View Full Version : Ovako se počinje sa sokolarenjem!
Jastreb
05-06-2009, 07:16 AM
Ovo je priprema jednog našeg novog sokolara koji počinje sokolariti kako treba. Prvo vrhunska volijera, sva oprema pa haris!
Svaka čast prijatelju!
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/boro5.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/boro2.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/boro3.jpg
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/boro4.jpg
Pozdrav Viktor
Petrinja Saker
05-06-2009, 07:33 AM
Nasao sam manu koja bi mogla biti velik problem na toj volijeri.
Na vratima nema spijunke.
Inace perfekcija.
Jastreb
05-06-2009, 11:17 AM
Na vratima nema spijunke.
Ma imaš pravo bajbolje bi bilo da on to sruši pa ponovo :lol: :lol:
Petrinja Saker
05-06-2009, 12:10 PM
Zapali po dobrom starom obicaju...
Jastreb
05-06-2009, 12:41 PM
Jel vidiš kako ljudi gledaju i daju mu podršku da ova tema već ima 30 stranica :lol: :lol:
Petrinja Saker
05-06-2009, 04:29 PM
Ma ljudi nemaju vremena ...ipak je sredina sezone ...
Jastreb
05-06-2009, 09:15 PM
:lol: jao Tomek :lol:
Hayabusa
05-06-2009, 11:56 PM
cestitam momku i neka se uclani na iff pa neka kaze koju vise i srecno sa harisom:supz:
HarisBo
06-06-2009, 08:36 AM
Evo da se predstavim jer je riječ o mojoj volijeri,zovem se Boris(HarisBO) i iz Zagreba sam.Pozdrav svim sokolarima!:supz:
Nikola
06-06-2009, 10:13 AM
Pozdrav Boris,voliera je super
samo naprijed:supz:
HarisBo
06-06-2009, 10:39 AM
Hvala Nikola,trudim se da u svijet Sokolarenja uđem što bolje pripremljen bar što se tiče materjalnog dijela, a za ostalo gnjavim sa mojim početničkim pitanjima mog prijatelja i mentora gospodina Viktora Šegrta i nerijetko isto tako gospodina Tomislava Cvara!!:supz::supz:
Nikola
06-06-2009, 11:25 AM
Hvala Nikola,trudim se da u svijet Sokolarenja uđem što bolje pripremljen bar što se tiče materjalnog dijela, a za ostalo gnjavim sa mojim početničkim pitanjima mog prijatelja i mentora gospodina Viktora Šegrta i nerijetko isto tako gospodina Tomislava Cvara!!:supz::supz:
cini mi se da smo slicni,jedino sto ti pocinjes sa harisom,a ja sa sokolom.
pozdrav
Jastreb
06-06-2009, 04:07 PM
To momci odlično ste krenuli i jedan i drugi i napravili sve kako treba :supz:
A zvanje na telefon ćemo naplatit :lol: ako ništa u lovnim danima :lol: šalim se naravno momci samo pametno a tako i idete :supz:
Pozdrav Viktor
Petrinja Saker
06-06-2009, 06:28 PM
Joj povraca mi se. Boris jos si nam samo ti trebao ovdje srati...:lol:
A ono za mentore cu ti jos naplatiti u crnom i bjelom u Zelendvoru.:)
HarisBo
06-06-2009, 06:43 PM
Na ovom forumu svi nesto naplačuju,očigledno mi je bilo bolje kao
pasivnom promatraču jer kak je krenulo mogao bi dobiti i ...:box:
Jastreb
06-06-2009, 08:12 PM
jer kak je krenulo mogao bi dobiti i ...:box:
O daaaa :lol: :lol:
Hayabusa
07-06-2009, 10:15 AM
Dobro nam doso Boris i cestitam na aktivnim pocetcima
mentori su ti vrhunski[ostavi ti njih sto stalno nesko zekaju ] ako ti bude nesto trebalo odma im okreci bolje spreciti nego kasnije leciti ja moga mentora sam polude[sokoly] po 30 puta na dan sam okreto za razna glupa pitanje sada ali kao pocetnik sve mi je bilo tudze i nejasno oktero sam ako mi je ptica prdnula nalevo ili ako se je cesala na desnu stranu ako je letele prenisko ili u sred treninga nije htela da mi dolazi na vabilicup ili isla visoko u vazduh pa sam se bojao da mi ne pobegne ali jebega svi smo imali neke pocetke i trebamo da budemo sretni sto imamo takve mentore mozda oni nisu imali koga da zovu tako cesto posto bi trebali na primer da zovu u englesku ili italiju. austriju ,nemacku zato Borise zovi ih ako ti nije nesto jasno ili imas neku dilemu oko necega a posebno u treningu i obuci
A da ce ti naplatiti naplaticeti kasnije i Viktor i Tomo tako sto ima da te zekaju do nebesa pa nazad
Pozzzzz Aleksandar
HarisBo
07-06-2009, 12:59 PM
Hvala Hayabusa!
