View Full Version : Harris Hawk (Parabuteo unicinctus)
Kraguj
28-11-2008, 11:20 AM
Harris Hawk (Parabuteo unicinctus) je jedna od najomiljenijih ptica kod sokolara kako u Americi i Evropi tako i na drugim Kontinentima, inače prirodno stanište joj je S.A.D.
Kao sokolarska ptica vrlo je zahvalna za trening i obuku,ovakva dobro obučena ptica je prema načinu i vrstama divljači koju sa njom možemo loviti vrlo slična Jastrebu kokošaru.
Rasinac
06-12-2008, 07:47 AM
http://i382.photobucket.com/albums/oo263/rasinac/th_Lepus_2004.jpg (http://s382.photobucket.com/albums/oo263/rasinac/?action=view¤t=Lepus_2004.jpg)
http://i382.photobucket.com/albums/oo263/rasinac/GJR_6522_mch.jpg
Kraguj
17-02-2009, 11:57 AM
Da li ste culi da su stigli prvi harisi kod nas?
Rasinac
17-02-2009, 03:46 PM
Не. А ко их је увезао?
Austringer27
17-02-2009, 05:40 PM
To da je omiljena kod sokolara i da je izvrsna ptica kako za pocetnika tako i za iskusnog sokolara se u potpunosti slazem.A sto se tice usporedbe sa jastrebom razlika je ogromna,kao nebo i zemlja.Uopce nisu slicne.Letim jastreba zenku dok mi prijatelj leti zenku harisa pa stoga vidim razliku.
Goran
17-02-2009, 06:39 PM
Ispravka.Staniste je centralna Amerika iako se moze naci sjeverno u Texasu i Arizoni a juzno sve do Cilea.
Dosta je razlicita od jastreba po naravi, obuci pa i nacinu lova.Ne preporuca se i nije potrebno raditi imprinta!
Harris Hawk (Parabuteo unicinctus) je jedna od najomiljenijih ptica kod sokolara kako u Americi i Evropi tako i na drugim Kontinentima, inače prirodno stanište joj je S.A.D.
Kao sokolarska ptica vrlo je zahvalna za trening i obuku,ovakva dobro obučena ptica je prema načinu i vrstama divljači koju sa njom možemo loviti vrlo slična Jastrebu kokošaru.
Kraguj
22-02-2009, 11:53 AM
Gorane hvala na ispravci.
Ja nikada nisam leteo harrise,moje iskustvo sa ovim pticama se svodi na ono sto sam mogao cuti od drugih sokolara u evropi i posmatranje ovih ptica u uzgojnim volijerama,.pa zato se nisam ni usudio da nesto vise napisem o njima,ali nije mi bila namera da ih poredim po naravi i nacinu obuke niti da sudim koje su bolji lovci,samo sam hteo da kazem da divljac koju mozemo loviti sa obucenim jastrebom takodje mozemo loviti sa obucenim harrisom i obrnuto.
Pozdrav
Jastreb
22-02-2009, 09:17 PM
Dobro otvorena tema!
Odlična ptica a posebno za ljude koji počinju sokolariti. Ja svake godine barem 2 mjeseca lovim ili sa mužjakom ili sa ženkom i to od prošle godine najčešće vrane u tom dijelu godine!
ali nije mi bila namera da ih poredim po naravi i nacinu obuke niti da sudim koje su bolji lovci
Ma nije prijatelju problem u ptici i njihovoj usporedbi, problem je u sokolarima koji se vade na pticu da je ovakva i onakva :wink:
Samo naprijed :D
Pozdrav Viktor
Brdjanin
03-05-2009, 07:47 AM
neznam kolko je svrsishodno poređenje Harrisa i Gentilisa,dve ptice koje imaju različite životne filozofije
jednostavno nemaju mnogo zajedničkog, svaki je vrh u onome što najbolje radi, tražiti od jednog da radi ono gde briljira drugi je gubljenje vremena,
prihvatiti ih onakve kakvi su , i uživati
pozzz RaJa
Jastreb
03-05-2009, 09:18 AM
neznam kolko je svrsishodno poređenje Harrisa i Gentilisa,dve ptice koje imaju različite životne filozofije
jednostavno nemaju mnogo zajedničkog, svaki je vrh u onome što najbolje radi, tražiti od jednog da radi ono gde briljira drugi je gubljenje vremena,
prihvatiti ih onakve kakvi su , i uživati
pozzz RaJa
Konačno čovjek koji je rekao sve u jednom postu :supz:
Pozdrav Viktor
Brdjanin
03-05-2009, 09:34 AM
Da li ste culi da su stigli prvi harisi kod nas?
inače u Srbiju su pre par meseci stigli prvi Harrisi,par iz Holandije, tamo je već ostavljao potomstvo tako da se nadamo da će i kod nas biti malih kreštavaca:lol:
ako to bude u skorije vreme eto meni još jedne zanimacije
:supz:
Sokoly
18-08-2009, 02:41 PM
Shta je bilo? jel ste izlegli Harise?
Pozdrav
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.