PDA

View Full Version : Slikovit opis na sokolarska oprema

Sokoly
25-08-2008, 10:36 AM
Odlichen prikaz na site termini i delovi od sokolarskata oprema...

Sokoly
25-08-2008, 10:40 AM
Sokolarska oprema i nazivi na angliski....

Maroje
25-08-2008, 11:32 AM
Vrlo poucno Sokoly ,a svakome dobro dodje malo strucnih rijeci na engleski.
Pozdrav iz Dubrovnika.

Kraguj
26-08-2008, 08:12 PM
Kako vam izgledaju ove vezice, dobio sam ih od prijatelja, ali iskreno prvi put vidim,on kaze da se koriste samo u lovu i da su vrlo prakticne.
Mislim da svi shvatate kako se primenjuju.
59683
59684

Sisak Goshawk
26-08-2008, 08:29 PM
Misliš skidaju se prilikom lova pošto mi to izgleda nesigurno za pticu jer bi mogla zapeti sa tim vezama za granje i trnje

Kraguj
26-08-2008, 09:12 PM
Da da skidaju se naravno,ovi T krajevi se provlace kroz aylmeri i skidaju se prilikom lova.Jer sa ovim lov bi trajao do prvog drveta.
Po meni ove vezice su vise primenljive kod sokolova.:-|

Sisak Goshawk
26-08-2008, 10:04 PM
I ja mislim da su predviđene za sokole pošto sokola puštaš da se podigne u vis i čeka akciju na zemlji i netrbaš ih dok se on ne spusti na zemlju a sa jastrebima je malo drugačije bar sa mojom ponekad se toliko zna naljutiti ako fulo plijen da hoče startati i na psa pa moram biti pažljiv a da mi nema vezica bilo bi je svuda pošto je još mlada i neiskusna pa ju svaki pomak zanima,svaka ptičica svaki šušanj u travi što i nije loše jer joj to samo razvija lovačke sposobnosti.

Pozdrav Ivica

Sokoly
27-08-2008, 04:23 PM
Super si to opisao Sisak Goshawk. Ovo su field jesses... nikad ih nisam lichno koristio al po prichanju sokolara koi ih koriste kazhu da su dosta praktichni. U principu sve je stvar navika i ukusa shta chete koristiti.

Delux
14-11-2009, 06:11 PM
Nedje je neko opisao kao se pravi i montira nosac zvona ili odasiljaca za repno pero.Ubih se nemogu sad to naci.Moze li mi neko pomoci pa postaviti isto ili nanovo opisati.
Hvala unaprijed

Hayabusa
14-11-2009, 09:47 PM
imas na jednom od srpskih foruma i opiso je Perica kako se pravi odlican je ja sam uradio par komada

Dobre2000
15-11-2009, 12:12 PM
Nedje je neko opisao kao se pravi i montira nosac zvona ili odasiljaca za repno pero.Ubih se nemogu sad to naci.Moze li mi neko pomoci pa postaviti isto ili nanovo opisati.
Hvala unaprijed

Daj mi tvoj mail poslacu ti na mail sve detaljno...
Pozdrav.

Sokoly
15-11-2009, 01:50 PM
Mozes isto pochi u search na forumu i prelistati teme pod "teil mount" ili "leg mount". Mozes koristiti trzalicu za postavljanje na rep il cableties stege za na nogu.

Delux
15-11-2009, 05:07 PM
Hvala svima na pomoci :D

Stalcer
25-05-2011, 05:13 PM
:cool: www.falconryshop.net :lol:

Sokoly
25-05-2011, 06:37 PM
Stalcer, ja nechu dirati tvoj post al zeleo bih spodeliti da je ogroman broj starih chlanova sokolara od ovog foruma baniran zbog reklamiranja. Bash se ovih dana puno njih zhale na FB zbog ovoga...

Pozdrav,
Ogi

Stalcer
25-05-2011, 09:09 PM
ma znam zato sam stavio smajle da ih zbunim :yawinkle: izbacice me ko kockara.jel si video vrtilicu za orla sto sam poslao

Sokoly
25-05-2011, 10:24 PM
Nisam je josh video, Hayabusa ima slabu memoriju a i zaljubljen je pa stalno kad se vidimo zaboravlja na nju. Odma chu je testirati na Surog orla - Caci.:supz:

Hvala Pozdrav,
Ogi

Stalcer
25-05-2011, 10:27 PM
ja poslao vrtilicu kao poklon rekoh mozda ce vam nekad zatrebati a nisam ni znao da je ptica kod vas. kako ti izgledaju moji proizvodi od inoksa

Haek
26-05-2011, 12:10 AM
Guys there seems to be some confusion here, if someone can translate it would help. The falcon/ hawk is flown with your normal flying jesses but on picking your hawk up the "bullet jesses" are slipped in to keep the hawk safe on your glove, when you intend to fly the hawk the "bullet jesses" are sliped out and your hawk flown as you would normaly

Sokoly
26-05-2011, 08:42 AM
ja poslao vrtilicu kao poklon rekoh mozda ce vam nekad zatrebati a nisam ni znao da je ptica kod vas. kako ti izgledaju moji proizvodi od inoksa

Stalcer, proizvodi su super. Iskreno nisam josh testirao na sokolima jer su na "tejmhak" i nisu josh vezani.
Ona vrtilica za Orla je doshla kao kec na destku, hvala ti. Na prvpogled vidim da ostavljash veoma malo zazora na vrtilicama. Videchemo kako che se pokazati...

POzdrav

Guys there seems to be some confusion here, if someone can translate it would help. The falcon/ hawk is flown with your normal flying jesses but on picking your hawk up the "bullet jesses" are slipped in to keep the hawk safe on your glove, when you intend to fly the hawk the "bullet jesses" are sliped out and your hawk flown as you would normaly

Hi, Haek

I am afraid I don't understand what you are saying mate, If you ask me personaly I fly my falcons without jesses since I use Aylmeries. Sometimes I don't even pull out the jesses if I trust the bird.
Usualy the family of hawks or Accipiters, are more likely to get tangeled in the brushes if flown with equipment on. Falcons are areal and are not risky that much if flown with jesses on.

Stalcer
26-05-2011, 09:07 AM
do sad su preko 10000 izvezeno po evropi sa takvim zazorom nijedna nesme da zaglavi svaku posebno razradjujem po zavrsetku izrade ako vam treba nesto od opreme jos javite ili ako dolazite na moj kraj javite se

Hayabusa
26-05-2011, 07:48 PM
ma jesam i zaljubljen i pomalo zbunjej ali imalo se puno posla oko izgradnje sokolarskog centra pa zato i nismo stavili orlici vrtilicu kad bude sve gotovo stavicemo slike i nje pozzz