View Full Version : Vjeverice
Goran
12-10-2008, 10:13 PM
Danas dvije.Oko podne sam uz puno muke i trcanja kroz visoku travu uspio sa parom Harrisa uhvatiti kunica.Trade off je bio za noge od prepelice i oko 4PM sam Harrise ponovo stavio u van (kombi) jer su opet bili spremni.Kao pravi me od volijere prate oko kuce do kombija i bez nagrade ulaze preko rukavice unutra.Slobodno ih drzim o kombiju za svaki "slucaj" ako nesto iskrsne kraj puta.Juce u jutro je zenka uhvatila vranu 50tak metara od ceste.Cim smo dosli na odrediste vidio sam dvije vjeverice na zemlji i ptice su odmah zauzele strategijske polozaje visoko na drvecu.U medjuvremenu su vjeverice usle u trulo i suplje drvo.Cim sam stavio grancicu u jednu od mnogo rupa jedna je napravila gresku i zenka ju je uhvatila metar od drveta.Muzjak je u sekundu takodje bio na njoj da pomogne.Nakon trade off obje su ptice ponovo zauzele pozicije.Drugu vjevericu sam morao istjerati kroz rupu za koju sam se morao popeti par metara visoko.Cim je izasla ovaj puta muzjak ju je uhvatio prvi a zenka za njim.Dvije u torbi i za samo desetak minuta.Zamrzivac se polako puni.Sada su ptice u punoj formi a sezona je tek pocela.
Sisak Goshawk
13-10-2008, 10:01 AM
Bravo Gorane majstore:supz:
Maroje
15-10-2008, 08:47 PM
Čestitam ! GORANE
Petrinja Saker
18-10-2008, 09:09 AM
jel ti koristis one stitnike za noge protiv ugriza vjeverica.
Goran
18-10-2008, 08:53 PM
Ne.Mislim da ptice imaju bolju mogucnost da uhvate bez "chaps" i lakse se krecu.Obicno zenke love vjeverice ali od desetak koje ja znam najvece ozljede su bile prekinute tetive na malom prstu (nepokretan) ili gubitak malog prsta.Moja zadnja zenka bi ostavila kunice i isla za vjevericama.Lov na vjeverice mi se vise svidja zato sto je tri-dimenzionalan u odnosu na lov na kunice i ptica vise "radi".
Jastreb
21-10-2008, 08:39 AM
Šta ti loviš sa harisima :lol: jel to moguće :lol:
Bravo gazda :supz:
Austringer27
05-12-2008, 08:48 PM
Pozdrav Gorane!Svaka ti cast!
Jastreb
05-12-2008, 09:10 PM
Goran je stara škola i stari maher :supz:
Kad ćeš ti doć preko bare Gorane?
Goran
05-12-2008, 10:25 PM
Planiram kao i prosle tj. ove godine u proljece kada bude kakav ispit za NLTerijere.Dolazim po jednu kuju.Steta sto tamo nece biti lova u to vrijeme ali zato i dolazim sto mi je ovdje sezona do kraja marta.
Upravo sam doneo kuci 2008 muzjaka Lannera (610grama).Za dva tjedna Harrisi idu na uzgoj pa trebam jos nesta do kraja sezone osim MRT i Sakera koji su sada vec u punom zamahu.
Jastreb
06-12-2008, 06:48 AM
Odlično prika daj uslikaj koju sliku i pošalji da je stavim na web.
Goran
06-12-2008, 11:45 PM
Viktore, namam bas slika a i ne volim staviti slike iz lova na web.
Jastreb
07-12-2008, 09:47 AM
Nema greške prika kako bude prilike :wink:
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.