PDA

View Full Version : Jatrebot

terminator
25-06-2008, 02:00 PM
Eve go mojot jastreb. Star e edna godina. Skoro celosno e izmitaren. Dietata mu se sostoi od prepelici, po nekoj gulab, vrana, svraka, po nekoj pileski grb, sitnez od dodatoci dobiva ribino maslo, kostovit i SA-37. Sega za sega, go drzam na raka, bidejki dodeka se mitarese nemav mnogu kontakt so nego. Koga ke mu se "zatvorat" skroz perduvite, pocnuvame so trening. Se nadevam deka godinavake imame poveke sansi za dobar let. Pozdrav.

Sokoly
25-06-2008, 02:47 PM
Odlichno terminator, samo malku da gi namalite kaishkite mnogu mu se golemi.:supz:

terminator
25-06-2008, 02:52 PM
Dobro ke se cueme denovive da go sredime

Jigy
25-06-2008, 08:39 PM
Odlichno terminator, samo malku da gi namalite kaishkite mnogu mu se golemi.:supz:
Zdravo drugari.Ja treba ovih dana da namestim kaisheve ptici,a napravio sam malo uze nego Terminator.Shta moze,ne daj Boze,loshe da se desi od prevelikih:?:
http://www.falconryforum.co.uk/attachment.php?attachmentid=56508&stc=1&d=1214422741

Hayabusa
25-06-2008, 09:19 PM
pozdrav jigy
nista strasno samo pazi da ga ne stezu oko nogu lepo ih namazi kremom za kozu i gledaj da slobodno rotiraju oko noge onda nemas nikakvih problema
pozdrav Aleksandar

Sokoly
27-06-2008, 11:34 AM
Zdravo drugari.Ja treba ovih dana da namestim kaisheve ptici,a napravio sam malo uze nego Terminator.Shta moze,ne daj Boze,loshe da se desi od prevelikih:?:
http://www.falconryforum.co.uk/attachment.php?attachmentid=56508&stc=1&d=1214422741

Zdravo Jigy,
Kad su kaishke shire no shto treba dolazi do iritacije kozhe - odnosno krlushti. Ako stalno kaishke iritiraju kozhu jer su prevelike i su u konstantnom dodiru odmah nad prstiju na kraju tarsusa, mozhe dochi do infekcije, zaostatke raznih travchica i sl. Lepo je da noga dishe i ima vechu cirkulaciju vazduha jer ptice grabljivice nemaju potne/znojne zhlezde nego vech kad su pregrejane vrshe termoregulaciju preko kljuna (otvore shiroko kljun) i blago rashire krila. Al najbolji signal za pregrejanosti je dodirnuti noge. Ako su vruche znachi da je ptica pregrejana. Kad koristite shiroke kaishke ptica nemozhe normalno oddavati telesnu toplinu preko noge!!!

Pozdrav,

Jastreb
27-06-2008, 11:46 AM
Prekrasan jastreb. Pretpostavljam mužjak?

Na koliko leti?

Pozdrav Viktor

Perceval
29-06-2008, 07:25 PM
Fala, Viktore.

Mazjak, da.

Leta na okolu 650 gr. Se nadevame ovaa godina, malku da mu ja pokacime letnata tezina.

terminator
30-06-2008, 01:09 AM
Gi skrativ malku vezicite i nabrzo ke stavam ponovi sliki

pozdraff Terminator:supz::supz: