PDA

View Full Version : Lov sa ceethama

Jastreb
09-04-2009, 06:41 AM
Dečki su stavili u engleski dio foruma a ja vam proslijeđujem. A i sokol je na ruci :wink:

YouTube - People Hunting with Cheetahs, India 1939

Goran
09-04-2009, 01:36 PM
Mislim da se Hrvatski kaze gepard.Toliko se promijenio da pola rijeci vise ne razumijem ili ih nikada nisam ni cuo.

Jastreb
09-04-2009, 01:39 PM
Ja sam napisao ceetah jer ne znam razlikovat te mačketine :lol: ali mislim da je to što si rekao Gorane.

Petrinja Saker
10-04-2009, 04:00 AM
Zar postoji nesto sto ti neznas Viktorcicu.Ovo je dan za pamcenje.Od sada sve ide nadolje.:lol:

Jastreb
10-04-2009, 06:55 AM
Zar postoji nesto sto ti neznas Viktorcicu.Ovo je dan za pamcenje.Od sada sve ide nadolje.:lol:

Ma znaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmm šalio sam seeeeeeeee ja znam sveeeeeeeeeee muhahahahhahahahahhah

Maroje
10-04-2009, 12:36 PM
Nakon ovoga kupujem "KORMORANA" (IMPRIT) i onda lovim ciple sa njim.:supz:
More nije po ustavu lovište : Ne treba lovački ispit,dozvolu za ribolov imam !
Kormoran nije ugrožena vrsta !
1kg cipala = 60 kn. !
Ili se dogovorite sa sokolarskim savezom i ostalim klubovima
ILI ja prelazim na marikulturu

Pozdrav sa talasa :lol: uz vino bevandu !

BaranJac1
10-04-2009, 02:16 PM
Kod nas u Baranji srneću divljač love na isti način kao ovi sa gepardima ali pritom koriste njemačke kratkodlake ptičare :grin:

Jastreb
10-04-2009, 02:30 PM
Kod nas u Baranji srneću divljač love na isti način kao ovi sa gepardima ali pritom koriste njemačke kratkodlake ptičare :grin:

hahahahahahahahahahahahahaha dobri neki njemci a jel markiraju :lol: to je taj svestrani njemac ili što bi rekli cingiale (tal. divlja svinja mada ne znam jesam li dobro napisao :lol:) jel tako Maroje objasnite vi ljudima zašto se tako zovu :lol:

Jastreb
10-04-2009, 02:30 PM
Nakon ovoga kupujem "KORMORANA" (IMPRIT) i onda lovim ciple sa njim.:supz:
More nije po ustavu lovište : Ne treba lovački ispit,dozvolu za ribolov imam !
Kormoran nije ugrožena vrsta !
1kg cipala = 60 kn. !
Ili se dogovorite sa sokolarskim savezom i ostalim klubovima
ILI ja prelazim na marikulturu

Pozdrav sa talasa :lol: uz vino bevandu !

hahahahahahahahahahahaha idemo na Bačvice, Bačvice, Bačvice idemo na Bačvice na Bačvice :lol: :lol:

Maroje
10-04-2009, 06:12 PM
hahahahahahahahahahahahahaha dobri neki njemci a jel markiraju :lol: to je taj svestrani njemac ili što bi rekli cingiale (tal. divlja svinja mada ne znam jesam li dobro napisao :lol:) jel tako Maroje objasnite vi ljudima zašto se tako zovu :lol:
Viktore pravi naziv je "cinghiale".
Pod ovim se podrazumjevaju nijemački kratkodlaki ptićari koji svesrdno pomažu u lovu na raznovrsnu divljač.Prilikom traženja divljači (pogotovo dlakave),ovi primati spuste glavu nekoliko centimetara od poda te sigurnim laganim korakom slijede trag divljači.U evropi se koriste u velikom broju.Ovaj tip pasa se koristio i u Kanadi te je zajedno sa Haskijima vukao saonice (što ističe njegovu snagu i izdržljivost)

Jastreb
10-04-2009, 08:25 PM
Viktore pravi naziv je "cinghiale".
Pod ovim se podrazumjevaju nijemački kratkodlaki ptićari koji svesrdno pomažu u lovu na raznovrsnu divljač.Prilikom traženja divljači (pogotovo dlakave),ovi primati spuste glavu nekoliko centimetara od poda te sigurnim laganim korakom slijede trag divljači.U evropi se koriste u velikom broju.Ovaj tip pasa se koristio i u Kanadi te je zajedno sa Haskijima vukao saonice (što ističe njegovu snagu i izdržljivost)

hahahahahahahaha profesore skoro sam sam popljuvao cijeli kompjuter sa sokom koji mi je bio u ustima kada sam ovo čitao hahahahahahahaa :lol: :lol: :lol: :lol: