum, tak to by uz bylo lepsi...
Jinak se podivej, ale mel jsem pocit, ze nekde v americe podporovali hnizdeni sov na zemedelskych pozemcich, za ucelem snizeni hlodavcu...jeste se ti pozeptam ;-)
jinak o Strix uralensis moc nevim, jen snad jedna fotka z kazachstanu...nahodou jsem tam nasel jedno hnizdo ;-)

Biber
21-03-2008, 05:30 PM
Takze sme sa s matom vratili z toho sychrova prisli sme v poriadku ale ta cesta bola trochu dlhale ale oplatila sa a chistam sa tam zase kim pojdeme do kanady...

TO straka> MILAN fakt sa nam u teba pacilo a urcite sa tam uteba musime niekedi stavit aj na dlhsie mas to tam sice malinke ale zato utulne diki zato ze som sa mohol pofotit s tvojimi vtakmy...

niake fotky co sme smato robili >

1. MIlan s jeho Harrysom

http://213.215.107.96/fotoalbumy/110/089/mf_110089754_bde0dcc486d77e17d9281012c510850a.jpg

2. Do tochto som sa zamiloval a ked spravim skusky tak si ho kupim :P

http://213.215.107.96/fotoalbumy/110/089/mf_110089764_2edca4f24f8de4d4f78882b9da5bba66.jpg

3. a taki mali pohlad k tebe do kolirne ked si isiel lietat....

http://213.215.107.96/fotoalbumy/110/090/mf_110090661_5df5b3ef710aa46ae3486a34ea6f8bc4.jpg

Straka
21-03-2008, 09:25 PM

Ahoj, když jsem viděl fotku, vzpomněl jsem si na krásné foto na finských stránkách. Takže, pokud ti půjde o opravdu pěkné obrázky, podívej se tam. Nejsou tam jen uralky, ale spousta dravců a sov. www.birdphoto.fi
Bobře, nejdou fotky, nevím jak ostatním, ale mně tam naskočí jen logo

Biber
25-03-2008, 06:56 PM
[QUOTE=Biber;790047]Takze sme sa s matom vratili z toho sychrova prisli sme v poriadku ale ta cesta bola trochu dlhale ale oplatila sa a chistam sa tam zase kim pojdeme do kanady...

TO straka> MILAN fakt sa nam u teba pacilo a urcite sa tam uteba musime niekedi stavit aj na dlhsie mas to tam sice malinke ale zato utulne diki zato ze som sa mohol pofotit s tvojimi vtakmy...

niake fotky co sme smato robili >

1. Milan s jeho Harrysom

http://i277.photobucket.com/albums/kk62/falconry4you/Sychrov%20CR/P3210059-1.jpg

2. Do tochto som sa zamiloval a ked spravim skusky tak si ho kupim :P

http://i277.photobucket.com/albums/kk62/falconry4you/Sychrov%20CR/copyP3210086.jpg

3. a taki mali pohlad k tebe do sokoliarne ....

http://i277.photobucket.com/albums/kk62/falconry4you/Sychrov%20CR/P1010108-1.jpg

Straka
25-03-2008, 11:42 PM
Zdravím ze zasněženého Liberce, doufám, že u vás je líp. U mě to všechno pěkně toká a přeji všem úspěšnou chovnou sezónu.
Mně začaly ukázky a tak pozdrav z Křivoklátu

Straka
27-03-2008, 08:34 PM
Ahoj Tome, jak jsi dorazil do Britanie. Akorát na sezónu, viď. Tady na liberecku je pořád sníh:(, ale ptáci tokají jak vzteklí.:wink:

Tomkuzma
28-03-2008, 10:15 AM
Ahoj Milane a ostatni,

Uz jsem zpet ve Walesu, ale ne na dlouho. Za tyden letim do Mongolska na mesic. Jedu tam dohlidnout na nase mongolske pracovniky, kteri delaji vyzkum na rarohy. Nekolik let tam uz delame vyzkum a je to vedle Ciny a Kazachstanu nase hlavni oblast. Mongolsko totiz vydava rocne okolo 400 povoleni na odchyt divokych rarohu. Napriklad v minulem roce se ta kvota ani nenaplnila. Proste kdo ma penize (a hodne) tak si sem muze prijet pro raroha ;-). My se snazime to trosku kontrolovat a zvysovat populaci pomoci vystavby umelych hnizd ve stepi, kde rarozi nemaji prirozene hnizdici podminky. Soucasti tohoto projektu je take monitoring populace hlodavcu. Hlodavci pusobi negativne na pastevectvi a tak se je snazime zvyseni hnizdicich podminek pro dravce (coz zvysi mnozstvi dravcu,kteri pak lovi hlodavce) snizovat mnozstvi hlodavcu. Ted jsem se do toho nejak zamotal :-D

Po mongolsku prijedu na tyden do cech, tak kdyz budu mit cestu kolem tak se stavim.

Tady ve Walesu je vse v plnem toku a uz mame asi 40 vajec, takze asi desetinu toho co budeme mit celkove. Moc se nedostanu k odchovu, protoze pripravuji veci do mongolska, ale uz jsem byl inseminovat atd. Odchov na takovehle urovni je veda sama o sobe. A to jeste pristavujeme dalsich 18 volier pro ciste lovecaky, ktere uz jsme koupili (krasavci). Za par let bude tohle ta nejvetsi odchovna v evrope (mozna i na svete). Jeste ze tu koncim...

Doufam, ze tobe (a vsem ostatnim) se take dari a ze se ti povede letos odchov!!!

Jak to vypada s tim novym zakonem?

Ahoj Tome, jak jsi dorazil do Britanie. Akorát na sezónu, viď. Tady na liberecku je pořád sníh:(, ale ptáci tokají jak vzteklí.:wink:

Tomkuzma
28-03-2008, 06:37 PM
Tak nova chovna sezona pred nami...tak abychom se trochu nazhavili tak posilam par fotek z minule sezoy...je to par mladat pred zaslanim do maroko...takhle je vytahneme z velkych letacich komor tesne pred odeslanim, zmerime, vyfotime a provedeme veterinarni prohlidku...

Straka
22-04-2008, 10:10 PM
Čau všichni. Bobře, kde jsi? Začal mi kroužit regalis. Zatím je to moc pěkné, uklidnil se a snad ví, co po něm chci. Kdy odjíždíš?
Ahoj Tome, prosím tě, nevíš, jestli někdo odchovává Coopery a za kolik? začíná o ně být zájem, hlavně pro nedostatek krahujců.

Biber
22-04-2008, 10:32 PM
To Milan> Mno to je super mno teraz som doma a este si uzivam zivot predtim nez pojdem do tej kanadi ale bohvie ci ma zo skoli pustia lebo mam veeeeeeeela zameskaneho co som chori bol...ale ak to vide tak 19.juna pojdem uz .... posnazimsa dobehnut ale ved vies ako studenti a $$$ :lol:............................................. :arrow:

Tomkuzma
23-04-2008, 05:26 AM
Zdravim vsechny z Ulanbataru...uz jsem dva tydny v terenu a kontrolujeme rarozi hnizda. Samozrejme jsou tu i skalaci a spousta kanat (Buteo hemilasius). Rarohu je tady hodne!! Az se vratim tak sem dam nejake fotky....musim bezet, mam jeste dva tydny a spoustu prace.

...mej te se tomas

Straka
23-04-2008, 06:11 PM
Jak jsou ta káňata velká a co loví. Viděl jsem je v Rakousku ve voliéře, ale znáš to všechno ti dřív připadalo větší a sníh byl bělejší...:lol:
Milan

Haek
23-04-2008, 07:48 PM
Milan, Have been trying to get in touch for some time now. Do you know the date of the meeting in October of the Opocno meet yet. We need to make travel plans soon.
Barry Schofield

Straka
23-04-2008, 08:41 PM
Hi Barry, I am glad to see you here in this forum. Opočno will be on October 8. - 11. I will look forward to you there. It was sorry me we didn´t see more time on the festival. I will try to send you from here some photos from hunting. Maybe I have your old email-adrress because it was returned me again. I would like to know what´s the healthy of Terry, I think about you often, give him my regardes please. I am remembering to our together´s hunting in Yorkshire. It is super that we can contact over this possibility of falconerie´s forum. You did me nicer day. Thank you.

Haek
23-04-2008, 09:35 PM
Nice one Milan. Have not heard anything about Terry for a long time other than a rumour about his health that I would not want to repeat until I am certain about the truth. Yes it was great to see you at the festival and of course I understood that you were busy and did not really have the time to speak for long. With just a little bit of luck we will be in Opocno and will have time to chat over a whisky or two. hope Renata and the little Straka are all fine . Keep in touch.
Barry

Straka
23-04-2008, 10:40 PM
.....thanks for your quickly answer. I will like with you in contact. I don´t have your right adrress, please give me know to my email m.straka@dravci.net I will send back you. New message - we have pupy of Parson-Russell Terrier, he is very, very temperament and clever claun with his perfect nose. We are fine all at home, give my regardes to all friends falconeries and first of all Howard and his wife.

Svato
06-05-2008, 06:01 PM
Nazdar, zdravím všetkých kolegov.
Ďalší Slovák online.8-) Som rad,že som aj na takom rozsiahlom forku ako je toto našiel slovenčinu a češtinu,parada.
Inak nedá mi nezareagovať na temu ktora bola rozoberaná ešte v prvých stránkach tohoto topicu.
Vyznam poštoliek: Ja osobne v ne mam hlboku uctu a rešpekt,ked taky malý dravec dokáže tak šikovne manévrovať + vidím v nich perspektívu do budúcna hlavne kôli dostupnosti koristi. Minulú sezónu som lietal so samicou jastraba a jediný problem bol v koristi,zajaca sme na poli nevideli ako je rok dlhy a bažanta iba sem tam. Preto vidím v poštolkách, krahulcoch, kobcoch a rarohoch buducnosť - s nimi je nateraz koristi dosť.
Určite je úžastne lietať lovečka, sťahovaka, mal so možnosť sledovať ich viackrat pri praci,ale s korisťou to bolo poslabšie. Bez psa neni šanca...

Tak dosť som sa rozpísal, všetkým držím palce a uspešne liahnutie,aj ked už je čiastočne po liahnuti... :lol:

Haek
15-05-2008, 09:16 PM
Hi Milan
Just thought I would bring you up to date, I saw Terry last wekend at the Falconers Fair. As you seem to know he is ill, the big "C" but he has had a lot of very aggresive treatment, lost lots of weight ( no big tummy now) face a bit fatter and he has a beard. Best news ever is that he seems to be over the worst and is improving rapidly. He still has some problems but nothing life threatening as I understand it, the main thing is that he can not talk for too lnog without drinking because he does not make saliver so often has a very dry mouth. so thats the news so far.
Barry

Straka
16-05-2008, 05:25 PM
Barry thanks for your news about him. So much we wish him recovering. Give him please our regardes from me and Renata. I am running of my season, I have full every weekends for others places, historical activities after all Czech. also I am expecting falcon´s lady from Russian - from zoo of Sankt Peterburg, she will come to me for work and new experiences. Milan

Tomkuzma
22-05-2008, 03:22 PM
Ahoj vsichni,

Jsem uz zase nejaky ten patek zpet ve walesu, tak vam sem dam nejake fotky z mongolska ;-)

Jak vam jdou odchovy?

Tomas

Sokoly
21-08-2008, 01:13 PM
Hello everybody, fantastick fotos. Tomkuzma I have seen some very good fotografs of the same place in Mongolia. In the close procsimity there are 4 nests, Saker, Gypaetus barbatus, black vulture and there was an abandoned Golden eagle nest. As I heard the chick of the Golden eagle has been found dead in the bottom of the Cliff. It's a small world after all. What year did you visit Mongolia? My info and fotos are from the last year. :-)

All the best to all of the Check Falconers,
Sokoly - Ognen

Tomkuzma
21-08-2008, 01:47 PM
Most of these photos are from Eej Khad mountain range about 150km south of Ulanbatar. There are no Lammergeiers in this place...found one black vulture nest there this year and three or four goldies (cant remember)...
I went to Mongolia this april though it was f...ing freezing

If I can ask...who told you about that place with sakers, goldies, lammers etc?

All the best
TOmas

Hello everybody, fantastick fotos. Tomkuzma I have seen some very good fotografs of the same place in Mongolia. In the close procsimity there are 4 nests, Saker, Gypaetus barbatus, black vulture and there was an abandoned Golden eagle nest. As I heard the chick of the Golden eagle has been found dead in the bottom of the Cliff. It's a small world after all. What year did you visit Mongolia? My info and fotos are from the last year. :-)

All the best to all of the Check Falconers,
Sokoly - Ognen

Tomkuzma
21-08-2008, 01:49 PM
Tak jak to s vami letos vypada? Na chvili jsme se vsichni odmlceli, tak se koukejte pochlubit, kdo co litate a jak vam to jde!!!

Sezona brzo zacina ;-)

Ja jsem ted na dva tydny zase v anglii :-(...tak jsem musel trenink trosku pozastavit...

Sokoly
21-08-2008, 01:50 PM
Hello Tomkuzma, I have seen the fotos of people who were at the same place last year taking care of fallen chicks from the nests measuring the birds, and taking blood samples. The same team was here in Macedonia before they went to Mongolia. We did the same measurings here on the feldeggii lanners. You probably know who I am talking about. :-)

Lenka
22-08-2008, 06:35 AM
Tak jak to s vami letos vypada? Na chvili jsme se vsichni odmlceli, tak se koukejte pochlubit, kdo co litate a jak vam to jde!!!

Sezona brzo zacina ;-)

Ja jsem ted na dva tydny zase v anglii :-(...tak jsem musel trenink trosku pozastavit...

co lietame? haha. moj krizenec lovecakaXstahovaka zacal pelichat neskoro, a navyse mu to ide pomaly, tak vazne neviem, kedy zacneme. obaja sme z toho dost na nervy - vtak by chcel lietat a ja tiez. bojim sa mu ale dat stitenku, aby sme to trosku "popchali". tak hadam pockam, aj ked nadsena z toho velmi nie som

Tomkuzma
22-08-2008, 01:33 PM
co lietame? haha. moj krizenec lovecakaXstahovaka zacal pelichat neskoro, a navyse mu to ide pomaly, tak vazne neviem, kedy zacneme. obaja sme z toho dost na nervy - vtak by chcel lietat a ja tiez. bojim sa mu ale dat stitenku, aby sme to trosku "popchali". tak hadam pockam, aj ked nadsena z toho velmi nie som

Ahoj Leni, neboj dockas se ;-)

Jak to dopadlo s tema harisema? Uz je litate spolu?

Lenka
23-08-2008, 06:32 AM
Ahoj Leni, neboj dockas se ;-)

Jak to dopadlo s tema harisema? Uz je litate spolu?

to este nie, ale uz sa spolu onasaju. samici sa akosi nechce do kralikov, ale znamy zvolil metodu "ked si nezabije, tak sa nenazerie", takze naposledy uz bola ochotnejsia :D

Asgard
27-10-2008, 07:45 PM
Nazdar som zaciatocnik sokoliar vo vycviku, nema ma kto zaucat v praxi
bohuzial, odkedy zrusili rehabilitacku u nas v NR. Vsetci sokoliary sa ropzrchli
a nikdo tam uz nezostal. Ak by niekdo vedel o niekom ochotnom v nitr. okrese
bol by som velmi happy.

Takisto ak mate kontakty na ludi kt. predavaju dravcov hlavne nieco pre zaciatocnikov zaujimal by ma hlavne mysiak a krkavec pls. ozvite sa mi na mail. Držim palce vsetkym sokoliarom, zatial vďaka.:heart:

Biber
28-10-2008, 09:33 AM
Mno poviem ti takto krkavca nezozenies krkavca ani mysiaka mno to som nevidel ze bi to niekto predaval aspon teda zevraj postolki v CR ale inak neviem D

Biber
14-11-2008, 02:14 AM
Lide dobriiiiiiii o par hodin su skusky kandidatov do slovenskeho klubu sokoliarov teda presnejsie v sobotu o 10 00 ta nam vsetkim co tam idme drzte palce nech nam to vide zak zlom vaz :-|

Lenka
21-06-2009, 10:06 AM
Keďže bol príspevok dlhodobo neaktívny, bude zamknutý.