PDA

View Full Version : Nino i lov na guske

Jastreb
06-01-2009, 05:59 PM
Evo Nineka iz današnje akcije.........krv nije voda!!!!!!!!!!

http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/lovnaguske012-1.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/lovnaguske019-1.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/lovnaguske021.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/lovnaguske023.jpg

BRAVO!!!!!

Pozdrav Viktor

Sisak Goshawk
06-01-2009, 06:05 PM
Bravo Nino ovo je fenomenalno "guske"i to dvije :heart::yawinkle:

Goran
06-01-2009, 08:20 PM
Cestitam!

MickeyDredd
06-01-2009, 08:25 PM
Viktor velika, recite Nino je vrh jastreb kokošar :supz:

Jastreb
06-01-2009, 08:38 PM
Viktor velika, recite Nino je vrh jastreb kokošar :supz:

Excellent mate :lol: almost :lol: but thanks :supz:

darko
06-01-2009, 08:44 PM
bravo majstore ovo je ludilo!!!:supz:

MickeyDredd
06-01-2009, 08:48 PM
I tried............but I failed :lol:

Well done to him anyway bud, please tell him I said so. :supz:

Excellent mate, almost :lol: but thanks :supz:

Jastreb
06-01-2009, 08:54 PM
I tried............but I failed

Well done to him anyway bud, please tell him I said so. :supz:

I will immediately mate :D

Nino, Mike čestita na odličnom sokolarenju :supz:

Cheers Viktor

P.S. Mate we will have together few beers this summer :supz:

Gos@Heart
06-01-2009, 10:03 PM
Kasno popodne pronaci dva jata, prikrasti se dva puta guskama i oba leta realizirati. Retko se vidja. Svaka cast!
Hocemo cuti pricu?

Pozdrav
Steva

Sokoly
06-01-2009, 10:38 PM
WOW. :supz: bravo, ovo je retkost do sad u mojoj sokolarskoj karieri nikad nisam ni na filmu video ovako uspeshnog jastreba. Pretstavi nam pticu jel imprint? gramazha?Uzrast? Kolko je guske do sad ubio? Jel pomazhesh il ostavljash ga da ih sam ubije?

:roll:

Austringer27
07-01-2009, 05:07 AM
Ptica je inprint od Vikora sam ju uzeo pre pet godina.Lovio sam do sada s njom fazane,jarebice,zeceve,vrane.Jedanput sam ju ne namjerno pustao na lisicu bio je kontakt ali na moju srecu a vjerujem i srecu jastreba nije se nista dogodilo(lisica je pobjegla).Bila je i situacija da sam ju iz zajebancije pustio na srnjaka kojeg ja uhvatila za vrat dok ju ovaj nije istrzao na pod.A ovo sa guskama je pocelo tako da se vozim relacijom gdje ih ima jako puno na polju po tri velika jata i duze ih vec vidjam pa sam i Viktoru rekao da cu da probam pustiti pticu na guske.I tak sam ju spustio na 960gr i probao iz auta.Isla je ko luda jer ide na sve kad ju pustam iz auta.Uhvatija je jednu bila je poprilicno velika borba ja sam ubio gusku dao joj malo mesa i otisao,da poslije podne na drugom mjestu nasao druge i isto tako uspijesno realizirao.Zao mi je sto nisam imao koga da me snimi.U subotu idem opet ici ce brat samnom pa cemo ponijeti i kameru.Ovo su joj prve guske,a i meni ha ha ha.Ima ih jako puno bas u ovom doba godine.Teren je idealan za sokola.Volio bih vidjet svoju zenku prerija ali jos nije vrijeme za to.

Jastreb
07-01-2009, 07:31 AM
Jedanput sam ju ne namjerno pustao na lisicu bio je kontakt ali na moju srecu a vjerujem i srecu jastreba nije se nista dogodilo(lisica je pobjegla).

TO se sjećam kad si me zvao u panici :lol: sva sreća da nije uspjela primit ju jer nije baš za nju.

Bila je i situacija da sam ju iz zajebancije pustio na srnjaka kojeg ja uhvatila za vrat dok ju ovaj nije istrzao na pod.

To smo bili zajedno kad je moja stara kuja markirala veliku hrpu trave i umjesto zajca hahahahah srnjak hahahaha napravila je dobra dva pokušaja.

Pozdrav Viktor

Sokoly
07-01-2009, 02:54 PM
Jedino sam video opasnu borbu Gyr falco sa Kanadsku gusku a jastreba nikad.Pa ako mozhesh obavezno snimaj i metni na youtube.:supz:

Kraguj
07-01-2009, 03:03 PM
Cestitam Nino,majstorija nemam reci:supz:

Sisak Goshawk
07-01-2009, 04:28 PM
Malo sam pregledavao po slikama i šta nađem našeg Ninu (slika iz završnog lova 28.01.2007
http://i464.photobucket.com/albums/rr8/skgoshawk/IMG_0007.jpg

Jastreb
07-01-2009, 04:47 PM
To je žestoka ekipa ovdje ima i jedan koji nije član kluba samo je na slici ostalo je ekipa HSK :supz:

http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/zelcfc1.jpg

Pozdrav Viktor

Austringer27
07-01-2009, 04:51 PM
Jedva cekam subotu da idem opet na guske.Isao bi i prije ali moram raditi pa ne stignem jer je vec mrak kad se ja spremim.Vjerujem da cu imati priliku i da ce brat lijepo sve snimiti.

Goran
07-01-2009, 04:58 PM
Nije da ne volim ovakve stvari ali bi ti preporucio da ju nakon subote utovis i stavis u uzgoj.Mlade, nove ptice treba trenirati i loviti a ovakve su za buduci podmladak.u svakom slucaju, samo naprijed.

Jastreb
07-01-2009, 05:04 PM
Nije da ne volim ovakve stvari ali bi ti preporucio da ju nakon subote utovis i stavis u uzgoj.Mlade, nove ptice treba trenirati i loviti a ovakve su za buduci podmladak.u svakom slucaju, samo naprijed.

:wink: :supz: :D :supz:

Vraćamo se na ono, genetika se bira i stvara u umjetnom uzgoju!!!!!

Apsolutno si u pravu Gorane kao što smo već puno puta i pričali!

Pozdrav Viktor

Hayabusa
08-01-2009, 03:51 PM
bravo nino cestitam naguskama:supz:

BaranJac1
08-01-2009, 06:16 PM
Napokon sam dočekao trenutak da uživam u svojem Harisu za kojim sam godinama lud, a onda se pojave ovakve slike koje me neprestano tjeraju da razmišljam o jastrebu kokošaru, međimurec svaka čast.

Pozdrav iz Baranje, Goran

Jastreb
08-01-2009, 06:45 PM
Napokon sam dočekao trenutak da uživam u svojem Harisu za kojim sam godinama lud, a onda se pojave ovakve slike koje me neprestano tjeraju da razmišljam o jastrebu kokošaru, međimurec svaka čast.

Pozdrav iz Baranje, Goran

E sad ja moram urgirat :D

Krivo Gorane, to isto možeš raditi i sa harisom apsolutno bez razlike!

Ljudi pričaju gluposti o harisima iz nekoliko razloga:

1. Nije dovoljno brz!

Ja pitam u usporedbi s čime? S jastrebom!!! To je kao da uspoređuješ Toyotin Pick Up i Mercedes CLK!!!! Svaki ima svoj stil, prednosti i mane!!!!!

2. Pitam ih s koliko su harisa lovili ili vidjeli da netko s njima lovi?
Ovdje ne pričam o pticama za pokazivanje po sokolarskim centrima koje imaju drugu svrhu nego o lovu 5-7 dana u tjednu iza dobrog psa i uz barem jednu priliku dnevno!?!?!?!?

Uglavno nije nitko ili mali broj ljudi - barem kod nas!!!!!

3. Nitko ne zna koja je razlika između harisa u 1,2,3 godini ili više jer ih nisu probali! Ne govorim probali letjeti nego s njima loviti!!!!!

Ovdje ima ljudi koji su lovili s mojim mužjakom ili su nabavili izrazito dobre lovne linije iz Škotske. Neka ti sami kažu jer sa njima ne love SVE ŠTO POŽELE I JESU LI PTICE ŽESTOKE - ŽEŠĆE OD JASTREBA!!!!!!

Sada jastreb:

Treba ti:

1. JAKO DOBAR PAS - INAČE ZABORAVI!

2. PUNO PRILIKA, ČAK I VIŠE NEGO ZA NEKE DRUGE PTICE JER KOLIKO JE DOBAR TOLIKO SE LAKO I DEMORALIZIRA - pusti priče da je svaki jastreb isti i da love u zraku!
Ako ima takvih da sve love u zraku JA PLAĆAM LOVNI DAN DA IH VIDIM!!!!!

3. MORAŠ DOBRO KUŽITI LETNU TEŽINU I KAKO IH FIZIČKI I PSIHIČKI DOVESTI DO NJIHOVOG MAKSIMUMA INAČE OSTAJU PROSJEČNE PTICE S KOJIMA NETKO "LOVI"?!?!

Sa harisom ćeš se sve ovo JAKO DOBRO NAUČITI I ONDA RAZMISLI O JASTREBU!

Na kraju, mnogi se boje da im jastreb ne pobjegne pa rade imprinte - NAJGLUPLJA STVAR KOJU SAM ČUO U OVOM STOLJEĆU I VIŠE!!!!

Ako razumiješ engleski pročitaj ovdje po forumu što pišu veliki jastrebari i uzgajivači koji im daju jastrebove da kroz par sezona vide jesu li ptice dobre za daljnji uzgoj ili ne!

U Americi sam vidio velike sokolare koji lete gyreve, aplomado sokolove, merline kao veliki Harry McElroy a koji istovremeno sa harisim lovi divlje virđinijske prepelice-stvar je u sokolaru ne u ptici!!!!!!!!!

PUSTI PRIČE I UŽIVAJ U HARISU, NAKON PAR SEZONA IMAŠ VREMENA ZA PROMJENE I UZ PUT PITAJ NINU KOLIKP JE TRUDA I MUKE IMAO DOK NIJE NAPRAVIO OVU PTICU I KOLIK JE TELEFONA POTROŠIO NA MEĐUSOBNE RAZGOVORE KAKO RJEŠITI NEKE STVARI!

Evo par slika postanih ranije po ovom forumu. Ptice iz Amerike i Engleske:

Jedna velika sokolarka koju sam imao prilike i osobno uopznati:

http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/21Nov06Maya_9935casPM.jpg

I drugi........

http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/jadewithwoodcock3Small2.jpg

http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Muzjak1.jpg

Pozdrav Viktor

Jastreb
08-01-2009, 06:46 PM
E naš veliki prijatelj i sokolar sa harisima i jastrebovima:

http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Sadamojazenka.jpgž

Pozdrav Viktor

Austringer27
08-01-2009, 07:11 PM
Slazem se sa svime sto je Viktor rekao.Haris je strasna ptica u pravim rukama.Bio sam na svega par metara kada je prijatelj Hrvoje pustao muzjaka harisa iza marke na "jakog" fazana da bi ga ovaj uhvatio ljepse od bilo kojeg jastreba.Ne iz prve,ali je zavrsio sa stabla i to ga je lupio u zraku.Ja sam jako zainteresiran za harisa muzjaka nadam se da cu ga jednog dana imati.Sad mi je ova zenka preria uletila malo sa strane zahvaljujuci Tomi.Znam jos jednu jaku zenku harisa kod prijatelja Zlatka koja je zesca od bilo kojeg jastreba(steta sto ju ne leti)ptica je iz Skotske.A da ne govorim o muzjaku Od Maroja koji je u prosle sezone ulovio s njim 40 fazana.Tako da ti je haris mrak ptica.Uzivaj u njemu i lovi s njim kolko kod mozes.:supz:

Jastreb
08-01-2009, 07:14 PM
Slazem se sa svime sto je Viktor rekao.Haris je strasna ptica u pravim rukama.Bio sam na svega par metara kada je prijatelj Hrvoje pustao muzjaka harisa iza marke na "jakog" fazana da bi ga ovaj uhvatio ljepse od bilo kojeg jastreba.Ne iz prve,ali je zavrsio sa stabla i to ga je lupio u zraku.Ja sam jako zainteresiran za harisa muzjaka nadam se da cu ga jednog dana imati.Sad mi je ova zenka preria uletila malo sa strane zahvaljujuci Tomi.Znam jos jednu jaku zenku harisa kod prijatelja Zlatka koja je zesca od bilo kojeg jastreba(steta sto ju ne leti)ptica je iz Skotske.A da ne govorim o muzjaku Od Maroja koji je u prosle sezone ulovio s njim 40 fazana.Tako da ti je haris mrak ptica.Uzivaj u njemu i lovi s njim kolko kod mozes.:supz:
I još Nino sestra od Zlatkijeve koja ja STRAVA!!!!!!! Probao ju ja nekoliko puta na vrane a bome i na patke - BILO NEKOLIKO LJUDI SA MNOM!

BaranJac1
08-01-2009, 07:42 PM
Ljudi hvala na informacijama o Harisima , poznate su mi ,otprilike, mogućnosti te ptice (priče, forumi, internet isl.) zbog toga sam "zagrizao" za njih , ne mislim se upuštati u avanturu sa jastrebom kokošarom, želim uživati i loviti sa harisima. Slažem se jedno je letiti a drugo LOVITI sa pticom , trenutno sam u fazi sa svojim harisom da obojica još učimo, Viktore pronalazim se u tvojim navodima ,moj haris je trenutno ptica stvorena za svaki sokolarski centar što se tiče letova ali nije još LOVAC što je moja želja, prepoznajem greške i sve ide na bolje.

Moj post se odnosio na pohvalu Nini jer je vidljivo da svoju pticu "koristi" do granica te da je u tome majstor, što je i moja želja a to je bit u punom smislu riječi SOKOLAR.

Dečki tu sam , pratim vas, biti će informacija o napretku i računam na vaše savjete.

Pozdrav iz Baranje , Goran

Wapity
08-01-2009, 07:53 PM
:supz::supz:grande nino bravo:supz::supz:

Jastreb
08-01-2009, 08:26 PM
ne mislim se upuštati u avanturu sa jastrebom kokošarom,

Ma ne da ne, samo polako, ovo je ptica idealna za na njoj naučiti sve i oprostit će ti stvari koje jastreba sigurno neće. Ima vremena. Po meni najbolja ptica za prelazak na jastrebove je red tail, na žalost za njega nemamo dovoljno prave lovine - kunića i zeca mada sam ja i mužjaka i ženku probao na fazane ali nije to baš to! Naravno i to love na njima specifičan način!

moj haris je trenutno ptica stvorena za svaki sokolarski centar što se tiče letova ali nije još LOVAC što je moja želja, prepoznajem greške i sve ide na bolje.

Ako je tako moraš joj sada, jer prva godina je ključna za stvaranje ptica, pružiti ŠTO VIŠE USPJEŠNIH ULOVA i odvojiti je od hranjenja na ruci na kraju lovnog dana! Nahrani je na fazanu na kraju lovnog/letnog dana - OBAVEZNO!!!!!!!!!
Ono što sam ja vidio na tvom blogu kako leti za tobom je savršeno odrađeno i sada samo LOV!
Vidjet ćeš njegovo ponašanje u 2 godini - POTPUNO DRUGA PTICA VJERUJ MI - još će te više ugodno iznenaditi!

Sve će biti ok i samo naprijed i što prije po malog ćuku :lol: :wink:

Pozdrav Viktor

Jastreb
08-01-2009, 08:26 PM
:supz::supz:grande nino bravo:supz:

Thanks in Nino's name :D

BaranJac1
08-01-2009, 08:51 PM
Hvala još jednom ,cilj mi je jasan a u to ime je pao jedan Tuborg Green:drinkers: Živjeli

Jastreb
08-01-2009, 09:04 PM
Hvala još jednom ,cilj mi je jasan a u to ime je pao jedan Tuborg Green:drinkers: Živjeli

:supz: :lol: :supz:

Hayabusa
09-01-2009, 12:00 AM
branjac imas prelepu pticu i nemoj da je menjas ja bi je menjao mog jastreba za harisa meni su harisi u srcu oni koriste mozak za razliku od jastreba koj koristi snagu nadam se da cu jednoga dana kupiti muskog harisa

BaranJac1
09-01-2009, 09:46 AM
branjac imas prelepu pticu i nemoj da je menjas ja bi je menjao mog jastreba za harisa meni su harisi u srcu oni koriste mozak za razliku od jastreba koj koristi snagu nadam se da cu jednoga dana kupiti muskog harisa

Ne mislim je mjenjati nipošto već će ove godine biti nabava još jednog harisa za moga brata koji se zaludio sa tom pticom i polako ulazi u sokolarske vode.

Sokoly
09-01-2009, 01:49 PM

Jastreb kokoshkar i TE kako koristi mozak. Mozhda ne u pravcu kad mi to od njih trazhimo ali .... Opisao sam detaljno kakvu sam priredbu imao u temi o kokoshkarima na makedonskom forumu. Ne verujem da bi nijedan Haris bio u stanje uraditi to. Pa sad ako hochete recite da je to i snaga i odluchnost goniti plen dok ga ne uhvati al..eto...ja neverujem da bilo koji Haris mozhe to uraditi. Mozhda i greshim?
Onaj lov s Harisima na visokim Motkama ( to je prednost kako bi lakshe ulovio kunicha) za mene je takozvani RAT hunt. To nije bash i uzbudljivo sokolarenje u mojoj knizi. Opet chu rechi to su moja gledishta i ne mora se niko slozhiti s ovim. Sokolari koji nemaju nerva da rade s kokoshkarima prilaze Harisima kao veoma lakshim pticama za rad. Kao shto je i Viktor ranije opisao ono shto Haris oprosti kokoshkar neche. Pa sad ko ima kakve zhelje i ideje za svoj nachin sokolarenja tako i bira svoju sokolarsku pticu. Al zaboga nemojte birati pticu samo zbog toga da chete lakshe uloviti div pljen snjom. Birajte pticu koja bolje odgovara Vashem karakteru, terenu divljachi i vremenu kojeg imate na raspolaganje.
Pored svega ni GYR nije autohtoni al bi ipak leteo jednog na fazana ovde kod nas..... :lol: al morate priznati Haris je ruzhan ko Vrana za razliku od Gyrfalcona.

Jastreb
09-01-2009, 03:25 PM
Jastreb kokoshkar i TE kako koristi mozak. Mozhda ne u pravcu kad mi to od njih trazhimo ali .... Opisao sam detaljno kakvu sam priredbu imao u temi o kokoshkarima na makedonskom forumu. Ne verujem da bi nijedan Haris bio u stanje uraditi to. Pa sad ako hochete recite da je to i snaga i odluchnost goniti plen dok ga ne uhvati al..eto...ja neverujem da bilo koji Haris mozhe to uraditi. Mozhda i greshim?

Ima ovdje par velikih sokolara koji su rekli da Goshawk brain is coming trough the stomach :wink:

No to nema veze, ja garantiram da niti jastreb NEĆE LETJETI DO KRAJA ako se JAKOOOOOOO NE POMUČIŠ I NE DAŠ MU JAAAAAAKKKKOOO PUNO uspješnih prilika!!!!!!!

IZ ISKUSTVA 100% - PR, Imprint, Dual Imprint!

Sokolari koji nemaju nerva da rade s kokoshkarima prilaze Harisima kao veoma lakshim pticama za rad.

Prijatelju ne bi se složio! Jednom neiskusnom sokolaru njegov mirniji temperament može donijeti veliko zadovoljstvo u učenju a dok mu passage ili hagard gos neće baš napraviti nešto dobro.
Iskreno ja sam bio i ostao zadrti jastrebar ali barem mjesec dana svake sezone lovim s harisom SVE!
Ljude vara što se lako priviknu na njih i ne posvećuju im dovoljno pažnje oko fitnesa. To je isto kao pojedini "jastrebari" koje lete jastrabe da ih slijedi ili love sa drveta - ZAŠTO??

Marka, jastreb, let - uspješno ili neuspješno! To je jastrebarenje!

Kao shto je i Viktor ranije opisao ono shto Haris oprosti kokoshkar neche. Pa sad ko ima kakve zhelje i ideje za svoj nachin sokolarenja tako i bira svoju sokolarsku pticu. Al zaboga nemojte birati pticu samo zbog toga da chete lakshe uloviti div pljen snjom. Birajte pticu koja bolje odgovara Vashem karakteru, terenu divljachi i vremenu kojeg imate na raspolaganje.

Apsolutno!

Pored svega ni GYR nije autohtoni al bi ipak leteo jednog na fazana ovde kod nas..... :lol: al morate priznati Haris je ruzhan ko Vrana za razliku od Gyrfalcona.

Svako ima svoj ukus ja ne bi rekao da su ko vrane, dapače jako lijepe ptice :wink:

http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Codysok.jpg

Pozdrav Viktor

Austringer27
09-01-2009, 07:16 PM
Da je jasreb pametna ptica siguran sam da je, a i da kaznjava svaku gresku to isto.Jednom sam bio u situaciji da sam morao vratiti zenku na ruku sto prije zbog toga jer mi je otisla u jedno dvoriste gdje nije smijela.Na rukavicu bi bila dosla ali ne tako brzo jer su ju za nimale druge stvari oko nje,ali kad sam uzeo vranu i pozvao je na nju dosla je na prvu bez razmisljanja.E zato sad na malo vecoj tezini imam problem sto ceka da ju pozovem na vranu.Isto je tako bilo kad sam lovio sa drveta.Takve greske jako brzo zapamte i onda ti malo papaju zivce kasnije.Haris je dobra ptica za pocetnika,dobar lovac kod iskusnog sokolara,ali moje misljenje je da je jako daleko do jastreba kokosara.Nema se tu sta usporedjivati.Svaka od tih ptica ima svoj nacin kako lovi.Jastreb vise koristi svoju snagu i explozivnost dok haris vise koristi mozak.Rado bi probao letiti harisa na vrane iz auta.

Goran
09-01-2009, 09:22 PM
Kada ih usporedjujemo; Harris nikada nece udariti u zicanu ogradu ako zec protrci ispod a jastreb hoce i to u 90% letova.Harris nece uletiti u prozor kao ogledalo a moj Jastreb se tako ubio.Harris ce preletiti prometnu cestu a Jastreb ce probati PROLETITI kroz.Isto i RT.Jastreb je previse fokusiran i brz pa ne primjecuje okolis.Jastreb nece probati uhvatiti kunica ako se ovaj ne krece gdje Harris ide na dlaku.Probao sam i jednu i drugu pticu i mislim da ih ne bi trebalo previse usporedjivati.Razlika je izmedju imprinta i passage Jastreba a i izmedju zenke i muzjaka.
Kod Harrisa muzjak je puno okretniji i bolje lovi u sumi gdje zenka lovi bolje u otvorenom polju.Muzjak je brzi na kratko ali sporiji od zenke na dugi let za zeca.
Na kraju krajeva nisu sve ptice ni predodredjene da prezive.Neke su bolje od drugih kao i kod pasa, konja.....

Jastreb
09-01-2009, 09:49 PM
Kada ih usporedjujemo; Harris nikada nece udariti u zicanu ogradu ako zec protrci ispod a jastreb hoce i to u 90% letova.Harris nece uletiti u prozor kao ogledalo a moj Jastreb se tako ubio.Harris ce preletiti prometnu cestu a Jastreb ce probati PROLETITI kroz.Isto i RT.Jastreb je previse fokusiran i brz pa ne primjecuje okolis.Jastreb nece probati uhvatiti kunica ako se ovaj ne krece gdje Harris ide na dlaku.Probao sam i jednu i drugu pticu i mislim da ih ne bi trebalo previse usporedjivati.Razlika je izmedju imprinta i passage Jastreba a i izmedju zenke i muzjaka.
Kod Harrisa muzjak je puno okretniji i bolje lovi u sumi gdje zenka lovi bolje u otvorenom polju.Muzjak je brzi na kratko ali sporiji od zenke na dugi let za zeca.
Na kraju krajeva nisu sve ptice ni predodredjene da prezive.Neke su bolje od drugih kao i kod pasa, konja.....

Jedan od najboljih postova koje sam pročitao :supz:

Sisak Goshawk
09-01-2009, 10:09 PM
Nema šta Gorane lijepo si to rekao.I sam sam mišljenja da netreba te dvije ptice uspoređivati pošto se radi o totalno dvije različite ptice i po naravi a i po načinu na koji love naravno govorim za divlje jedinke pošto nisam imao prilike loviti sa harisom ali tko zna možda jednog dana i to doživim:yawinkle:

Pozdrav ivica

BaranJac1
10-01-2009, 09:52 AM
Bitno je da možemo uživati u našim pticama , biti sokolari u punom smislu te riječi, znanja ima to je bitno.

Austringer27
10-01-2009, 11:05 AM
Saznali su lovci za guske.Pucaju svake veceri i u preletu i na zemlji.Cekam brata da krenemo za koji cas.Nadam se da cu naci koje jato.

Jastreb
10-01-2009, 02:45 PM
Bitno je da možemo uživati u našim pticama , biti sokolari u punom smislu te riječi, znanja ima to je bitno.

Bio sam danas sa Emilijom i Bif i hvale te zajedno sa mnom :wink: :D

Radiš odličan posao i samo naprijed a i pas će ti puno pomoći :D

Pozdrav Viktor

darko
10-01-2009, 02:50 PM
bok Viktore.Lovio sam sada nasao jedno makje jato od 6 komada ali nisam im se mogao prikrasti dovoljno blizu.Pustio sam ju na nekih 50m isla je jako na njih ali nije uspijela jako sam ualostan.Onda smo se na putu kuci ja i Darko zgustali na jednu vranu! dobila ju je u zraku.Strasan let.

BaranJac1
10-01-2009, 04:09 PM
Bio sam danas sa Emilijom i Bif i hvale te zajedno sa mnom :wink: :D

Radiš odličan posao i samo naprijed a i pas će ti puno pomoći :D

Pozdrav Viktor

Hvala

Kada je ekipa prava sve ide lakše ,volje ima, bitno da da sam na pravom putu

Pozdrav iz Baranje Goran

Jastreb
10-01-2009, 07:15 PM
bok Viktore.Lovio sam sada nasao jedno makje jato od 6 komada ali nisam im se mogao prikrasti dovoljno blizu.Pustio sam ju na nekih 50m isla je jako na njih ali nije uspijela jako sam ualostan.Onda smo se na putu kuci ja i Darko zgustali na jednu vranu! dobila ju je u zraku.Strasan let.

Bravo care :supz: :supz:

ČUVAJ JU JAKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

Jastreb
10-01-2009, 07:16 PM
Hvala

Kada je ekipa prava sve ide lakše ,volje ima, bitno da da sam na pravom putu

Pozdrav iz Baranje Goran

Apsolutno!!!!!!!!

Sokoly
10-01-2009, 09:45 PM
Gorane, galantan si. :D
Odlichan post. :supz:

BaranJac1
11-01-2009, 05:46 PM
Gorane, galantan si. :D
Odlichan post. :supz:

E sada me obuzimaju pozitivne emocije:grin:

Sokoly vjerojatno ne preferiraš Harise ali koliko sam razumio preko foruma, možda griješim, da si bio u u njihovom prirodnom staništu pa me zanimaju tvoja iskustva vezano za to,zajednički lov ptica, vrsta lovine koja ih okružuje i sl. Može post pod Parabuteo.

Jastreb
11-01-2009, 06:35 PM
Evo momci ovdje nastavite raspravu oko Parabutea :D

http://www.falconryforum.co.uk/showthread.php?t=45349&page=6

Pozdrav Viktor

Hayabusa
11-01-2009, 07:17 PM
momci prelepi postovi i dosta razlicitih misljenja :supz:
lepo je cuti starije i iskusnije kako izrazavaju svoje stavove oko sokolarskih ptica sa kokjim su lovili

Jastreb
11-01-2009, 09:02 PM
momci prelepi postovi i dosta razlicitih misljenja :supz:
lepo je cuti starije i iskusnije kako izrazavaju svoje stavove oko sokolarskih ptica sa kokjim su lovili

Tu smo da nešto naučimo dok se jedan dan ne vidimo zajedno na skupu :D

Jastreb
11-01-2009, 09:05 PM
Ninek ti ovdje nastavi onaj link sam stavio za dečke da nastave o harisima.

I saberi se s postovima :lol: :lol:

Austringer27
12-01-2009, 07:13 PM
Oprosti!Necu vise nista pisati.Stavio sam jastrebicu u volieru.

Petrinja Saker
12-01-2009, 07:38 PM
Ajde ninek slikaj ju u volijeri.

Jastreb
13-01-2009, 08:36 AM
Oprosti!Necu vise nista pisati.Stavio sam jastrebicu u volieru.

BRAVO!!!!