View Full Version : Kratkokrilne ptice - Accipiteri
Jastreb
16-04-2008, 07:00 AM
Sve o svim vrstama jastrebova, kobaca..... :D
Jastreb
29-04-2008, 08:48 AM
Razlika između PR i passage jastreba?
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
29-04-2008, 10:02 AM
1.razlika je mjesto leženja.
2. PR povremeno vidi čovjeka.
3.passage prvo mora proči socijalizaciju da bi se moglo nešto sa njim napravititako a da ne govorim koliko je to vremena.
PR od početka odnosno od kad proleti kreče u socijalizaciju dok passage ući od svojih roditelja a tek poslije od čovjeka i nikad neznaš šta imaš i kako če se ponašati kad krene loviti (hoče li se vratiti poslije fula,dali če se opče vratiti,ako ulovi neku manju životinju hoče li ju odnesti i najesti se na nekom drvetu što znači da si najvjerovatnije izgubio pticu pošto če proći dosta vremena da bude opet gladna.)
Sve u svemu Passage je jedan veliki rizik ali sa nečim se mora poćeti ako nisi u prilici da si nabaviš provjerenu pticu.
A ujedno i radiš ponekad dobro djelo pošto pojedinim pticama na taj način spasiš život.:supz:
Jastreb
29-04-2008, 11:34 AM
1.razlika je mjesto leženja.
:lol: ali od srca!!!!!
2. PR povremeno vidi čovjeka.
Ne nikada pravi PR. Dual imprint da PR ne jer i to s vremenom može izazvati glasanje kod inicijalnog treninga ako sokolar nije dovoljno iskusan i oprezan.
3.passage prvo mora proči socijalizaciju da bi se moglo nešto sa njim napravititako a da ne govorim koliko je to vremena.
PR od početka odnosno od kad proleti kreče u socijalizaciju dok passage ući od svojih roditelja a tek poslije od čovjeka i nikad neznaš šta imaš i kako če se ponašati kad krene loviti
I PR kreće u socijalizaciju kada je potpuno "suh" znači već dobro leti. Ponovno ranije vađenje iz volijere može imati više loših nego dobrih strana. U inicijanlnoj fazi je potpuno isti kao passage ali već nakon vrlo kratkog vremena, drastično kraćeg, postaje jako miran!
Dosta dobro socijaliziranih PR ptica pristaje na dobrovoljnu umjetnu oplodnju i to ženke stoje kao imprinti bez problema!
Ima ovdje na forumu dosta tema i primjera čije se PR ptice mogu osjemeniti dobrovoljno bez problema. Pogledaj po forumu. To je još jedna velika prednost PR mada to ne čine sve!!!!
Postoji i primjer kada je to napravila passage ženka Bena Olhandera u Americi i bio sam sa njime i Goran ga zna ali to je 1 od 10000000000000
Ben sada leti PR.
(hoče li se vratiti poslije fula,dali če se opče vratiti,ako ulovi neku manju životinju hoče li ju odnesti i najesti se na nekom drvetu što znači da si najvjerovatnije izgubio pticu pošto če proći dosta vremena da bude opet gladna.)
Najveći problem je što passage zna što je self hunting ili samostalan lov i rade upravo ono štu naučile u početku života "LOVE SA STABLA I POLAKO ODLAZE OD TEBE"!
Naravno svako pravilo ima iznimaka ali je sve u svemu velika muka. Kada bi čovjek imao vremena kao su imali sokolari u prošlosti onda bi waking i slične metode umnogome pomogle ali to je u 99% slučajeva nemoguće.
Isto tako ako je ona preferirala golubove a ti bi zeca ili fazane?!?!? Neke hoće a puno više teško! Opet puno muke a slab rezultat!
Letna težina PR i Passaga - PR puno veća i jača ptica na težini.
Sve u svemu Passage je jedan veliki rizik ali sa nečim se mora poćeti ako nisi u prilici da si nabaviš provjerenu pticu.
:wink: http://www.falconry.ca/europe.htm
A ujedno i radiš ponekad dobro djelo pošto pojedinim pticama na taj način spasiš život.:supz:
:wink:
Pozdrav Viktor
Goran
29-04-2008, 09:11 PM
U svemu se slazem ali formula sokolarstva je; lov divljaci sa treniranom divljom pticom.
Passage "zna" neke stvari koje PR treba prvo nauciti ali isto tako PR je ovisan o sokolaru jer nema iskustva u prirodi.I kod jednog i drugog treba vise raditi a uspjeh je bas u tome da naucis pticu sve sto zelis da lovi.
Jastreb
30-04-2008, 10:50 AM
Ja bih te ipak ispravio i rekao da je definicija sokolarenja. Lov sa treniranom pticom grabljivicom na divljač u slobodnoj prirodi :lol: ne baš sa divljom pticom :wink:
Ja govorim jednu stvar, Amerikanci imaju priliku legalno letjeti passage ali opet idu na kupovinu PR ptica iz umjetnog uzgoja :wink: ono što koriste od passage ptica su RTs što je u jednu ruku i razumljivo.
Ni jedan passage ne može stati uz bok PR ptici. I sam znaš kada rade wild hacking sokolova čine to zbog kondicije a ne zbog lova jer im i tako ostavljaju hranu i uzimaju ih upravo onda kada vide da počinju preskakt obroke što znači da počinju loviti i postaju samostalni :wink:
Znam da ti ideš na PR a o genetskom odabiru kod takvih ptica smo već nekoliko puta pročavrljali.
Pozdrav Viktor
Petrinja Saker
03-05-2008, 10:30 PM
zakon je jasan o divljim pticama u hrvatskoj.i dok se to ne promijeni nema govora o tome.ima dovoljno ptica iz uzgoja da se svi sokolari opskrbe.no tu su druge stvari na stolu.
Sisak Goshawk
06-05-2008, 10:42 AM
Poćelo mitarenje :supz:
Petrinja Saker
06-05-2008, 12:38 PM
pa prije jedno 2 mjeseca.:lol:
Jastreb
06-05-2008, 01:08 PM
Početkom 2 mjeseca kod mene je več bačeno prvo pero a sada je to već otišlo naprijed.
Pozdrav Viktor
Maroje
06-05-2008, 04:31 PM
Kod mene su narasla 2 repna i 4 krilna Poceo mitariti 10 Veljace. To bi bilo prije 3 mjeseca. Vjerojatno misli da je u Meksiku .:yawinkle:
Sisak Goshawk
06-05-2008, 05:49 PM
Kod mene tek prije dva dana prvo pero nadam se da če tako i nastaviti.
Pozdrav Ivica
Jastreb
06-05-2008, 09:20 PM
http://www.falconryforum.co.uk/showthread.php?t=46000
Sisak Goshawk
12-05-2008, 09:02 PM
Četiri pera u krilu izbaćena mislim sa nešto bude od njega ove godine
Pozdrav Ivica:supz:
Sisak Goshawk
09-07-2008, 09:49 PM
Moj passage je slobodan!!!!! pošto sam uvidjeo da svakim danom sve bolje izgleda a ja sam skupio dosta "iskstva" sa njim i skužio da on ipak više voli slobodu pusti sam ga u prirodu sad kad je izobilje hrane ,bilo mi je jako teško :cry::cry:ali sam tako odlučio i mislim da je to pravilno dao sam mu šansu da i on postane pravi veliki jastreb i da dobije svoje potomstvo ako bog da ipak sam ja prije nekih 9 mjeseci njemu spasio život iz sigurne smrti a danas je opet slobodan i leti :lol::lol:
Pozdrav Ivica
Hayabusa
10-07-2008, 01:08 AM
to je za jedan veliki pozdrav :goodman: retko ko radi to da pusti pticu u kojoj je investirao toliko mnogo ali upravu si od njegovih mladi ces mozda bas da uvatis i sledeceg passinger :supz:BRAVO:supz:
Sisak Goshawk
10-07-2008, 10:39 AM
Kod mene je pravilo koje glasi tko sam ja da presuđujem u prirodi što valja a što ne pa tako je i sa pticama.Pojedini sokolari govore kako neke ptice nevaljaju a ne razmišljaju da su možda baš oni čimbenik zbog čega ta ptica slabije radi.Pustio sam ga iz jednog jednostavnog razloga kad god je uhvatio priliku on bi pokušao otići naravno radi se o visokoj gramaži jednostavno nisam više imao srca da mu uskračujem slobodu i etoga sad je slobodan:lol::lol:
Jastreb
10-07-2008, 09:03 PM
Svaka čast :supz:
Jastreb
11-07-2008, 07:06 AM
Imprint mužjak kupljen prošle godine u Austriji.
http://www.falconryforum.co.uk/showthread.php?t=32279
Mitarenje u 98% gotovo, prošla sezona više nego dobra, ova..........nadamo se još bolja........dobra ptica u hrvatskom uzgoju!
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/tim084.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/tim083.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/tim081.jpg
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
11-07-2008, 01:48 PM
Mogu ti reći da je jako sličan sad već bivšem mom.
Volim taj ledeni pogled rođen da ubija ništa drugo nego leteči vuk:supz:
Jastreb
11-07-2008, 10:22 PM
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/tim086.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/tim085.jpg
Pozdrav Viktor
Hayabusa
13-07-2008, 04:25 PM
prelepo perje i u ekstra stanju:supz:
Jastreb
13-07-2008, 07:37 PM
Trudimo se :wink:
Maroje
13-07-2008, 08:54 PM
HEY!!!
Ovaj mi se sviđa jeli na prodaju ????
Jastreb
14-07-2008, 06:55 PM
HEY!!!
Ovaj mi se sviđa jeli na prodaju ????
Dobra :lol: :lol:
Petrinja Saker
16-07-2008, 09:14 PM
bas je ruzan:)
Jastreb
17-07-2008, 06:13 AM
bas je ruzan:)
Naravno Tomo The Harris Hawkeru :lol: ti ćeš od sada letjeti samo harrise :lol:
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
21-07-2008, 01:18 PM
Ta ti je dobra:supz:
Sisak Goshawk
25-07-2008, 01:07 PM
Nekako mi se čini da je nastupilo zatišje na forumu,možda je razlog zasićenje ili se svi bruse za sezonu koja samo što nije počel.
Diste ljudi ?????
Kraguj
26-07-2008, 01:14 PM
Ja treniram svoju mladu pticu vrlo uspesno do sada.
58074
Sokoly
31-07-2008, 12:45 PM
Ni jedan passage ne može stati uz bok PR ptici. I sam znaš kada rade wild hacking sokolova čine to zbog kondicije a ne zbog lova jer im i tako ostavljaju hranu i uzimaju ih upravo onda kada vide da počinju preskakt obroke što znači da počinju loviti i postaju samostalni :wink:
Znam da ti ideš na PR a o genetskom odabiru kod takvih ptica smo već nekoliko puta pročavrljali.
Pozdrav Viktor
Izvinjavam se shto sam tek sad video postove. Viktore u principu se slazhem s ovim, al nisam bash siguran za to da se nemozhe ravnjati passage sa PR. U divljini passager jako ranije stekne puno iskustva, usavrshi metode lova, taktike napada, nauchi jako brzhe koristiti prirodne uslove (sunce, vetar). Neka od ovih iskustva mozhda kasnije i ne idu u prilog nama al to nema veze sa uporednju sa PR, koji kad izadje iz chambera nema kondiciju, ne zna da leti ni priblizhno kao Passager, nezna taktike lova, ne zna koristiti vetar u svoju korist, nezna dovoljno koristiti krila.....tachnije rep za manevriranje i sl. Loshe strane passagera su da se mora voditi rigorozna kontrola tezhine i mora se non stop raditri snjime. Ako ostavite passagera duzhe vreme na stalku (recimo 10 dana) i bez sokolarskog kontakta on veoma brzo podivi. Ovo se recimo neche desiti sa PR, ako ga lepo smirite. Moje skromno iskustvo sa jastrebima je sa dva passagera i dva eyasa. Nikad nisam imao PR jastreba al mogu uporediti sa sokolima koji su PR. Filozofija u principu je ista.
U dvama sluchaja ima prednosti i negativnosti.
Passager vech zna da lovi gde PR i Eyass morate ih Vi uchiti.
Passager mozhe da prezhivi i bez sokolara gde Eyass i PR .....teshko, (ovo u krajnjem sluchaju da pobegnu).
Kod nas na Balkanu kad pobegne ptica rizik da je nechete nachi je manji u uporedi da che je neki golubar ubiti. Passager tu ima puno prednosti.
Sa druge strane passager mozhde je vech u prirodi imao negativna iskustva sa odredenu divlach ( mozhda ga shutnuo fazan u borbi, mozhda ga kljovala vrana dok se on borio da je savlada, mozhda ga roknuo zec sa zadnjim nogama i sl.) To su sve negativna iskustva za passagera koja se teshko kasnije prevazigju jer passager je nauchio lekciju da se ova divljach teshko savlada i uvek che je izbegavati. TU je apsolutna prednost eyasaa ili PR-a. Ali u vezi stila i kondicije ne bih se slozhio da ima prednosti. U stvari na kraju krajeva sve se svodi na sokolaru. Kolko on investira u pticu u smislu vremena provedenim na terenu i shto je moguche vishe letenja i napada na divljach. Jedno je sigurno da su i PR i Eyass i passager uspeshni i sa svim se mozhe podjednako uspeshno sokolariti. Razlike su u vremenu koje se treba provesti s passagerom da bi se smirio a sa druge strane vremenom koje se treba provesti sa ovim drugima da nauche stvari koji passager vech zna. Kad skupite sve na kup spored mene nema boljeg i goreg sve je do nas kako mi radimo i shta zhelimo da postignemo sa nashim pticama.
Pozdrav svima i izvinjavam se za predugachak text, nadam se da nije bio dosadan. :-|
Jastreb
31-07-2008, 08:23 PM
Početna letna težina passaga i PR jastreba je neusporeivo bolja na strani PR. Poznavajući njihov temperament i povišeni krvni šećer te sklonost stresu PR je uvijek u velikoj prednosti.
Ameri imaju neograničen pristup passagima a VELIKA VEĆINA ide na PR ili imprinte :wink:
IMPRINTI SU POSEBNA PRIČA - NEKI MISLE DA SE ONI RADE DA JASTREBOVI NE BI POBJEGLI :lol:
Naravno passagi nisu loši ako imaš jako puno vremena kao što to tradicionalno čine u Pakistanu i zemljama gdje je to još uvijek način života. Osobno nemam ništa protiv njih ali u usporedbi je PR DALEKO nadmašio passage :wink:
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
01-08-2008, 02:01 PM
U potpunosti se slažem sa Viktorom.Letio sam passaga ne jako dugo ali nije ni približno PR a kamoli imprintu,naravno nisam mislio u lovu več u socijalizaciskom smislu.PR se puno prije privikava na sve oko sebe i svakim danom postaje privrženiji čovijeku dok kod passaga sve promjene na pticu utječu jako stresno što rezultira potpunim podivljavanjem ptice što te vrača na početak socijalizacije i drastične restrikcije hrane a to znači da moraš ispoćetka raditi sa pticom kao da si ju uzeo taj dan.
Pošto večina ljudi nema financisku moč da si kupi pticu iz umjetnog uzgoja a imaju veliku volju i želju da se bave sokolarstvom pa dolaze do divljih ptica uhvačenih na (fazanerijama,peradarnicima,golubinjacima) i pokušavaju da love sa tim pticama rezultati su uglavnom loši tako da mislim da je najbolje pustiti te ptice na miru neka slobodno žive svoj život.
Sokoly
01-08-2008, 02:18 PM
Pošto večina ljudi nema financisku moč da si kupi pticu iz umjetnog uzgoja a imaju veliku volju i želju da se bave sokolarstvom pa dolaze do divljih ptica uhvačenih na (fazanerijama,peradarnicima,golubinjacima) i pokušavaju da love sa tim pticama rezultati su uglavnom loši tako da mislim da je najbolje pustiti te ptice na miru neka slobodno žive svoj život.
Sisak Goshawk ne bih rekao da je jedini uzrok da ljudi nemaju para da kupe sebi PR. Ja imam puno vishe iskustva sa sokolima nego sa jastrebima al evo od mojeg iskustva kazhem ti da ako dovoljno dobro sokolar radi sa passagerom onda nema apsolutno nikake razlike. Kod sokolova svi odgajivachi prizheljukju passagera jer se nemoraju maltretirati zmajevima, balonima i raznim drugim stvarima kako bi ih popeli gore visoko. Sa passagerima to je samo rutina.Oni sami vrlo dobro znaju shta treba da se radi kako bi imali uspeshan lov.
Al da se vratimo na jasrebove, kao shto sam i u ranijem postu pisao ja nemam iskustva za chamber bred PR. Do sad sam radio sa Imrintima i sa passagerima. Ako trebam birati ja biram passagera. To je moj stav i nemoramo se svi slozhiti oko tome. Moje je iskustvo stvoreno na passagerima i znam potpuno kako i shta treba se raditi da dobijesh uspeshnog lovca. Kod imprinta je mnogo lakshe s tim da se mora paziti na druge stvari. Teritorijalnost, agresija, screaming, mantling........ od ovoga passager ne radi nishta!
Sve ptice imaju svoje prednosti i svoje loshe strane. Neki se sokolari vezuju za jednu pticu i onda chuvaju je puni niz godina. Sa druge strane postoje sokolari koji svake sezone uhvate sebi passagera love snjime i opet ga vrate u prirodi, kad zavrshi sezona. Ovi drugi nemoraju se brinuti o mitarenju i o ptici koja ne leti tokom letnog perioda. Ovi isti steknu jako puno iskustva sa razlichitim pticama tokom njihovog sokolarskog veka jer svake sezona rade sa razlichitu pticu. Oni nauche puno razlichitih karakteristika o vidu nego oni prvi koji rade samo sa jednom pticom. E sad se opet otvara pitanje KO shta zheli od svoju pticu. Ono shto kazhete da se passageri trebaju puistiti na miru ja se apsolutno slazhem al vam istovremeno i kazhem da stim shto neki sokolari rade sa passagerima u stvari pomazhu u njihovoj zashtiti i prezimljavanju prve zime (najkritichniji period zhivota jedne grabljivice).
Sisak Goshawk
01-08-2008, 02:50 PM
Što se tiče pomoći tu su u potpunosti u pravu pošto u prosjeku iz jednog legla cca 3-4 mlada zimu preživi samo jedan rijetko 2 a na ovaj način preživi velika večina tako imaju šansu da ostanu na životu iduče zime.
Ali kod nas u HR zakon je jasan nema uzimanja iz prirode.Svi passagi su uglavnom spašeni iz sigurne smrti (golubinjaci,fazanerije seoska imanja)a da negovorim koliko ih plati glavom.Šta ti vrijedi passage ako nemožeš sa njim loviti javno odnosno ni u jednom lovačkom društvu nemožeš loviti sa pticom iz divljine pošto ptica mora imati certifikat o porijeklu i zatvoreni prsten na nozi tu itamo postoje iznimke pa pojedina društva dozvole čisto zbog promocije i i prezentacije pojedinih vrsta ptica da bi upoznali lovce sa načinom lova pošto velika većina lovaca misli da je to jednostavno staviš pticu na ruku pokažeš divljač i ona ulovi.Kad vide da je sokolarstvo ustvari bezazleno onda ti dozvole da loviš kad hočeš i gdje ali do te faze treba doći.
Pozdrav Ivica
Goran
01-08-2008, 03:42 PM
Razlike su samo u pocetku treninga. Postoje dokazi da passage gos dozvoli AI ako je pravi sokolar proveo dovoljno vremena sa pticom.To znaci pristup, rad i poznavanje ptice dovodi do zeljenih rezultata bez obzira kako je ptica odgojena.Po meni passage daje brze rezultate od chamber PR ptice ali ni jedna se ne usporeduje sa imprintom jer on po pravilu nema straha od nicega.
Petrinja Saker
01-08-2008, 08:20 PM
Razlike su samo u pocetku treninga. Postoje dokazi da passage gos dozvoli AI ako je pravi sokolar proveo dovoljno vremena sa pticom.To znaci pristup, rad i poznavanje ptice dovodi do zeljenih rezultata bez obzira kako je ptica odgojena.Po meni passage daje brze rezultate od chamber PR ptice ali ni jedna se ne usporeduje sa imprintom jer on po pravilu nema straha od nicega.
stvarno. nikad cuo.bas bi volio vidjet genija koji je to uspio napraviti.
Jastreb
01-08-2008, 08:50 PM
Sokoly to je ok ali sokolari priželjkuju upravo passage pere ili sl. zato što je neusporedivo mirnija narav većine sokolova nego kolerika accipitera (sorry prairie falcon ekipa oni su iznimka :lol:)
Naravno o ukusima se ne raspravlja. Ali ako je tako, zašto su onda upravo Amerikanci napravili umjetnost i pravi put za imprinte a passage mogu koristiti bez problema isto tako većina se trudi uzeti PR :wink:
Tomo to je napravio Ben Ohlander iz USA. Bio sam sa njim u USA pred dvije godine. Ali to su iznimke kod passage za razliku od PR gdje je to puno češća stvar. Imaš samo ovdje nekoliko threadova o tome sa PR pticama.
Za mene passage i PR - NEUSPOREDIVO BOLJI PR :supz:
Pozdrav Viktor
Sokoly
02-08-2008, 12:46 AM
Ivica, ja te potpuno razumem i to je vech lepo organizirano kod Vas, nema sumnje da ste trebali uchi u EU. Kod nas se nazhalost ta regulativa prolongirala , ako verujete vech 2 godine chekamo odgovor od Lovachkog saveza.....kako bi dogovorili status i zakrila lovachkog saveza kao vecha i jacha organizacija. Tako bi hteli i da posebnim dodatkom umetnemo i sokolarstvo u onom delu zakona o lovstvu gde i prirodno pripada. Ja sam prvi uvezo Cites dokumentovane sokole u tom cilju.
Jastreb, ja mogu samo da pretpostavim da je PR puno mirniji od passage i da verovatno snjime treba manje "manninga", od chambera on bi trebao biti tabula rasa' i pretpostavljam da se snjime lakshe navikne na zheljeni plen - neshto kao recimo priblizhno starijem brancheru?
Chisto kao interesantan podatak u prilog individualizma svake ptice:
-mushki passager jeo josh prve vecheri, drugi passager 7 dana nije ni pokushavao jest.:!: Prvi je ispao divlji (odbijao je da udara na fazana)a onaj shto tero inat,bio je poput samurajevoga mecha. Slike jednog imam objavljeno na makedonskom subforumu.
Morachu da probam nekad PR - jastreba, i da se uverim i sam. :supz:
Kad smo kod jastreba hochu Vam preprichati ovo, dok sam bio u Dubai i razgovarao sa jednim sokolarom iz Magjarske , pitao sam ga sa kakvom pticom che da sokolari kad se bude vratio kuchi? On mi kazhe, jastrebom zato shto dok sam mlad i mogu da trchim treba se loviti jastrebom. Kasnije kad budem penzioner kazhe, soko che mi ispunjavati dushu..:D.
Jastreb
22-08-2008, 09:06 PM
Počelo je...........
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/tim0810.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/tim089.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/tim088.jpg
Pozdrav Viktor
Sokoly
22-08-2008, 09:11 PM
Odlichno mitarenje :supz:
Pa novi furniture....pa...pa...pa biche krvi...:grin:
Pozdrav,
Jastreb
22-08-2008, 09:17 PM
Hvala Sokoly :wink:
Prekjučer oko 10h navečer sam ga izvadio jučer i danas na 10m desetak puta :wink:
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
23-08-2008, 09:13 AM
Odlićno Viktore samo naprijed :supz:
Kraguj
23-08-2008, 05:11 PM
Svaka cast Viktore :supz:
Jastreb
23-08-2008, 07:45 PM
Hvala momci :D
Uskoro još..........
Pozdrav Viktor
Jastreb
26-08-2008, 07:32 AM
Vruće je........
Još malo i starta se potpuno. Malo je vegetacija visoka i još najbolja strništa nisu u funkciji ali će biti kroz koji dan :wink:
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0811.jpg
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
26-08-2008, 09:19 AM
Nema šta ptica je mrak :supz:
A prepelica kao u priči preleti krenuli i to u velikom broju:supz:
Jastreb
26-08-2008, 09:26 AM
Pomalo :wink:
Sisak Goshawk
29-08-2008, 07:18 AM
Nema pomalo ili idemo ili nejdemo vrijeme brzo prolazi:supz:
Jastreb
31-08-2008, 08:33 PM
Prva prepelica...........
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0816.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0817.jpg
Jel još netko počeo?
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
01-09-2008, 01:29 PM
Jako dobro samo daj želim ti ove godine bar 100 ulova:heart:
Mi se pomalo igramo:lol:
3/0 u gostim
Jastreb
01-09-2008, 01:46 PM
Odlično!
Jastreb
06-09-2008, 12:09 PM
Jutros smo išli na prepelice. 4 leta, 32 Celzijusa!!!!!!!!!!!! Neizdrživo!!!!
Svi letovi do kraja bez promašenog zamaha, visoka vegetacija i loši uvijeti pa idemo još jednom iza 7h kad malo opusti ovo LUDO LJETNO VRIJEME!!!!!!!
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0819.jpg
Pozdrav Viktor
Petrinja Saker
07-09-2008, 02:35 PM
koja vrsta gonica je to.
Jastreb
07-09-2008, 03:37 PM
:lol: :lol: bretonski gonič koji ima u sebi Loriota i Briganda :lol:
Sisak Goshawk
07-09-2008, 08:44 PM
Lijepa slika dobar pas! :heart:
I samom mi je danas bilo koma temperatura oko 30 celzijusa puštao sam pticu u 2 akcije ali bez realizacije,visoka temperatura i težak teren i još k tome ima previše zelenila ali bitno je da se krečemo tko zna kakav če ishod biti idući put.
Jastreb
08-09-2008, 06:30 AM
2 vrane jučer.
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
08-09-2008, 02:08 PM
Viktore napredujete svaka čast:supz:
Jastreb
08-09-2008, 04:56 PM
Pomalo...... :wink:
Petrinja Saker
08-09-2008, 06:47 PM
a zar se vrane mogu koristiti u sokolarstvu.:roll:
Jastreb
08-09-2008, 07:02 PM
:lol: pa ne znam ti si probao longwingeru :lol:
Maroje
14-09-2008, 08:49 PM
Odlicne su sa krompirima, ne zaboravite peršin!!!!!:rolleyes:
Jastreb
14-09-2008, 09:09 PM
:lol:
Hayabusa
16-09-2008, 05:52 PM
:rolleyes::D joj bre sto ste blesavi ako ovo cita neki pocetnik pomislio bi da stvaron mi to jedemo :lol: pa odozgo i persun i krompiri:D
Jastreb
16-09-2008, 08:52 PM
joj bre sto ste blesavi ako ovo cita neki pocetnik pomislio bi da stvaron mi to jedemo :lol: pa odozgo i persun i krompiri:D
Jastreb
16-09-2008, 08:54 PM
Sezona je počela........prepelice i vrane više nisu prioritet:
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0823.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0824.jpg
Pozdrav Viktor
Hayabusa
17-09-2008, 12:43 AM
bravo bravo cestitam
lep poenter:supz:
Hayabusa
17-09-2008, 12:44 AM
ljudi pa deste pa jel samo viktor lovi na ovom forumu dajte neke fotke da vidimo sta se radi kod vas
veliki pozdarv svima
Jastreb
17-09-2008, 07:40 AM
bravo bravo cestitam
lep poenter:supz:
Hvala nije moj od prijatelja je ja lovim iz kratkodlakog njemca ali volim loviti iza drugih pasa zbog ptice.
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
17-09-2008, 01:44 PM
Čestitam VIktore odrađuješ to profesionalno:supz:
Sisak Goshawk
17-09-2008, 01:46 PM
Hayabusa bit če slika samo da uhvatim malo više slobodnog vremena i matrijala.
Jastreb
17-09-2008, 08:12 PM
Čestitam VIktore odrađuješ to profesionalno:supz:
Hvala!
Idemo u nastavke.....
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0815.jpg
Pozdrav Viktor
Sokoly
17-09-2008, 10:18 PM
Odlichan :supz:, koja mu je ovo sezona?
Jastreb
18-09-2008, 06:21 AM
Hvala!
Druga sezona, težina, eksplozivnost i još toga.......peterostruko jače!
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
18-09-2008, 08:34 AM
A prijatelju to je bilo i za očekivat pošto se ti toliko tružiš
Jastreb
18-09-2008, 09:27 AM
Hvala!
Ključ uspjeha su tereni sa divljači i jako dobar pas. Naravno ako si svladao sve osnove kako treba......i samo van na teren :lol:
Pozdrav Viktor
Sokoly
18-09-2008, 09:28 AM
A gledajuchi mu ledja reko bih druga sezona. :)
Nisam bio siguran. Koja mu je lovna tezhina?
I dali mozhda znash kad pochne da im oko hvata onu naranchastu boju. Ja sam jednom uvatio zhenku sa crvenim okom. Nisam imao aparat sa mnom da fotografishem. Odmah sam je vratio natrag u prirodi jer sam gotovo bio siguran da je to ULtimate stvar. Shtom je ona dozhivela tako duboku (???) starost u divljini, da su joj ochi crvene ona je pravi genetski potencijal za u prirodu.
Sisak Goshawk
18-09-2008, 09:58 AM
Hvala!
Ključ uspjeha su tereni sa divljači i jako dobar pas. Naravno ako si svladao sve osnove kako treba......i samo van na teren :lol:
Pozdrav Viktor
Znam Viktore teren imam divljači imam pse također još mi samo fali malo više slobodnog vremena pošto ujutro sam na poslu kad dođem doma čekaju me klinci 4,5 godine kčer i 4 mjeseca sin kad se dobro izigram sa njima onda putujem po pticu 5 kilometara, da bi mogao letiti sa njom moram se ponovno vratiti 5 kilometara gdje ju izletavam i lovim sa njom nakraju povratak opet 5 kilometara ptica na poćinak a ja ponovno 5 kilometara doma znaći 20 kilometara samo da bi se malo zabavio a to nije izvedivo svaki dan ali zato skoro svaki drugi je naravno mislim na izlazak na teren kod ptice sam svaki dan pošto tamo imam još i golubove listonoše i dva psa a životinje se moraju zbrinuti svaki dan :lol:
Jastreb
18-09-2008, 10:01 AM
Koja mu je lovna tezhina?
Od 625 - 655 g ovisno o danu i divljači koju lovim no ide rapidno prema gore + neki detalji u ponašanju po kojima to ravnam.
Za boju oka mislim od 4 god ali mislim da je različita od geografskog položaja prema onome što sam ja vidio.
Pozdrav Viktor
Sokoly
18-09-2008, 11:41 AM
Od 625 - 655 g ovisno o danu i divljači koju lovim no ide rapidno prema gore + neki detalji u ponašanju po kojima to ravnam.
Za boju oka mislim od 4 god ali mislim da je različita od geografskog položaja prema onome što sam ja vidio.
Pozdrav Viktor
Super, za pernatu divljach to je ok. Ne znam dal pokushavash snjime na zeca? Al mislim da je zec malo vechi zalogaj za njega. U Italiji sam sreo sokolara koji leti sa muzhjakom na zeca. Chovek kazhe da muzhjak sa jednom nogom uhvati zeca za glavu a sa drugom se hvata za zemlju, trave korenje kako bi ga zadrzhao. Ondak kazhe da on mora trchati i odmah pomochi jer je ipak muzhjak.
Al ipak ja mislim da je muzhjaka najbolje leteti na pernate stvari a zeca ostaviti za vechu i snazhniju zhenku jastreba.
U vezi boje ochi zaista je zanimljivo kako u stvari dobiju taku narachastu a kasnije i crvenu boju oka tokom zhivota. Neki sokolari i poznavaoci tvrde da je to rezultat sunca.
Jastreb
18-09-2008, 12:29 PM
Ne na zeca ali imao sam takvog mužjaka lovio sam s njime u Češkoj no za to su ženke ja inače najviše volim pernatu divljač.
Pozdrav Viktor
Sokoly
18-09-2008, 12:40 PM
Vidim da menjash plen, to je super i za tebe i za pticu.:supz:
I ja sam pernati sokolar :grin:
Sisak Goshawk
18-09-2008, 02:18 PM
Pero je zakon:lol::lol::supz:
Petrinja Saker
19-09-2008, 08:03 AM
Tko je Pero?
Sokoly
19-09-2008, 09:07 AM
Tko je Pero?
:lol::lol::lol:
Sisak Goshawk
19-09-2008, 12:01 PM
pa pero
Jastreb
20-09-2008, 04:16 PM
Opet bio vani. Bio sa mnom prijatelj koji nije sokolar pa sam mu dao fotoaparat. Ove godine ima izvrstan broj fazana ali sam i ja uložio puno u hranu i brigu.
Ovdje je barem 50-tak odličnih divljaka koji lupaju ko ludi.
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0826.jpg
Nažalost nije jasnija slika jer je i vani tmurno vrijeme ali je odradio savršeno u 15-tak metara:
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0825.jpg
I ovdje pomoć jer ovi mužjaci fazana imaju po dvije godine najmanje i zanju kako zbaciti mužjaka od 645 grama ali on drži gdje treba :wink: !!!!
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0827.jpg
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
20-09-2008, 07:49 PM
To je posao :heart:
Sisak Goshawk
21-09-2008, 07:49 PM
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/skgoshawk/SP_A0090.jpg
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/skgoshawk/SP_A0087.jpg
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/skgoshawk/SP_A0088.jpg
Malo smo se igrali danas kiša pada a mi na terenu lovimo jako ljep izlazak opet smo se upisali:heart:
OPROSTITE ZBOG LOŠIH SLIKA SLIKANO MOBOM
Jastreb
21-09-2008, 08:07 PM
Odlično!
Pozdrav Viktor
Sokoly
21-09-2008, 08:19 PM
Bravo :supz: momci,
Jastreb onaj foto je extra!
Maroje
21-09-2008, 09:15 PM
Čestitam momci,:goodman:
Ljepa krila i vrlo zdrava ptica Viktore (mislim na fazana) ovog drugog poznam.:supz:
Jastreb
22-09-2008, 06:15 AM
Hvala dečki!
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
22-09-2008, 08:51 AM
Hvala dečki:lol:
Jastreb
24-09-2008, 08:39 PM
Još ima prepelica........danas je kuja bila dobra i pronašla nekoliko..........
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0828.jpg
Jedino što je ovdje uglavnom jedna i to je sokolarenje za taj dan jer takvu lovinu zaslužuje. Ako je jarebica onda je za mene na rižoto :wink: jedna ali poštovanja vrijedna :D
Pozdrav Viktor
Maroje
28-09-2008, 01:22 PM
Čestitka Viktore ima ih dosta koji jos nisu uhvatili ni jednu (i ja sam među njima ) ali u nadi je spas.
Pozdrav svima na Forumu
Jastreb
28-09-2008, 06:21 PM
Hvala prijatelju :D
Danas dvije!!!!
Pozdrav Viktor
Petrinja Saker
28-09-2008, 07:42 PM
fujjjjjjjjjjjj.
ta crijeva mi se tak gadeeeeeeeeeee.
Jastreb
28-09-2008, 09:08 PM
Petrinjac ne **** :lol: :lol:
Maroje
29-09-2008, 08:50 PM
hej, Tomo, jeli mislis da i malo smrde.??? To je vjerojatno zbog vručine :supz:
Petrinja Saker
29-09-2008, 11:15 PM
nisu to crjeva to je viktor.:lol::):rolleyes::D
Jastreb
30-09-2008, 07:17 AM
Mrššššššššš Petrinjac :lol:
Petrinja Saker
30-09-2008, 08:03 AM
ajde dosta zajebancije.svi vi letite sa jastrebima a samo viktor salje slike.cini mi se da je ovdje puno dugih jezika a malo pravog sokolarenja.ajmo da vas vidim.jos smrdljivih crjeva...
Sisak Goshawk
30-09-2008, 08:25 AM
Evo malo crijeva:lol:
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/skgoshawk/gerda003.jpg
Petrinja Saker
30-09-2008, 10:42 AM
e to je vec nesto.jesi to bio popio malo kad si slikao da je tako mutno.
Sisak Goshawk
30-09-2008, 11:46 AM
Malo popio malo pojeo i eto noči a po noči valja kući poći :lol:
Sisak Goshawk
30-09-2008, 08:50 PM
Danas pao i 6 ulov :heart:
Jastreb
30-09-2008, 09:11 PM
Danas je bilo nešto teže i našao sam ga nakon 15 minuta 800 metara dalje.....a možda i nisam :lol:........slikano mobitelom........
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Slika003000.jpg
Ugodno sokolarenje........
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
01-10-2008, 09:01 AM
Bravo majstore:supz:
Jastreb
01-10-2008, 10:54 AM
Hvala :D
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
03-10-2008, 12:09 PM
Šta je ekipa ćemu tajac zar niko ne lovi i li su svi u lovovima pa nestignu na forum:lol:
Jastreb
03-10-2008, 06:52 PM
hahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
Jastreb
03-10-2008, 07:55 PM
:lol: :lol:
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Slika006.jpg
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
03-10-2008, 09:21 PM
Nije loše Viktore:lol:
Danas 5 letova 2 ulova
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/skgoshawk/8ulov001.jpg
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/skgoshawk/8ulov002.jpg
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/skgoshawk/8ulov004.jpg
Koku je ulovila u zraku na nekih 5-6 metara ali sam ju pusti pošto nije bila ozljeđena a radi se o staroj jedinki
Ništa strašno do sad 8 ulova
Pozdrav Ivica
Jastreb
03-10-2008, 10:30 PM
Nije loše Viktore:lol:
:lol: :lol:............:lol:
Sisak Goshawk
03-10-2008, 10:41 PM
zeka peka:lol:
Sokoly
03-10-2008, 10:47 PM
:supz:Samo tako:supz:
Sisak Goshawk
03-10-2008, 10:51 PM
Iz tjedna u tjedan letna gramaža raste danas letila i lovila na 972 grama,jako dobro reagirala na poziv na ruku vabilo sve u svemu danas je bila fenomenalna:heart:
Jastreb
04-10-2008, 07:28 AM
Jastreb
07-10-2008, 10:54 PM
Ptica mog prijatelja iz kluba. Top genetika koja će nam dati još.........
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/janishuntcrow011.jpg
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
08-10-2008, 10:05 AM
Šta češ bolje:supz:
Mi smo jučer upisali 9 ulov na 977g 1 ferma 1 let 1 ulov:heart: ali i ovaj fazan pušten nazad u prirodu nek se nađe:D
Jastreb
08-10-2008, 11:55 AM
Pred sat i pol............
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim.jpg
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
08-10-2008, 02:52 PM
A ja danas dadiljam ,možda izađem prije mraka:supz:
Jastreb
15-10-2008, 09:04 PM
.............sokolarenje................sezona ide..........
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Slika007.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Slika004-1.jpg
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
16-10-2008, 07:15 AM
Jeli drugar šta će suseda da kaže kad joj ćerupaš tolike kokoške:lol:
Jastreb
16-10-2008, 08:43 AM
Kaže nema da brine samo udaraj, ali ostavi koju i za mene :wink:
Tek u 12mj kreće prava roba a siječanjski fazan je jedini test za jastreba :wink:
Jastreb
19-10-2008, 08:30 PM
Moj klupski kolega i prijatelj je imao dobar dan :wink:
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/E0CE4D95Small.jpg
Pozdrav Viktor
Maroje
19-10-2008, 08:34 PM
Pozdrav!!!
Sokoly
19-10-2008, 09:42 PM
Sjajno, samo napred :supz:
Jastreb
20-10-2008, 06:06 AM
Bravo Profesoreeeeeeee :supz:
Petrinja Saker
23-10-2008, 06:06 PM
gosparu ovo su najbolje slike u zadnje vrijeme.
Maroje
23-10-2008, 08:17 PM
hvala prijatelji sokolari ! idemo dalje.:yawinkle:
Jastreb
24-10-2008, 09:26 PM
Danas popodne..............
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0829.jpg
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
25-10-2008, 08:11 PM
Jedna malo lošija slika druga dobra slikano mobitelom (PRVA SIVA VRANA):heart:
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/skgoshawk/SP_A0145.jpg
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/skgoshawk/SP_A0143.jpg
Let i lov na 1021 gram kao grom
Jastreb
25-10-2008, 08:39 PM
Lovi vrane na 1021 gram?
Pozdrav Viktor
Maroje
26-10-2008, 09:59 AM
čestitam momci :supz:
Sisak Goshawk
27-10-2008, 08:20 AM
Lovi vrane na 1021 gram?
Pozdrav Viktor
čuj i meni je ćudno imao sam šansu da pustim iz neposredne blizine iako nisam oćekivao da bude lovila pošto je bila prilićno teška ali je unatoć toj gramaži dolazila izvanredno na vabilo a i startala na fazana.Pusti sam ju ne sluteći da bude napala pošto je već nekoliko puta dok je bila teška jednostavno preletila vrane međutim u subotu nije bilo tako nakon cca 30metara dogodi se kontakt koji je ona sa lakoćom rješila
Pozdrav Ivica
Jastreb
27-10-2008, 09:57 AM
Ok
Pozdrav Viktor
Jastreb
27-10-2008, 06:51 PM
Najbolji lov ove sezone...........divlji fazan.........skoro potpuni mrak kad je realizirao, jeo pod svjetlom..........
99% zasluga Harijeve kuje.....strašan nos, strašna realizacija....
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0831.jpg
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
27-10-2008, 07:48 PM
Bravo majstore
Jastreb
27-10-2008, 07:54 PM
Hvala!
Pozdrav Viktor
Maroje
27-10-2008, 09:33 PM
Pozdrav iz kupusa :yawinkle:
Jastreb
28-10-2008, 07:39 AM
Pomalo profesore :supz:
Petrinja Saker
28-10-2008, 09:10 AM
I kupus jedu.Bas su jeftine te sokolarske ptice.
Sisak Goshawk
28-10-2008, 10:23 AM
Dobra ptica:yawinkle:
Maroje
28-10-2008, 10:58 PM
Momci koma ste :goodman: POzDRAV
Jastreb
29-10-2008, 04:20 PM
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/tim0832.jpg
Maroje
29-10-2008, 04:50 PM
Nemoj sve Viktore ostavi koju i za reprodukciju :rolleyes:
Maroje
29-10-2008, 05:29 PM
evo jos Viktore :yawinkle: nije skakavac!
Jastreb
29-10-2008, 07:23 PM
Bravoooooooooooo :supz: još malo profesore :wink:
Hayabusa
29-10-2008, 10:16 PM
vidi se ko radi ostali jos u treningu
Jastreb
31-10-2008, 04:16 PM
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Slika002-1.jpg
Maroje
31-10-2008, 05:23 PM
Što jos jedan ,mora biti da si na godišnjem :yawinkle: pozdrav iz DU.
Petrinja Saker
31-10-2008, 05:51 PM
Sta je to godisnji.:confused:
Jastreb
31-10-2008, 08:13 PM
Što jos jedan ,mora biti da si na godišnjem :yawinkle: pozdrav iz DU.
Bravo profesore, tako je, samo hawking :supz:
Jastreb
31-10-2008, 08:13 PM
Sta je to godisnji.:confused:
To ti je super stvar i dosta možeš sokolarit :lol: ali nije za sve a ti očito nisi bio dobar pa onda nema ništa hehehehehe
Sisak Goshawk
31-10-2008, 08:56 PM
Danas smo se malo igrali:lol:
Maroje
02-11-2008, 10:49 AM
bravo Ivice samo naprijed :supz:
Petrinja Saker
02-11-2008, 11:08 AM
Ubojico.
Goran
02-11-2008, 12:21 PM
Pretpostavio sam da si tree hugger.
Ubojico.
Petrinja Saker
02-11-2008, 01:45 PM
malo pomalo.
Sisak Goshawk
03-11-2008, 02:23 PM
Ubojico.
Nisam kriv majke mi:lol:.Ja došo digo pustio i gotovo:rolleyes:
Jastreb
05-11-2008, 07:37 AM
Kako ide sezona......................????
Jarebica i fazan u ovo doba godine postaju divljač koja testira sokolara.............
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
05-11-2008, 08:02 AM
Za sad jako dobro, super sam zadovoljan prekrasni letovi još bolja komunikacija sa pticom :heart:sve u svemu super.
10 fazana 1 siva vrana
Jastreb
05-11-2008, 01:09 PM
Evo danas jubilarna 10 vrana........uz par fazana............
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Slika003-2.jpg
Pozdrav Viktor
Jastreb
12-11-2008, 03:58 PM
Najduži let ove sezone!
Mjereno automobilom preko 1km!!!!
Ovaj ide na rižoto a druga polovica prsa i batak je u voljki!!!! Više nego zasluženo!!!!!!!
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Slika006-1.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Slika011-1.jpg
Pozdrav Viktor
Jastreb
15-11-2008, 12:11 PM
Jel se lovi?
Sezona je u punom jeku...............
Pozdrav Viktor
Goran
15-11-2008, 03:18 PM
Svaki dan po jedan ulov.Najvise vjeverice sa zenkom HH, zatim kunici sa parom HH a i MRT je poceo vjeverice.Zenka saker ima prvu patku ali vise voli ptice po grmlju.Imali smo sokolarsi susret i u tri dana tri kunica i jedna vjeverica sa Harrisima.
Jastreb
15-11-2008, 04:07 PM
Bravo prika imaš koju sliku?
Pošalji ja ću stavit gore!
Pozdrav Viktor
Jastreb
16-11-2008, 08:58 PM
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Slika018.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Slika019.jpg
Pozdrav Viktor
Jastreb
18-11-2008, 05:08 PM
Četiri leta koja su bila DOSTA dugačka jer su se divljaci dizali još 20 metara ispred. Divljač koja daje test za pticu. Ovo je zadnji let!
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Slika003000-1.jpg
S poštovanjem kao uvijek :lol:
Viktor
Petrinja Saker
19-11-2008, 10:42 AM
smijem ti se u brk.
Jastreb
19-11-2008, 11:23 AM
Ti se meni smiješ u brk hahahahah :lol: a pogle se Tomo........sokol..................puna čaša crnjaka, litra bijelog ispred tebe jer Tomo pije gemišt bijelo vino pola čaše a druga polovica crno vino heheheh i još puni karnister crnjaka iza Tome :lol:
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tomopijanisokolar.jpg
hahahahahahahahahaha
Pozdrav Viktor
Petrinja Saker
20-11-2008, 08:05 AM
to nisam ja, i neznam tko je.
izvoli mi sad sve slike poslati na mail kako si i obecao.
daj jos koju baci gore.:lol:
Jastreb
20-11-2008, 11:43 AM
Ženka sakera a rođo hahahaha :wink:
Prika kako se tebi svidjelo sokolarenje i ekipa?
Naravno osim idiota sa imprint mužjakom jastreba iz Austrije :lol:
Nema greške poslat ću slike!
Pozdrav Viktor
Petrinja Saker
23-11-2008, 06:49 AM
stari ono sta sam vidio bilo je ok.
posebno me se dojmila jastrebica od iveka horvata.
teren je vrhhunski i steta je sto nisam imao ja s cime letit.
za drugi put cemo trazit par friskih fazana koji se ne izvlace na nogu.ali puno je bilo prilika.a ekipa je za popizdit.
uzivajte.
Jastreb
23-11-2008, 11:30 AM
Ivek je stari majstor sa PR pticama :wink:
I jučer smo imali odličan lov na vrhunskim terenima sa obilje divljih fazana i desetaka jakih prilika.
Uz naravno promociju sokolarenja u još jednom lovačkom društvu koje će vjerojatno imati sigurno jednog člana sokolara dosadašnjeg lovca :wink:
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0833.jpg
Javi se kad si u HR!
Pozdrav Viktor
Maroje
23-11-2008, 07:19 PM
Zavidim vam na jučerašnjem guštu ,da sam bliže sigurno ne bih propustio spetakl. :yawinkle: Pozdrav svima.
Maroje
23-11-2008, 07:25 PM
Hej, Viktore da li je čovjek sa sakerkom zaista gosp. Tomo :?:
Jastreb
23-11-2008, 08:29 PM
Ne znam prijatelju Maroje mislim da ovaj dosta pije :lol:
Petrinja Saker
24-11-2008, 07:30 AM
nije to nista da ga vidite na poslu kad cuje da mora nesto radit, litra rakije negine.
Jastreb
24-11-2008, 11:42 AM
Tomo legendo, Tomo legendo.......The Petrinjac :lol:
Maroje
24-11-2008, 04:39 PM
Bravo Tomo ,to je prava osobina sokolara.:supz:Najviše na svijetu vole svoj posao.
Maroje
24-11-2008, 04:58 PM
Malo trave, malo glave, Jurek danas na treningu:
Jastreb
24-11-2008, 06:21 PM
Samo polako profesore :supz:
Bravo!
Jastreb
28-11-2008, 09:29 AM
Prijatelj iz kluba.......
YouTube - Goshawk hunting crows
Pozdrav Viktor
Maroje
28-11-2008, 02:42 PM
Strašno ,profesionalno,:supz: Čestitke Ninu .
Goran
28-11-2008, 06:06 PM
Odlicno!Jako mirna ptica.Imprint?
Sokoly
28-11-2008, 07:42 PM
Odlichno, jako potsecha na Urban goshawking od Pit Smita. Vrane su fantastichan plen. Daju veoma interesantan prizor kad bezhe za zhivot, u svakojakim pozama, jako su socijalne pa chak znaju se udruzhiti protiv jastreba, u pokushajima da spasu chlana zajednice koji je pao kao zhrtva.To je veoma zanimljivo sokolarenje al vam bi bolje ishlo kad bi vam auto radio na gas.Vrane su jako intelegentne pa ubrzo pochnu prepoznavati vash auto. Pa zato bi ste imali jako vechi uspeh kad bi menjali lokacije.
Super da je i ovaj nachin sokolarenja dosao na ovim prostorima. Iskreno misim da bi shira javnost rado prihvatila sliku sokolara sa vranama prije nego sa zeca il jerebicu.
Samo napred i dushu im uzmi.:twisted:
Jastreb
28-11-2008, 10:32 PM
Odlicno!Jako mirna ptica.Imprint?
Je prijatelju iz moje Englesko/Njemačke kombinacije koje imam u uzgoju. Odlična na fazane, agresivna!
Pozdrav Viktor
Jastreb
28-11-2008, 10:37 PM
Odlichno, jako potsecha na Urban goshawking od Pit Smita. Vrane su fantastichan plen. Daju veoma interesantan prizor kad bezhe za zhivot, u svakojakim pozama, jako su socijalne pa chak znaju se udruzhiti protiv jastreba, u pokushajima da spasu chlana zajednice koji je pao kao zhrtva.To je veoma zanimljivo sokolarenje al vam bi bolje ishlo kad bi vam auto radio na gas.Vrane su jako intelegentne pa ubrzo pochnu prepoznavati vash auto. Pa zato bi ste imali jako vechi uspeh kad bi menjali lokacije.
Super da je i ovaj nachin sokolarenja dosao na ovim prostorima. Iskreno misim da bi shira javnost rado prihvatila sliku sokolara sa vranama prije nego sa zeca il jerebicu.
Samo napred i dushu im uzmi.:twisted:
Uvijek odlično sokolarenje!
Mužjaci jastreba agilniji (govorim o german) ali u nekim elementima se vidi nedostatak veličine!
Ja sa svojim lovim vrane barem 2 dana u tjednu i vidim određene elemente.
Moj mužjak od pred koji tjedan:
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Tim0829.jpg
Ninotova ženka:
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/E0CE4D95Small.jpg
Finish mužjak 850-930 grama = SAVRŠENO!
Peat Smitha poznam osobno i s njime sam dosta razgovarao o tome. Ono su finish mužjaci :wink:
Pozdrav Viktor
Sokoly
29-11-2008, 09:26 AM
Extra momci, bravo. :supz:
Tachno Viktore na dvdju su finci. I ja sam upoznao Pita proshle godine na FF u Londonu. Bash smo prichali o jastrebima al Pit se tad prebacio na Perlina ako se dobro secham. Koji Vam je od Korvida najinteresantniji za lov gachak,vrana, chavka,il strachka -"magpie"?
Hayabusa
29-11-2008, 04:45 PM
lep prizor pozdrav za momka
Jastreb
29-11-2008, 09:21 PM
Extra momci, bravo. :supz:
Tachno Viktore na dvdju su finci. I ja sam upoznao Pita proshle godine na FF u Londonu. Bash smo prichali o jastrebima al Pit se tad prebacio na Perlina ako se dobro secham. Koji Vam je od Korvida najinteresantniji za lov gachak,vrana, chavka,il strachka -"magpie"?
Je istina je Pete je prešao na Perline, trebao je ove godine doći do mene u Hrvatsku ali nismo uspjeli sve dogovorit pa ćemo vidjeti za nagodinu.
Siva vrana i svraka kojih ima JAKO PUNO i rade velike štete na pomlatku fazana, jarebica i ptica pjevica koje sustavno jedu i uništavaju.
Pozdrav Viktor
Austringer27
04-12-2008, 10:31 AM
Prije svega zelio bih pozdraviti sve sokolare i ljubitelje prirode.Hvala dečkima na pozdravima.Stavit cu par slikica od moje ženke jastreba i njenih ulova.:yawinkle:
Austringer27
04-12-2008, 10:41 AM
Sada trenutno lovim vrane po gradu,tj. radimo na jednom projektu biološkoj zaštiti grada Čakovca od vrana,jer ih ima jako puno i rade velike štete.
Austringer27
04-12-2008, 10:48 AM
Evo slika.
Austringer27
04-12-2008, 11:34 AM
:yawinkle:
Jastreb
04-12-2008, 02:27 PM
Kume zaboravio si stavit slike ajd ponovi :wink:
Pozdrav Viktor
Sokoly
04-12-2008, 02:47 PM
Ah kume kumeee :)
Jastreb
04-12-2008, 04:38 PM
Evo našeg Nineka The Goshawkera u friško složeno akciji :supz:
YouTube - GOSHAWK HUNT CROW
Pozdrav Viktor
Austringer27
04-12-2008, 05:41 PM
ovo je puno bolji film od onog prvog!!! zadovoljan sam
Austringer27
04-12-2008, 07:53 PM
nebrem deti sljike ili neznam.Bolje znam sokolariti nego tipkati he he he
Austringer27
04-12-2008, 07:56 PM
probam sada stavit.....
Hayabusa
04-12-2008, 08:08 PM
:supz::supz:BRAVO MAJSTORE:supz::supz:.............................. ...................
Jastreb
04-12-2008, 08:49 PM
nebrem deti sljike ili neznam.Bolje znam sokolariti nego tipkati he he he
Prvo piši na hrvatskom da te razmemo a onda kog ti lažeš da znaš sokolarit :lol: :finga:, ne znam ja da bi znao ti :lol:
Pozdrav rođooooooooooooooo :lol:
Sisak Goshawk
05-12-2008, 11:11 AM
E moj Viktore pa nije valjda do tuda došlo da ti neznaš sokolarit ili si možda ostario pa ti je malo ishlapilo:lol::lol:
Colin Bevan
05-12-2008, 11:20 AM
Prvo piši na hrvatskom da te razmemo a onda kog ti lažeš da znaš sokolarit :lol: :finga:, ne znam ja da bi znao ti :lol:
Pozdrav rođooooooooooooooo :lol:
Yes yes thats all very good but have you guys never heard of 'Fieldcraft' ? This car-hawking business, for me, takes away the pleasure of being out in the countryside and, if you like, 'at one' with nature...stalking your quarry not cruising around in a car. The words 'lazy' and 'boring' spring to mind....
Austringer27
05-12-2008, 12:38 PM
Yes yes thats all very gom od but have you guys never heard of 'Fieldcraft' ? This car-hawking business, for me, takes away the pleasure of being out in the countryside and, if you like, 'at one' with nature...stalking your quarry not cruising around in a car. The words 'lazy' and 'boring' spring to mind....
i think your wrong! this job is perfekt.crowhunting from the car is top of falconary.and crowhunting is posible only from the car.im doing that job for the city i live.so pleasure and money together......:supz:
Colin Bevan
05-12-2008, 12:42 PM
i think your wrong! this job is perfekt.crowhunting from the car is top of falconary.and crowhunting is posible only from the car.im doing that job for the city i live.so pleasure and money together......:supz:
Oh come on....'top falconry' and 'only possible from a car' ? Where were the cars 200+ years ago :confused:
Goran
05-12-2008, 12:54 PM
Very soon we will go back to horses.
I use carhawking only on very cold days or if something shows up on the side of the road and I think is catchable.Birds are ready on a passenger car seat anyway.
It is a good way to get a young bird going.
Austringer27
05-12-2008, 01:18 PM
Yes yes thats all very gom od but have you guys never heard of 'Fieldcraft' ? This car-hawking business, for me, takes away the pleasure of being out in the countryside and, if you like, 'at one' with nature...stalking your quarry not cruising around in a car. The words 'lazy' and 'boring' spring to mind....
Austringer27
05-12-2008, 01:34 PM
Oh come on....'top falconry' and 'only possible from a car' ? Where were the cars 200+ years ago :confused:
200 years ago wasnot exsist crowhunting. people are hunting for survivering!:confused::rolleyes::confused:
Austringer27
05-12-2008, 01:35 PM
Very soon we will go back to horses.
I use carhawking only on very cold days or if something shows up on the side of the road and I think is catchable.Birds are ready on a passenger car seat anyway.
It is a good way to get a young bird going.
hvala GORANE
Colin Bevan
05-12-2008, 01:37 PM
200 years ago wasnot exsist crowhunting. people are hunting for survivering!:confused:
And how do you know that ? Personal experience :confused: :roll:
Austringer27
05-12-2008, 01:48 PM
E DEČKI MOJI.STE VIDJELI STA MI OVAJ ENGLEZ PISE DA SE STOPIM S PRIRODOM.KAK DA SE STOPIM S PRIRODOM U CENTRU GRADA.KAJ DA SE MASKIRAM U SEMAFORA?!STETA STO NEZNAM PISATI ENGLESKI JER BI MU TOLIKO TOGA OBJASNIO KAJ SE STAVIV SOKOLARENJA AKO ON OPCE I SOKOLARI.
Austringer27
05-12-2008, 01:50 PM
POZDRAV GORANE!HVALA TI STO ME PODRZAVAS.
Colin Bevan
05-12-2008, 01:59 PM
E DEČKI MOJI.STE VIDJELI STA MI OVAJ ENGLEZ PISE DA SE STOPIM S PRIRODOM.KAK DA SE STOPIM S PRIRODOM U CENTRU GRADA.KAJ DA SE MASKIRAM U SEMAFORA?!STETA STO NEZNAM PISATI ENGLESKI JER BI MU TOLIKO TOGA OBJASNIO KAJ SE STAVIV SOKOLARENJA AKO ON OPCE I SOKOLARI.
Ye absolutely :supz:
Sisak Goshawk
05-12-2008, 03:31 PM
Ništa Nino maskiraj se u semafor možda uloviš koju vranu više:lol::lol:
Jastreb
05-12-2008, 07:11 PM
Yes yes thats all very good but have you guys never heard of 'Fieldcraft' ? This car-hawking business, for me, takes away the pleasure of being out in the countryside and, if you like, 'at one' with nature...stalking your quarry not cruising around in a car. The words 'lazy' and 'boring' spring to mind....
Because he didn't explain well HE IS DOING PEST CONTROL IN HIS TOWN!!!!!!!!!!!
So just ask first!
And what's so wrong with crow hawking from car window is you have lots of crows and like to watch gos on crows!!!!!!
Cheers Viktor
Colin Bevan
05-12-2008, 07:17 PM
oBecause he didn't explain well HE IS DOING PEST CONTROL IN HIS TOWN!!!!!!!!!!!
So just ask first!
And what's so wrong with crow hawking from car window is you have lots of crows and like to watch gos on crows!!!!!!
Cheers Viktor
I didn't say there was anything wrong with it, just that it's not the only way to bag a crow with a hawk.
Jastreb
05-12-2008, 07:25 PM
Ok, so leave it alone, he is having fun, bird is catching prey, he is working pest control and that's it!
100 falconers = 100 ways of hawking !
Cheers Viktor
Jastreb
05-12-2008, 07:31 PM
Ninek samo lovi prijatelju i vidi novi thread :wink:
Pozdrav Viktor
Colin Bevan
05-12-2008, 07:33 PM
Ok, so leave it alone, he is having fun, bird is catching prey, he is working pest control and that's it!
100 falconers = 100 ways of hawking !
Cheers Viktor
Who the hell are YOU to tell ME :confused: You got your opinion - I got mine MWAH
Jastreb
05-12-2008, 07:35 PM
I am falconer and moderator on this part of forum so you said your opinion and what do you want now??!!
You don't like to hunt crows out of the car window so don't!
Cheers Viktor
MickeyDredd
05-12-2008, 07:56 PM
I suppose he could also point out that this section is only supposed to have posts in Croatian language.
Who the hell are YOU to tell ME :confused: You got your opinion - I got mine MWAH
Austringer27
05-12-2008, 08:19 PM
evo drustvo.Ovo sam danas ulovio.
Austringer27
05-12-2008, 09:02 PM
Hvala svima koji me podrzavaju u lovu na vrane.Posebno mome dragom prijatelju bez kojeg ja sve ovo ne bi radio.HVALA GOSPODINE PREDSJEDNICE!!!
Jastreb
05-12-2008, 09:08 PM
Uvijek na usluzi vjernim članovima to jest podanicima iz kluba :lol:
Od danas ujutro, jedan jedinstveni Nino D Jastreb :supz:
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Ninovrana1.jpg
Pet komada, pet komada, to je naša nada :supz:
Goran
05-12-2008, 10:32 PM
If anybody wants to know; I tie my hawk in the field and shoot crows from the blind cover just beside.Works and keeps # down.Not falconry but I have a license to do it.
Austringer27
06-12-2008, 10:57 AM
Gorane daj napisi na hrvatskom
Jastreb
06-12-2008, 12:25 PM
Dajte sad dalje akcije :supz:
Pozdrav Viktor
Goran
06-12-2008, 11:52 PM
Ovo sam napisao da to taj procita.
Ja vezem jastreba na stalak u pola polja a ja sjedim u zaklonu i kada dodju vrane - bum.Nije sokolarstvo ali imam dozvolu.
If anybody wants to know; I tie my hawk in the field and shoot crows from the blind cover just beside.Works and keeps # down.Not falconry but I have a license to do it.
Sokoly
07-12-2008, 12:56 AM
Ovaj tip ochito ne zna da i u Arapskom svetu sokolarenje se vishe neodvija na kamilama nego u skupim 4x4 djipovima. Arapi chesto koriste dva sokola od kojih jedan sluzhi kao marker koji pronagje i ugleda hubaru,Veliku droplju , a sa drugim sokolom love iz prozora...
Pre 200 godina nija bilo ni telemetrije ni proekte kao shto su bird control.
Nino samo napred prijatelju i kao shto rekoh dushu im uzmi....:supz: Pokushachu mu odgovorii na engleskom nadam se da nechete zameriti.
For those readers only speaking english I would try to translate my post.Colin you obviously don't know that even in the most traditional falconry world ,the Arab world, they don't use camel back falconry but use hightech 4x4 vehicles. When the traditional quarry Houbara is spotted they release the falcon from the window, mate. Look it up if in dought.
Another thing 200 years ago there was no telemetry and there were no such project like bird control!
Nino GO for it mate. :supz:
Austringer27
07-12-2008, 06:42 AM
hvala decki!Evo danas je nedjelja,idem lovit.Cekam brata on me vozi.U petak sam pet komada jucer tri.
Austringer27
07-12-2008, 05:16 PM
pozdrav Viktore! darko pise. kako si? nadam se da cu uskoro i ja poceti uciti sokolariti. POLUDIO sam od kad vozim i snimam buraza! opralo me totalno!
pozdrav Darko!
Jastreb
07-12-2008, 06:26 PM
Bok prijatelju ide pomalo treniram novog sivca i spremam se na jarebice :wink:
Dođem za koji dan do vas da se malo zabavimo :wink:
Za tebe ćemo naći jednog dobrog mužjaka ili možda ženku harisa ima jako zanimljivu kombinaciju :wink:
Pozdrav Viktor
Austringer27
11-12-2008, 04:55 AM
Darkijeva voliera je pri kraju.Strasno je to sto sam njemu slozio ljepsu nego sebi.Poslat cemo ti slike da vidis.Cijela je od panela sto i nije jeftini materijal.Jebeno izgleda.Ali ako uzmem sljedecu pticu gradit ce se hotel za nju,mada imam vec dvije lijepe volijere.
Jastreb
11-12-2008, 06:33 AM
HSK ide naprijed .......... :wink: :supz:
darko
11-12-2008, 07:57 AM
pozdrav svim sokolarima i ljubiteljima prirode! moram pohvaliti mojeg brata Ninu koji mi slaze voljeru! vec sad dobro izgleda, a jos nije gotova! mislim da bi mogao otvoriti obrt po tom pitanju!!!:-P:-P
Maroje
16-12-2008, 06:15 PM
Cestitke momci.:supz: Čuo sam da se uskoro otvara i frizerski salon za ptice grabljivice . U koliko netko pronađe adresu molim da mi javi. Pozdrav svima.
darko
16-12-2008, 08:29 PM
Cestitke momci.:supz: Čuo sam da se uskoro otvara i frizerski salon za ptice grabljivice . U koliko netko pronađe adresu molim da mi javi. Pozdrav svima.
ha ha ha ha ha! otvorio sam ja vec frizerski salon,ali za koke grabljivice!!:lol::lol: poceo sam malo uciti sokolariti!!!
POZDRAV Darko
Austringer27
23-12-2008, 07:03 PM
Alo decki.Imam jedan problem.Letio sam svoju zenku jastreba na 1005gr. na vrane i ulovio sam jednu,ali samo jednu.Htio bih pitati dali sam nesto mozda zeznuo ili kaj? Da i isla je jako daleko za njom da i ulovila ju je u zraku.p.s.pozdrav ovima koji mi se rugaju kakvog sam ja psa imao,a ni ono nisu bili daleko od moje Brite.
Jastreb
23-12-2008, 07:11 PM
Alo decki.Imam jedan problem.Letio sam svoju zenku jastreba na 1005gr. na vrane i ulovio sam jednu,ali samo jednu.Htio bih pitati dali sam nesto mozda zeznuo ili kaj? Da i isla je jako daleko za njom da i ulovila ju je u zraku.
hahahhahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahhahaha hahahahahaha odvratan si hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahaaha hhahaahahahahahahahahahahaha :lol: :lol:
p.s.pozdrav ovima koji mi se rugaju kakvog sam ja psa imao,a ni ono nisu bili daleko od moje Brite.
hahahahahahahahahahahahahahahahhahaahhahahahahahah ahahahahahahahahahahah :lol: :lol:
Maroje
02-04-2009, 06:01 PM
Hey dečki, kako ide mitarenje.
Jastreb
02-04-2009, 08:35 PM
NIšta još kod mene kreće davanje sjemena pa vjerujem da će iza toga krenuti sredinom mjeseca obično mi je uvijek tako.
Kako ide na Jugu?
Jastreb
02-04-2009, 08:42 PM
http://s117.photobucket.com/albums/o46/barkerskid/?action=view¤t=CIMG1566.flv
Maroje
02-04-2009, 09:03 PM
NIšta još kod mene kreće davanje sjemena pa vjerujem da će iza toga krenuti sredinom mjeseca obično mi je uvijek tako.
Kako ide na Jugu?
Harris još ništa-jastreb mitari ko lud,počela su mu rastit i repna pera.:rolleyes:
Maroje
03-04-2009, 09:11 AM
evo par sličica .
Austringer27
03-04-2009, 07:52 PM
Evo prijatelji kod mene su pocela meni rasti pera!Bas sam zavrsio krila sad mi rastu na repu.Imam par "sokolica"kojih cu sutra letiti na "fazana" muzjaka.U dobroj su mi kondiciji.Vik. zna u kakvoj.Pozdrav svima.:twisted::twisted:
Jastreb
03-04-2009, 09:27 PM
Evo prijatelji kod mene su pocela meni rasti pera!Bas sam zavrsio krila sad mi rastu na repu.Imam par "sokolica"kojih cu sutra letiti na "fazana" muzjaka.U dobroj su mi kondiciji.Vik. zna u kakvoj.Pozdrav svima.:twisted::twisted:
heheheheheheheh
Jastreb
05-04-2009, 02:02 PM
Evo linka sa temom koliko koštaju jastrebovi. Od 4000kn to je otprilike 550 eura na više. Toliko o NEBESKIM CIJENAMA i da je to JAKO SKUPO!
A one priče o milionima su smješne!!!!!!!
Ne treba lagati!
http://www.falconryforum.co.uk/showthread.php?t=63059
Ovdje jedino poskupljuje prijevoz ako je avionom ali ako se netko dogovori i podijeli troškove te se odveze po njih nije uopće preskupo. Naravno ovdje se govori o biranoj genetici gdje čovjek može odabrati nešto što vrijedi.
Pozdrav Viktor
Maroje
06-04-2009, 07:11 AM
Treba se potruditi da imamo kod nas ptice za kupiti (naravno prema HR standardu građana) . Kupujmo HRVATSKO.:yawinkle:
Jastreb
06-04-2009, 12:15 PM
Kupujmo HRVATSKO.:yawinkle:
Kupujmo Hrvatsko :supz:
Petrinja Saker
06-04-2009, 12:51 PM
Ma naravno Kupujmo Hrvatsko.
Austringer27
06-04-2009, 08:17 PM
Kupujmo P.M.
Kako da kupujemo Hrv. kad ti nekoji ljudi uzimaju volju za sokolarenjem a kamo li uzgojem i to jos jastreba.Ali nema veze.Mi Medjimurci bi rekli "i jakse svije smo klali"ha ha ha :D
Maroje
06-04-2009, 08:54 PM
Kupujmo P.M.
Kako da kupujemo Hrv. kad ti nekoji ljudi uzimaju volju za sokolarenjem a kamo li uzgojem i to jos jastreba.Ali nema veze.Mi Medjimurci bi rekli "i jakse svije smo klali"ha ha ha :D
Stara Dubrovačka :Sa svima njima fino,ali nikad iskreno :yawinkle:
Petrinja Saker
06-04-2009, 08:56 PM
Gosparu, tvoje iskustvo je neizmjerno.
Maroje
06-04-2009, 09:06 PM
Gosparu, tvoje iskustvo je neizmjerno.
Nije vrag pametan ,zato što je pametan,već zato što je star :idea:
Jastreb
06-04-2009, 09:35 PM
Austringer27
07-04-2009, 07:33 PM
Decki moji sad kad ovsa moja neman izmitari pa kad ja krenem na vrane,fazane,zečeve ili srnjake ha ha ha :twisted::D pa ima da me nema.Ali sada bi jako rado popricao sa nekim od inspektora za zastitu okolisa.:lol:
Maroje
07-04-2009, 09:05 PM
Decki moji sad kad ovsa moja neman izmitari pa kad ja krenem na vrane,fazane,zečeve ili srnjake ha ha ha :twisted::D pa ima da me nema.Ali sada bi jako rado popricao sa nekim od inspektora za zastitu okolisa.:lol:
Ja Imam prijatelja inspektora za marikulturu možda ti on da neki dobar savjet.:yawinkle:
Jastreb
07-04-2009, 09:08 PM
Ja Imam prijatelja inspektora za marikulturu možda ti on da neki dobar savjet.:yawinkle:
Maroje profesore hahahahahahahahahahahahahaha da markilturu hahahahahaha
Petrinja Saker
08-04-2009, 03:49 AM
I:)mao si priliku pricati sa inspektorom.
Austringer27
08-04-2009, 07:16 PM
Sam me jebite bote vidlji da bnorem unda bu kaj bu.:twisted:
Maroje
17-04-2009, 08:07 PM
Pošto je momentalno vrijeme mitarenja i (za one koji se ne bave jajima) mislim da ne bi bilo loše da pokrenemo jednu neiscrpnu temu. :rolleyes:
PR, ili Pa....ge. , ili IMPRIT ---- ACCIPITER !! Mane ili Prednosti jedinki.??
Goran
17-04-2009, 09:59 PM
PR je iz umjetnog uzgoja odgojen prirodno od oba roditelja.
Pa...je passage?To je jednogodisnjak uhvacen iz divljine.
Imprint je uzet kao mladi i odgojen od ljudi (ljudski).
Svaka ptica ima svoje dobre i lose stvari.
PR obicno ne zove i mozes ih nauciti da love skoro sve ali prirodno ne idu na preveliku divljac.Kontrola tezine je vazna.
Passage ne zove, bolje koristi vjetar i ima prirodnu kondiciju ali je vec programiran sta moze ili ne moze uloviti.Kontrola tezine je jako vazna.
Imprint je tesko odgojiti da ne zove, moze biti agresivan na sokolara ili ljude opcenito ali zato lovi sve sto se krece.Kontrola tezine nije toliko vazna.
Ako sam nesta zaboravio dopunite.
Jastreb
18-04-2009, 10:07 PM
PR obicno ne zove i mozes ih nauciti da love skoro sve ali prirodno ne idu na preveliku divljac.Kontrola tezine je vazna.
Mada može ako je sokolar neiskusan i radi prečace u školovanju pomoću težine a ne socijalizacije :wink: to je ono zašto po meni jastreb nije idealna početnička ptica no svatko ima pravo na odabir da kupi jastreba!
Passage ne zove, bolje koristi vjetar i ima prirodnu kondiciju ali je vec programiran sta moze ili ne moze uloviti.Kontrola tezine je jako vazna.
Po meni u najvećoj većini slučajeva "Mačak u vreći" mada može biti dobrih ptica no opet u usporedbi sa čistom PR pticom iz umjetnog uzgoja NEMA TEORETSKE PREDNOSTI!!!!!
Imprint je tesko odgojiti da ne zove, moze biti agresivan na sokolara ili ljude opcenito ali zato lovi sve sto se krece.Kontrola tezine nije toliko vazna.
Ako sam nesta zaboravio dopunite.
Složio bi se da ga je generalno teško napraviti. Ovo da ne zove više i nije takav problem i to se da nparaviti, Ima nekoliko primjera takvih jastrebova ovdje na forumu.
Kontrola tezine nije toliko vazna.
E prika sa ovim se ne bi složio. To je ono najteže upravo kod imprinta!
Ljudi, kod nas u HR, misle da se imprinti rade da ne bi pobjegli TO NIJE RAZLOG!!!!! AKO JE TO RAZLOG ONDA SOKOLAR NIJE SVLADAO ONOVE SOKOLARENJA!!!!!
Znaš koji su problemi ako je niže od "dobre" težine a znaš koji su i od previsoke težine - dvije tzv. hot zone ili vruće zone kod imprinta!
Sigurno najteže za napraviti kvalitetnog imprinta!
Pozdrav Viktor
Maroje
19-04-2009, 07:08 AM
Prije su mlade jastrebove i kobce lovili u zamke i mreže, te bi ih socijalizirali i pripremali za lov.Imali su mogučnosti i uzimati iz gnijezda mlade ,ali ipak to nisu radili.Možda nisu znali za imprinte (u što ja čisto sumnjam),a možda im se nije svidio sklop u glavi imprinta.Imprinti su po mom mišljenju izumi bolesnoga uma Otočkih Sokolara.
P.R: je po mom mišljenju puno prihvatljiviji i puno više psihički stabilniji, u stvari normalniji u ponašanju,te je idealna zamjena za pasage.
Tvrdnja da su Imprinti bolji lovci od PR ili Pasage-a ,još do sada nije dokazana.
U stvari dosta se piše o dobrim Lovnim imprintima,(kojih je po mom mišljenju jako malo) ,a gdje su one silne ptice koje su došle u ruke neznalaca,te su sada totalno beskorisne.
Jastreb
19-04-2009, 08:10 AM
Prije su mlade jastrebove i kobce lovili u zamke i mreže, te bi ih socijalizirali i pripremali za lov.Imali su mogučnosti i uzimati iz gnijezda mlade ,ali ipak to nisu radili.Možda nisu znali za imprinte (u što ja čisto sumnjam),a možda im se nije svidio sklop u glavi imprinta.Imprinti su po mom mišljenju izumi bolesnoga uma Otočkih Sokolara.
O ne profesore, krivo. Imprinti se koriste stoljećima, od Edmunda Berta (16, 17 stoljeće i ranije) pa na dalje, ali su usavršeni posljednjih desetljeća prvenstveno zbog umjetnog uzgoja kod jastrebova a zatim su pokazali savršenstvo u lovu zbog nepobitno veće letne težine i performansi koje sa njom mogu postići. Sklop u glavi imprinta je samo rezultat velikog znanja sokolara da ga napravi. Svaki mladi jastreb u prirodi kojeg hrane roditelji se strašno dere kada ih vidi i dok mu donose hranu i to traje u fazi dok su tzv. BRANCHERI nakon toga ih roditelji uče loviti. Ulove goluba ili pticu koju drže u nogama i lete kroz šumu a mladi ih prate i u određenom trenutku "ulove" kada ih oni ispuste iz nogu i mnogo takvih detalj. Da bi napravili dobrog imprinta treba poznavati sociologiju i ponašanje jastreba u prirodi, znati kakvu hranu davati u određenoj starosti i regulirati je kako treba.
P.R: je po mom mišljenju puno prihvatljiviji i puno više psihički stabilniji, u stvari normalniji u ponašanju,te je idealna zamjena za pasage.
Nema zamjene za passaga. PR je neusporedivo bolji jer nije nikada vidio divljinu i sama socijalizacija je neusporedivo lakša i brža pa opet letna težina je neusporedivo veća i nema nikakvog stresa za razliku od passaga kojima trebaju dani da se smire i to nije nikada do kraja savršeno. Naravno s časnim iznimkama ko može raditi waking i slične metode.
Tvrdnja da su Imprinti bolji lovci od PR ili Pasage-a ,još do sada nije dokazana.
U stvari dosta se piše o dobrim Lovnim imprintima,(kojih je po mom mišljenju jako malo) ,a gdje su one silne ptice koje su došle u ruke neznalaca,te su sada totalno beskorisne.
Imprint je od passaga neusporedivo bolji. To što na našim prostorima ima početnika koji kreću s imprintima a prvo ni neznaju zašto ga rade pa im on sakriva hranu, postaje sticky footed ili čvrsto drži rukavicu i neće je pustit, hvata im ruke, noge i monoge druge probleme, e to je druga stvar ali nema usporedbe i ja sam spreman uvijek viditi to na terenu.
Ponovno dali su bolji lovci uvijet je ZNANJE, VELIKA KOLIČINA LOVINE, PAS, VRIJEME itd......možete imati najboljeg imprinta bez fazana i psa i NULA, isto sa passageom ili PR!
A danas, je puno više jakih i kvalitetnih imprint jastrebova nego PR a o passagima da ne govorim. Tako npr. Ameri koji mogu uzimati passage kakve žele, a sigurno su VRH SOKOLARA NA SVIJETU idu na imprinte ili PR, odite u Njemačku, Češku, Mađarsku i vidite opet kojih ima više......
Onaj stres kojeg ima passage teško da ikada otiđe do kraja i regulacija težine je uvijek upitna da ne vi počeo lov sa stabla i slično :wink:
Pogledajte što kažu ljudi koji LOVE po 30 i više godina sa PR i Imprintima
http://www.falconryforum.co.uk/showthread.php?t=16257&highlight=imprint+vs+pr
A koliko ih ima VRHUNSKIH prosurfajte samo po forumu nemam vremena tražiti sve s time da sa svakom novom sezonom KVALITETAN IMPRINT će recimo to tako "nadletjeti" većinu PR jastrebova, passage neću ni uspoređivati.
ZA test neka netko proba sa PR ili pogotovo passageom u istoj sezoni loviti:
1. Fazana i jarebicu iz marke
2. Prepelicu iz marke
3. Vrane i svrake iz auta
.......i naravno da to dođemo vidjeti............
Još mi moj profesore imamo PUNOOOOOOOOOOO za učiti od njih samo treba biti pametan i uzeti najkvalitetnije informacije koje trebaju nama u Hrvatskoj :wink:
Tko može neka otiđe ove godine na Falconry Festival i mnoge stvari će mu biti puno jasnije :wink:
Pozdrav Viktor
Maroje
19-04-2009, 10:23 AM
Poštovanje tvom velikom znanju o sokolarstvu :-P
Prihvačam takvo tvoje razmišljanje o Accipiterima ,ali osnovni cilj mi je bio da pokrenem i druge HR soklare da napišu svoje mišljenje.Znam da su ovo ponovno počeci Sokolarstva na ovim prostorima.Nekada davno smo i mi imali najbolje sokolare (pogotovo jastrebare).Nadam se da će mlada generacija (to bi mi bila želja) postiči da opet budemo vrh svjetskog Sokolarstva.:supz:
Jastreb
19-04-2009, 11:55 AM
Poštovanje tvom velikom znanju o sokolarstvu
Prihvačam takvo tvoje razmišljanje o Accipiterima ,ali osnovni cilj mi je bio da pokrenem i druge HR soklare da napišu svoje mišljenje.Znam da su ovo ponovno počeci Sokolarstva na ovim prostorima.Nekada davno smo i mi imali najbolje sokolare (pogotovo jastrebare).Nadam se da će mlada generacija (to bi mi bila želja) postiči da opet budemo vrh svjetskog Sokolarstva.:supz:
Znam ja moj profesore da vi imate želju pomoći i ne sumnjam u dobru volju. Dapače i meni je glupo da izgleda kako ja pametujem ovo što govorim znam iz prakse svoje i drugih sokolara i uvijek treba učiti od najboljih.
Ja se nakon 17-tak godina u sokolarenju ne usudim reći da nešto 100% znam, dapače, mislim da još MORAM JAKOOOOOOOO PUNO UČITI.......a znate da sam letio i Harise, Red taile, peregrine, jastrebove i to njih različito odgojene or PR do dual imprinta.......i još učim
Ja bih bio najsretniji da imam više ljudi koji su čisti u glavi i žele učiti a ne na osnovu 1 ili 2 ptice sa malo lova u nogama ZNAJU SVE!!!!
Vi znate da ja zovem kada je u pitanju kinologija i ne pametujem ni najmanje a već bih se mogao praviti pametan na osnovu par, za mene VELIKIH rezultata u nepune 2 godine odlaska na utakmice. No, znam gdje sam i uvijek bez kompleksa i POZNATE HRVATSKE TAŠTINE pitam i slušam kritike.
Pohvale treba zaslužiti radom to vi znate i na tome kao klub radimo.
Još da se Hrvati mogu dogovoriti............e gdje bi nam bio kraj.....što bi rekli Ameri.......Sky is the limit ili Nebo je granica............. :D :wink:
S poštovanjem Mom profesoru kao uvijek :D
Viktor
Maroje
19-04-2009, 01:15 PM
Još da se Hrvati mogu dogovoriti............e gdje bi nam bio kraj.....što bi rekli Ameri.......Sky is the limit ili Nebo je granica.......
:supz:
Goran
19-04-2009, 01:55 PM
Ovo sam ja isto rekao samo sazetije.Moj komentar je bio za prosjecne sokolare.
Imprinta je lakse drzati ne zbog toga da nece pobjeci nego sto ne moze tako lako oboliti od aspergillosis kao PR i pogotovo passage i to zbog vece tezine, manje stresa i boljeg imuniteta.Postoje i dual imprinti i odgojeni pod drugom vrstom u otvorenim volijerama.To su vec detalji i razlike kod ptica su samo zbog razlike u odgoju i treningu sokolara.
O ne profesore, krivo. Imprinti se koriste stoljećima, od Edmunda Berta (16, 17 stoljeće i ranije) pa na dalje, ali su usavršeni posljednjih desetljeća prvenstveno zbog umjetnog uzgoja kod jastrebova a zatim su pokazali savršenstvo u lovu zbog nepobitno veće letne težine i performansi koje sa njom mogu postići. Sklop u glavi imprinta je samo rezultat velikog znanja sokolara da ga napravi. Svaki mladi jastreb u prirodi kojeg hrane roditelji se strašno dere kada ih vidi i dok mu donose hranu i to traje u fazi dok su tzv. BRANCHERI nakon toga ih roditelji uče loviti. Ulove goluba ili pticu koju drže u nogama i lete kroz šumu a mladi ih prate i u određenom trenutku "ulove" kada ih oni ispuste iz nogu i mnogo takvih detalj. Da bi napravili dobrog imprinta treba poznavati sociologiju i ponašanje jastreba u prirodi, znati kakvu hranu davati u određenoj starosti i regulirati je kako treba.
Nema zamjene za passaga. PR je neusporedivo bolji jer nije nikada vidio divljinu i sama socijalizacija je neusporedivo lakša i brža pa opet letna težina je neusporedivo veća i nema nikakvog stresa za razliku od passaga kojima trebaju dani da se smire i to nije nikada do kraja savršeno. Naravno s časnim iznimkama ko može raditi waking i slične metode.
Imprint je od passaga neusporedivo bolji. To što na našim prostorima ima početnika koji kreću s imprintima a prvo ni neznaju zašto ga rade pa im on sakriva hranu, postaje sticky footed ili čvrsto drži rukavicu i neće je pustit, hvata im ruke, noge i monoge druge probleme, e to je druga stvar ali nema usporedbe i ja sam spreman uvijek viditi to na terenu.
Ponovno dali su bolji lovci uvijet je ZNANJE, VELIKA KOLIČINA LOVINE, PAS, VRIJEME itd......možete imati najboljeg imprinta bez fazana i psa i NULA, isto sa passageom ili PR!
A danas, je puno više jakih i kvalitetnih imprint jastrebova nego PR a o passagima da ne govorim. Tako npr. Ameri koji mogu uzimati passage kakve žele, a sigurno su VRH SOKOLARA NA SVIJETU idu na imprinte ili PR, odite u Njemačku, Češku, Mađarsku i vidite opet kojih ima više......
Onaj stres kojeg ima passage teško da ikada otiđe do kraja i regulacija težine je uvijek upitna da ne vi počeo lov sa stabla i slično :wink:
Pogledajte što kažu ljudi koji LOVE po 30 i više godina sa PR i Imprintima
http://www.falconryforum.co.uk/showthread.php?t=16257&highlight=imprint+vs+pr
A koliko ih ima VRHUNSKIH prosurfajte samo po forumu nemam vremena tražiti sve s time da sa svakom novom sezonom KVALITETAN IMPRINT će recimo to tako "nadletjeti" većinu PR jastrebova, passage neću ni uspoređivati.
ZA test neka netko proba sa PR ili pogotovo passageom u istoj sezoni loviti:
1. Fazana i jarebicu iz marke
2. Prepelicu iz marke
3. Vrane i svrake iz auta
.......i naravno da to dođemo vidjeti............
Još mi moj profesore imamo PUNOOOOOOOOOOO za učiti od njih samo treba biti pametan i uzeti najkvalitetnije informacije koje trebaju nama u Hrvatskoj :wink:
Tko može neka otiđe ove godine na Falconry Festival i mnoge stvari će mu biti puno jasnije :wink:
Pozdrav Viktor
Jastreb
19-04-2009, 07:24 PM
Znam prijatelju treba ljudima reći i otvoriti im oči jer mnogi kod nas žive u zabludi ili sokolarenju pred 30 i više godina :( ali idemo dalje :D
Austringer27
20-04-2009, 05:06 AM
Slazem se s tobom prijatelju.Neki "sokolari" misle da ako uzmu pticu i "naprave " inprint da imm nece pobjeci ili da ce bolje loviti itd...Puno je teze napraviti od inprinta dobrog lovca nego socijalizirati PR ili pasagge da ti ne pobjegne.U to sam se uvjerio sam.Dobar inprint u dobrim rukama i uspijeh je zagarantiran.Tu veliku ulogu ima i karakter ptice odnosno genetika kao i svugdje.
Jastreb
20-04-2009, 06:49 AM
Tu veliku ulogu ima i karakter ptice odnosno genetika kao i svugdje.
SOKOLAR :supz:
Harpija
20-04-2009, 08:55 AM
SOKOLAR :supz:
Ali razlika je između sokolara i sokolara najmanji krivac je ptica
Jastreb
20-04-2009, 10:37 AM
Ivek, Ivek :supz: to mi znamo :wink:
Petrinja Saker
20-04-2009, 12:42 PM
Skromno cu se poklopit usima jer nemam pojma o imprintima pa cu samo slusati sto vi kazete.Bas mi je zanimljivo.
Postavio bih pitanje ..
Kako se pticu nauci da ne sakriva plijen...
Kako se napravi da ptica ne vristi kad vidi sokolara ili kad jede...
Velik broj sokolara je iskusniji od mene pa bih molio malu pomoc oko ovih pitanja.
Hvala svima ...:confused:
Goran
20-04-2009, 01:59 PM
1.Postavi cijelu divljac na otvoreno a ako je manje tezine prikuj za pod i donesi imprinta da ga "otkrije".Kada sleti i uhvati, pridji i "otvori" plijen.
2.Samo u pocetku treniranja desi se da imprint dok jede vristi kada vidi sokolara ali to brzo prestaje nakon sto nauci da joj on pomaze.
Maroje
20-04-2009, 04:38 PM
Zar samo to sine BRUTE .:?:
Maroje
20-04-2009, 05:01 PM
Skromno cu se poklopit usima jer nemam pojma o imprintima pa cu samo slusati sto vi kazete.Bas mi je zanimljivo.
Postavio bih pitanje ..
Velik broj sokolara je iskusniji od mene pa bih molio malu pomoc oko ovih pitanja.
Nema problema samo mi pošalji privatni e-mail. pa ču ti sve napisati znaš da sam tata-mata za Eng. sakere (U, oprosti settere) :lol:
Harpija
20-04-2009, 06:26 PM
Zar samo to sine BRUTE .:?:
A šta da ti pričam kad sve znaš
Jastreb
20-04-2009, 06:38 PM
Postavio bih pitanje ..
Rekao bi ti ali će svi onda znati pa je bolje da ti ne govorim ovako javno nego ću ti ispričati direktno telefonom.......jal, jal, jal i samo jal :lol: :lol: hehehehehehehehehe
Zanima me koliko ljudi iz HR nam još može pomoći oko ovog pitanja?
Nije nikakvo vrijeđanje samo pitanje!
Ovo što je Tomo rekao u svoje ime pokazuje veličinu sokolara iza kojeg se MNOOOOOGGGIIII POZNATI SOKOLARI A POSEBNO UZGAJIVAČI MOGU DALEEEEKKKKOOO SAKRITI!!!!!
Pozdrav Viktor
Harpija
20-04-2009, 06:49 PM
Ivek, Ivek :supz: to mi znamo :wink:
Ja znam da vi to dobro svi znate ali ja sam videv i sokolare koji love i noču sa jastrebom i vi ga svi dobro poznate (HH)
Petrinja Saker
20-04-2009, 06:56 PM
Meni su rekli da nema glupih pitanja , samo glupih odgovora.
Harpija
20-04-2009, 09:06 PM
Tomi sve zavisi koga pitaš
Maroje
20-04-2009, 10:04 PM
I glupi odgovori su odgovori na pitanja :yawinkle:
Austringer27
21-04-2009, 05:20 AM
Ivek pa i ja sam lovio nocu sa jasrebom kod Zlatkija u njegovom lovistu.A koliko se sjecam i ti si jedanput u Zelendvoru samo sto nismo mogli naci Puriku ha ha ha:lol::supz:
Harpija
21-04-2009, 10:28 AM
Ivek pa i ja sam lovio nocu sa jasrebom kod Zlatkija u njegovom lovistu.A koliko se sjecam i ti si jedanput u Zelendvoru samo sto nismo mogli naci Puriku ha ha ha:lol::supz:
Koliko se ja sjećam od mog prvog susreta 07-08-11-1997.g Jastrebarsko pa 22-11-1997.g Austrija pa 17-18-01-1998.g Italija (Vivaro) pa Mađarsk (Oroshasa) 25-30-10-1999.g pa Zelendvor 06-07-11-2004.g Pa 28-30-12-2004.g Balatonfenyves pa 09-11-10-2008.g Opočno pa bezbroj drugih intenatcionalnih i domaćih sokolarskih susreta sa kojih sam se uspješno vratio sa pticom i lovinom ,a gdje si bio TI? Osim toga, na noćni lov nisam mislio u negativnom smislu već kao vrlo zahtjevan pothvat i za pticu i za sokolara. A ja dragi moj prijatelju nisam lovio noću kao što ti kažeš već mi je ptica ostala na drvetu za vrijeme popodnevnog lova. Kao i svi i ja sam ponekad neoprezan.
Sisak Goshawk
21-04-2009, 12:11 PM
Dešava se i ja sam imao sa svojom pticom isto taj slučaj ostala mi je u terenu i od tada sam ju počeo učiti na naglavni reflektor. Desilo mi se da je još koji puta ostala na drvetu u noć ali je uredno sišla kad sam ju našao i posvjetlio joj put.sad više nemam straha da bude ostala na drvetu jednostavno posvjetlim i ona sialzi u krug svijetla.
Pozdrav Ivica
Austringer27
21-04-2009, 07:51 PM
Ivek pa ja sam se samo nasalio.Oprosti ako sam te povrijedio,nisam mislio nista lose.:goodman:
Maroje
22-04-2009, 07:09 AM
Dali je netko od vas letio jastreba imprita (dvije,tri,godine starog) kojeg je impritirao drugi sokolar i kako se takva ptica ponaša nakon promjene vlasnika?
Austringer27
22-04-2009, 08:01 PM
ja letim svoju zenku petu godinu koju je inprintirao moj veliki prijatelj,sokolar i lovac Dado.Naravno napravio je to na moj zahtjev da mi se na glasa kad lovim s njom tj. kad je na letnoj tezini,ali ona se glasa svejedo.Mene to ne smeta jer ona je siguran sam naj jaci inprint u Hrvatskoj.On je odradio vrhunski posao predao se 100% toj inprintaciji i jako sam zadovoljan.Jedva cekam da izmitari pa da krenem jer vec mi je jako dosadno.Viktor ima nesto slicno ali muzjaka i normalno nije tako dobar kao moja zenka ha ha ha:twisted::lol::D(Vik.pusaaaaaaa)
Jastreb
22-04-2009, 08:57 PM
ja letim svoju zenku petu godinu koju je inprintirao moj veliki prijatelj,sokolar i lovac Dado.Naravno napravio je to na moj zahtjev da mi se na glasa kad lovim s njom tj. kad je na letnoj tezini,ali ona se glasa svejedo.Mene to ne smeta jer ona je siguran sam naj jaci inprint u Hrvatskoj.On je odradio vrhunski posao predao se 100% toj inprintaciji i jako sam zadovoljan.Jedva cekam da izmitari pa da krenem jer vec mi je jako dosadno.Viktor ima nesto slicno ali muzjaka i normalno nije tako dobar kao moja zenka ha ha ha(Vik.pusaaaaaaa)
Zamijenjeni imprinti mogu i ne moraju se glasati. Ovisi jesu socijalni ili food (znači direktno na hranu) imprinti.
Razlika hoće se glasati ili ne ovisi i o tome sa koliko se starosti mijenja (čim se osuši, mjesec, dva, tri, sredina sezone.....) i jel ju sokolar koji je radio imprinta već uveo u lov.
Da znate kako se zovu u terminologiji na engleskom oni su Swap imprint (swap-zamijeniti).
Ako vam u određenoj fazi života imprinta smeta glasanje - ONDA NEMOJTE IĆI NA IMPRINTA :lol:
Naravno možete imati imprinta koji se vrlo malo ili uopće ne glasa i UOPĆE NE SAKRIVA PLIJEN....e a kako.....u idućem nastavku.....:lol:
Nino I love you too :heart:PUSA
Pozdrav Viktor
Goran
22-04-2009, 10:10 PM
Naravno možete imati imprinta koji se vrlo malo ili uopće ne glasa i UOPĆE NE SAKRIVA PLIJEN....e a kako.....u idućem nastavku.....
A mozete imati i imprinta koji vam donese starlinga u auto ili na rukavicu.
Maroje
11-06-2009, 04:21 PM
Evo sam pronašao jednu mapu o podvrstama jastrebova.
Tako da više nema priče o Finskim, NJemačkim,Ruskim,Dalmatinskim ili Međimurskim.
Pozdrav svima Maroje.
Harpija
11-06-2009, 06:30 PM
Evo sam pronašao jednu mapu o podvrstama jastrebova.
Tako da više nema priče o Finskim, NJemačkim,Ruskim,Dalmatinskim ili Međimurskim.
Pozdrav svima Maroje.
Odlično Maroje kamo spada tvoj Jurek
Maroje
11-06-2009, 08:22 PM
Odlično Maroje kamo spada tvoj Jurek
KLASIKA Br.1
ERO- 3/4 gentilis gentilis 1/4 gentilis arrigonii
Maroje
22-06-2009, 05:59 AM
ŠTO mislite o OVOM
Accipiter field hood :yawinkle:
Jastreb
22-06-2009, 07:41 AM
Ok posebno ako ćete loviti out of hood. Znači puštat nakon skidanja ali i inače ok kapice.
Maroje
22-06-2009, 11:35 AM
Ok posebno ako ćete loviti out of hood. Znači puštat nakon skidanja ali i inače ok kapice.
To Vik to sam i mislio Out of Hood.:supz: Jeli netko pokušao loviti tako ????
Možda ovi sa Sokolima ???
Jastreb
22-06-2009, 01:26 PM
Sa sokolovima da sa jastrebom ja ne i koliko znam većina ne. Zašto? kod jastrebova, ja sam koristio, više ne, kapicu samo za transport jer više volim da je u konstantnoj socijalizaciji ovako ipak ne reagira na okolinu jer je ne vidi što se nekad zna pokazati kao dvosjekli mač.
Primjer iz prakse: Svaki dan lovim sa PR jastrebom, nosim ga u teren sa kapicom pored krava i ne razmišljam kako će na njih reagirati kad ih vidi. Dogodi se da promaši fazana i ostane na zemlji u blizini istih krava koje krenu prema njemu i on manijakalno odleti i ja ga moram tražit telemetrijom.
Kod mene accipiteri nemaju već 10 godina kapicu osim ako je nužno potrebno za transport, naravno ako sam ga na to od početka privikavao.
Druga i važna stvar je da kada ima kapicu a idete u lov on nikada neće postići ono psihofizičko stanje jaraka kao dok na dobroj težini i u dobroj tjelesnoj kondiciji prilazi psu u marki ili iz auta se propinje na rukavici da vidi vrane kraj kojih prolazite i po meni se tu gubi veliki psihički moment za lov.
Ponavljam, kapica je kod accipitera dobra za transport, mjenjanje vezica i slično, mada i za to ja dam da jede krilo od fazana na stolu ili rukavici koju drži prijatelj i sve se promjeni za čas.
Sokolovi su druga galaksija u to ne ulazim jer opet ja više volim wait on i psa u marki tako da je kapica ponovno samo za transport.
Pozdrav Viktor
HarisBo
26-06-2009, 05:16 PM
Može li mi tko reči nešto više o sibirskom jastrebu (accipiter gentilis buteoides) ? Kakva je kao lovna ptica? Ima li tko kakva iskustva s njom?
Pozdrav!:supz:
Maroje
26-06-2009, 07:19 PM
[quote=HarisBo;1126881]Može li mi tko reči nešto više o sibirskom jastrebu (accipiter gentilis buteoides) ? Kakva je kao lovna ptica? Ima li tko kakva iskustva s njom?
Pozdrav!:supz:[/qu
Ja nemam pojma: rekli su da je velik i malo sliči na vranu ,i da se boji pasa.
Iskustva nemam dovoljno ni sa Accipiter Balkanicus :rolleyes:
Pozdrav Haris Bo iz kišnog Dubrovnika
HarisBo
26-06-2009, 07:44 PM
Hvala Maroje, al baš i ne sliči na vranu,velik je i kažu da sa zečevima nema
nikakvih problema. Meni osobno super izgleda no nisam znao da ima
problem prilagodbe sa psima!? Eto informacija više.
I u Zagrebu lijeva kiša,pozdrav!
Jastreb
27-06-2009, 02:06 PM
Ja nemam pojma: rekli su da je velik i malo sliči na vranu ,i da se boji pasa.
Obrnuto je psi se mogu sam bojat njih :lol: to su apsolutno jastrebovi najboljeg temperamenta, opušteniji barem za klasu od naših manjih jastrebova.
Ja sam gledao lov sa bijelom ženkom u Americi a i nekoliko muških finaca koji su daleki letači savršenstvo za gledat.
Ja imam želju..........vidjet ćemo..... :wink:
Ovo je finski jastreb (mislim tata) i sibirski mama (ako se ne varam zaoravio sam šta mi je čovjek reko) od predprošle godine sa Festivala. Najskuliraniji jastreb kojeg sam ikada u svom životu vidio, goooooooomila ljudi, pasa, auti, quadovi, ni treptaj!! Bila je hit Festivala i svi su se željeli slikat sa njom!
Jedan oštrodlaki njemac je prišao ovoj ženki u metar kad je sunula na njega ovaj se jadan doslovno upišo od straha! Mislim da je lovila oko 1400 grama.
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/FaFe3.jpg
Pozdrav Viktor
HarisBo
27-06-2009, 07:56 PM
Prekrasna ptica Viktore,znam da nije početnička al je lijepa za oko.
Kakva je kao lovac? Najčešča lovina mužjaka-ženke i koja je razlika
u lovu između našeg i sibirskog?
Pozdrav!
Bazwalla
27-06-2009, 08:17 PM
Hi hope you speak english,and everything ok,I am trying to contact falconers who use passage Gosses in Europe.I spent lot of time in east so I prefer this type regards
Jastreb
27-06-2009, 08:55 PM
Prekrasna ptica Viktore,znam da nije početnička al je lijepa za oko.
Kakva je kao lovac? Najčešča lovina mužjaka-ženke i koja je razlika
u lovu između našeg i sibirskog?
Pozdrav!
Ma prijatelju ko voli ma neka je kupi i počne sa njom sokolariti kao prvom pticom ali mora je KUPITI PA TU UGLAVNOM NASTAJE PROBLEM :lol:
Ma gledaj, generalno gledano jastreb je jastreb! Veći, manji, ovakav ili onakav. Fazan, jarebice i zečevi ovdje igraju za ženku a mužjak perje i kunići ko ih ima.
Razlika je u temperamentu, ovi finci i sibirski su puno mirniji u ophođenju i socijalizaciji a kao lovci su kao i drugi jastrebovi što se tiče agresivnosti prema plijenu. Ono što njih, ponovno kod dobrog sokolara koji ima top psa i puno divljači, čini drugačijim je to štu su savršeni kao dugoprugaši koji imaju drugačiju frekvenciju zamaha krila i dužinu leta. Opet to je i stvar iskusnog sokolara da to učini i iskoristi puni potencijal ali imaju tu genetsku predispoziciju.
Nakon par godina lova sa jastrebovima PR, Dual imprint, imprint u puno situacija na različitim terenima vidiš neke elemente koji tvoja ptice ili ptice neke linije imaju a tebe zadovoljavaju ili ne zadovoljavaju pa ideš istražiti upravo to što bi ovi drugi mogli imati a tebi odgovara.
Ovo je u grubo a u detalje ćemo kad se vidimo - uskoro :wink:
Pozdrav Viktor
Jastreb
27-06-2009, 08:56 PM
Hi hope you speak english,and everything ok,I am trying to contact falconers who use passage Gosses in Europe.I spent lot of time in east so I prefer this type regards
Hi,
In Croatia is not legal to use passage birds only captive bred.
Cheers Viktor
HarisBo
27-06-2009, 09:59 PM
Ok. Vik,vidimo se! :supz::supz:
Harpija
27-06-2009, 11:13 PM
Ma prijatelju ko voli ma neka je kupi i počne sa njom sokolariti kao prvom pticom ali mora je KUPITI PA TU UGLAVNOM NASTAJE PROBLEM :lol:
Ma gledaj, generalno gledano jastreb je jastreb! Veći, manji, ovakav ili onakav. Fazan, jarebice i zečevi ovdje igraju za ženku a mužjak perje i kunići ko ih ima.
Razlika je u temperamentu, ovi finci i sibirski su puno mirniji u ophođenju i socijalizaciji a kao lovci su kao i drugi jastrebovi što se tiče agresivnosti prema plijenu. Ono što njih, ponovno kod dobrog sokolara koji ima top psa i puno divljači, čini drugačijim je to štu su savršeni kao dugoprugaši koji imaju drugačiju frekvenciju zamaha krila i dužinu leta. Opet to je i stvar iskusnog sokolara da to učini i iskoristi puni potencijal ali imaju tu genetsku predispoziciju.
Nakon par godina lova sa jastrebovima PR, Dual imprint, imprint u puno situacija na različitim terenima vidiš neke elemente koji tvoja ptice ili ptice neke linije imaju a tebe zadovoljavaju ili ne zadovoljavaju pa ideš istražiti upravo to što bi ovi drugi mogli imati a tebi odgovara.
Ovo je u grubo a u detalje ćemo kad se vidimo - uskoro :wink:
Pozdrav ViktorEvo malo detlja 78296
78297
78298
Jastreb
28-06-2009, 08:55 AM
Bravo Ivo i hvala tebi i familiji za dolazak :D i naravno poklonima koji su meni osobno najdraži i svaka čast za odabir......mada znam da je to ipak gospođin ukus :wink:
A klinci su zakon, mali ima Duracelke 100% :lol: svaka čast :supz:
Ova stvarno izgleda VELIKO!!!!!!!!
Pozdrav Viktor
Jastreb
28-06-2009, 08:55 AM
Ok. Vik,vidimo se! :supz::supz:
Jastreb
05-07-2009, 08:23 PM
Mitari....
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Timmo1.jpg
Harpija
06-07-2009, 07:19 PM
Mitari....Odlično Viktore
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Timmo1.jpg
Ovako to izgleda kod mojih ptica slikano 05-07-0978827
78828
Jastreb
06-07-2009, 09:40 PM
Lijepo Ivek kao i uvijek :supz:
Harpija
21-07-2009, 09:42 PM
Lijepo Ivek kao i uvijek :supz:Dečki jeste li spremni za sezonu
80332
80333
80334
Sokoly
22-07-2009, 08:14 AM
Harpija, vidim da koristish OSB table za izgradnju voliere. Jesu li ove vodootporne i kako se ponashaju na nadvoreshnim uvjetima?
Ja sam planirao iskoristiti iste table za novu volieru al su me nagovorili da vishe od par godina OSB neche izdrzhati u nashim vremenskim uslovima.
Kolko vremena koristish OSB table i dali ih zashtichujesh sa spoljashne strane nechim?
Hvala unapred,
Sokoly
Petrinja Saker
22-07-2009, 12:04 PM
Slabo se ponasaju ploce osb na kisi.
a na kraju o 1m3 daske dobijes 40m2 povrsine pa je jeftinije i kvalitetnije uzeti dasku nego te ljepljene ploce..
Sokoly
22-07-2009, 12:10 PM
I ja sam planirao upotrebiti Ploce za sokolarnik, al mi puno ljudi sugerirashe da nevaljaju za spoljashnju (Vanjsku) upotrebu. Pa kad sam video volieru hteo sam da chujem i njegovo iskustvo.
A sokolarnik sam izgradio od okrajke to je bilo najeftinije u trenutku.
Izvinjavam se za offtopic.
Maroje
22-07-2009, 01:24 PM
I ja sam planirao upotrebiti Ploce za sokolarnik, al mi puno ljudi sugerirashe da nevaljaju za spoljashnju (Vanjsku) upotrebu. Pa kad sam video volieru hteo sam da chujem i njegovo iskustvo.
A sokolarnik sam izgradio od okrajke to je bilo najeftinije u trenutku.
Izvinjavam se za offtopic.
Postovanje Sokoly.
Ja sam radio volijeru prije 3.god. Volijera je potpuno pokrivena krovom,a ploče sam premazao 3puta bezbojnim lakom na bazi vode (bio farba).Do sada nisam imao problema,a i lako se pere vodom.
POZDRAV
Austringer27
22-07-2009, 07:33 PM
Moja preporuka ti je da napravos volieru od panel ploca.To ti je naj bolje poslat cu Viktoru par slika da stavi da vidis.Jes da je malo skupljije ali to ti je zauvijek.Lako se pere i odrzava.Ja imam jednu volieru od toga i prezadovoljan sam.
Harpija
22-07-2009, 09:51 PM
Harpija, vidim da koristish OSB table za izgradnju voliere. Jesu li ove vodootporne i kako se ponashaju na nadvoreshnim uvjetima?
Ja sam planirao iskoristiti iste table za novu volieru al su me nagovorili da vishe od par godina OSB neche izdrzhati u nashim vremenskim uslovima.
Kolko vremena koristish OSB table i dali ih zashtichujesh sa spoljashne strane nechim?
Hvala unapred,
Sokoly
80419
80420 Pozdrav Sokoly koliko vidiš svatko ima svoju ideju a ja sam zadovoljan sa svojom volijerom kaj se tiče ploča ja sam kupio i nisam ničim premazao ploče tako sam ih namontirao za sada se dobro drže na tebi je da odlučiš volijera mora biti prkrasna kako bi i ptca u njoj prekrasno izgledala pozdrav Ivan 80418
Jastreb
23-07-2009, 08:07 AM
Ja imam od OSB stare. One su ok ako ih staviš na betonske temelje. Problem je ako nisu na temelju povući će ti odozdo vodu sa zemlje. Bez zaštite i na zemlji traju 3-4 sezone a onda ćeš vjerojatno morati mijenjati neke elemente.
Drugačije je kod Maroja jer je tamo kamen a kod nas na kontinentu je zemlja koja se sporije suši pa to uzmi u obzir inače i OSB je u redu ako ga dobro zaštitiš.
Pozdrav Viktor
Sokoly
23-07-2009, 08:12 AM
Bash lepo, Cakum-pakum. :supz:
Hvala svima na odgovore, bozhe zdravlja, pa kad budem gradio nove voliere imachu u predvid i OSB Ploche.
Hvala josh jednom,
Sokoly
Jastreb
30-08-2009, 08:29 PM
Moj imprint mužjak je sada napunio 2 godine i ulazi u 3. Ovo mu je drugo mitarenje a inače je sex mašina i od prve godine daje sjeme ko lud :supz:
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Timmit1.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Timmit2.jpg
Sada još završavamo nove uzgojne volijere i ide na farmu.
Pozdrav Viktor
Sisak Goshawk
31-08-2009, 09:51 AM
Moja curica u novom ruhu!:heart:
Jastreb
31-08-2009, 09:59 AM
Stavi veću sliku ako je imaš da se bolje vidi šteta što je mala.
Sisak Goshawk
31-08-2009, 10:08 AM
nadam se da je ova malo veća
Sisak Goshawk
31-08-2009, 11:09 AM
Evo još malo.
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/skgoshawk/P7020399.jpg
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/skgoshawk/P7020400.jpg
HarisBo
31-08-2009, 12:19 PM
nadam se da je ova malo veća
Lijepa cura! :supz:
Pozdrav!!
Sisak Goshawk
31-08-2009, 01:20 PM
Hvala Boris!
Dobra klopa i uvjeti i nemaš brige.
grlaš
26-09-2009, 04:17 PM
Čitam i Američki mi je to hm,i Harry je tu ali ne prljavi he,he!
Petrinja Saker
26-09-2009, 06:33 PM
A sa kime to imamo čast općiti.
grlaš
09-10-2009, 03:17 PM
Sa članom sokolarskog društva Hierofalco koji se bavio Lastavičarima a sada idem prema svojoj prvotnoj zamisli uzgojem jastrebova.Dapače dobrodošao mi je svaki savjet.Poznajem Viktora a što Harrijevi jastrebovi rade i to znam i svaka čast!
Petrinja Saker
09-10-2009, 07:58 PM
uzgajas jastrebove.pa to je hvale vrijedno. daj nam malo objasni malo.
Austringer27
09-10-2009, 08:05 PM
I mene jako zanima uzgoj jastreba.
Maroje
05-07-2010, 02:46 PM
A;UUUUUUUUUUUU!
Accipiter falkonoide exzoticus !!!!!!!!
Pozdrav iz DU.
HarisBo
05-07-2010, 06:57 PM
Čestitam na prinovi Maroje:supz::supz::supz::supz:
Maroje
05-07-2010, 07:13 PM
Hvala Boro :goodman:
Sokoly
05-07-2010, 09:27 PM
Haha, chestitam. :-)
Hayabusa
05-07-2010, 10:11 PM
srecno Maroje
Maroje
06-07-2010, 12:33 PM
hvala prijatelji Sokolari :D
Jastreb
06-07-2010, 09:14 PM
Profesore :wink:
Pozdrav Viktor
Harpija
06-07-2010, 09:35 PM
A;UUUUUUUUUUUU!
Pozdrav iz DU.
Pozdrav iz DU.
Angehängte Grafikenhttp://www.falconryforum.co.uk/attachment.php?attachmentid=99026&stc=1&d=1278337252 http://www.falconryforum.co.uk/attachment.php?attachmentid=99027&stc=1&d=1278337319
Bravo!!! Maroje kat narastem bit ču velikkkk99110pozdrav IVAN :)
Petrinja Saker
07-07-2010, 09:02 AM
lijepo gosparu.
Harpija
07-07-2010, 08:45 PM
lijepo gosparu.
Evo nekoliko slika sa sajma u Nedelišču
99142
99143
99144
99145
Harpija
07-07-2010, 09:11 PM
99146
99147
99150
99152
Pozdrav IVAN :yawinkle:
Jastreb
07-07-2010, 09:40 PM
Hrvatski sokolarski klub :heart:
Bravo Ivo za slike!
Pozdrav Viktor
HarisBo
07-07-2010, 10:50 PM
Bravo dečki,sokolarstvo treba čim više promovirati
a vi to odlično radite!!!!:supz::supz::supz::supz:
Petrinja Saker
08-07-2010, 07:04 AM
pohvalno...tako se to radi.bravo majstori.
Maroje
09-07-2010, 03:11 PM
Jesu li možda ovi iz HSK-a ???
Jastreb
09-07-2010, 08:57 PM
Jesu li možda ovi iz HSK-a ???
A foliranti!
Hayabusa
09-07-2010, 11:27 PM
:supz: Odlicno momci lepo:supz:
Austringer27
15-07-2010, 04:24 PM
Hvala prijatelju Robertu koji nas je pozvao i jako lijepo ugostio...svaka cast organizaciji...:supz::yawinkle:
Maroje
18-07-2010, 08:16 PM
Nastavljamo sa probama Tame -hacked imprint :yawinkle:
Jastreb
18-07-2010, 08:41 PM
Bravo profesore :supz:
Pozdrav Viktor
Maroje
18-07-2010, 09:04 PM
Hvala Predsjedniče :D
HarisBo
19-07-2010, 06:50 AM
Bravo Maroje!!!!!!!!!:supz::supz::supz::supz:
Harpija
20-07-2010, 08:06 PM
Nastavljamo sa probama Tame -hacked imprint :yawinkle:
Bravo Maroje Ljepa Ptica pozdrav IVAN :yawinkle:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.