Ma znam ja da nema nikakvih problema oko zivkanja a i
bolje im je to nego da sam im svaki dan doma:-D
Tomo vec pokazuje prve znakove nervoze zbog mojih pitanja
a ja sam tek počeo sa njima :rolleyes::lol:
Ma koliko oni mene zezali nema veze jer onda bar znam da prate
moj rad :supz:
Pozdrav
Jastreb
07-06-2009, 01:17 PM
Dobro nam doso Boris i cestitam na aktivnim pocetcima
mentori su ti vrhunski[ostavi ti njih sto stalno nesko zekaju ] ako ti bude nesto trebalo odma im okreci bolje spreciti nego kasnije leciti ja moga mentora sam polude[sokoly] po 30 puta na dan sam okreto za razna glupa pitanje sada ali kao pocetnik sve mi je bilo tudze i nejasno oktero sam ako mi je ptica prdnula nalevo ili ako se je cesala na desnu stranu ako je letele prenisko ili u sred treninga nije htela da mi dolazi na vabilicup ili isla visoko u vazduh pa sam se bojao da mi ne pobegne ali jebega svi smo imali neke pocetke i trebamo da budemo sretni sto imamo takve mentore mozda oni nisu imali koga da zovu tako cesto posto bi trebali na primer da zovu u englesku ili italiju. austriju ,nemacku zato Borise zovi ih ako ti nije nesto jasno ili imas neku dilemu oko necega a posebno u treningu i obuci
A da ce ti naplatiti naplaticeti kasnije i Viktor i Tomo tako sto ima da te zekaju do nebesa pa nazad
Pozzzzz Aleksandar
Istina prijatelju sve si rekao kako treba :supz: i jedna stvar, a ti to znaš, nema glupih pitanja, samo glupih ljudi koji se prave da sve znaju pa ne pitaju i onda postaju glupi :supz:
A što se tiče zvanja inozemstva sve si rekao, potrošio sam ja a vjerujem i tvoj prijatelj GOMILUUU NOVACA nazivajući okolo. Ja osobno od Engleske, znao sam po sat vremena u pošti razgovarati sa Dave Jonesom pa je na kraju i došao kod nas na susret 2004
http://i14.photobucket.com/albums/a336/jastreb/Dave1-1.jpg
i održao predavanje, Victoria Norman - sati, Martin Jones, Nick Fox, Christian Habich, Alex u Njemačku, Bohumila u Češku i tako reeedom...ali nema veze zato smo tu da pomognemo NORMALNIM LJUDIMA :D
Pozdrav i samo naprijed,
Viktor
HarisBo
07-06-2009, 01:28 PM
Htio bih još reči da biti pionir u bilo čemu je težak i kvrgav put
zato im skidam kapu kapu i poštujem to što su činili i što čine
za ovaj predivan sport a opet sve to dijele s nama! E Aleksandre,sad imaju
nas pa nek još malo trpe :lol::lol::lol::supz:
Petrinja Saker
07-06-2009, 02:22 PM
O najebo si Harisu moj Bosanski (Haris Bo).
Hayabusa
07-06-2009, 05:11 PM
O najebo si Harisu moj Bosanski (Haris Bo).
eto vidis Borise jos se nisi ni osvetio a Tomo te vec okacio na metu hihihihihihihiiih ma ima da lovi taj tvoj haris kornjace, zabe ,gustere i joj ko zna sta ce da ti prikaci nas prijatelj Toma:D:supz:
HarisBo
07-06-2009, 05:30 PM
lako njemu mene zezat kad čovjek bilda pa mu ja ovak sitan nemogu ništa,
morat cu zamolit Viktora da me zaštiti od takvih njegovih ispada i komentara
:lol:
A sa egzotičnom grabljivicom se lovi egzotični pljen Aleksandre, pa vi iskusniji sokolari bi to trebali znati...:lol::lol:;)
Jastreb
07-06-2009, 08:42 PM
heheheheh imaš ga Tomo, Malog Borisa :lol: :lol: :lol:
Hayabusa
07-06-2009, 09:04 PM
A sa egzotičnom grabljivicom se lovi egzotični pljen Aleksandre, pa vi iskusniji sokolari bi to trebali znati...:lol:quote]
:D:D:D tako je borise lep odgovor postujem
Ma za svaki slucaj trazi ti neka te Viktor zastiti i uzme pod njegovu zakrilu samo pazi se i taj ti je STARA SKOLA
pozdrav Viktore ,Tomo
HarisBo
08-06-2009, 05:52 AM
Hvala Aleksandre na savjetu,cuvat cu se tog pobješnjelog banijca :lol::lol::lol::lol:
Sokoly
08-06-2009, 08:52 AM
Dobro doshao HarisBo, chestitam na volieru i zhelim ti puno uspjeha u sokolarenju. Imash odlichnih mentora al imajuchi iskustvo u mentorisanju savetujem te da i sam malo procheshljash teme po forumi i nachichesh puno odgovora i interesantnih podataka.
Samo napred :supz:
Jastreb
08-06-2009, 12:13 PM
u samo pazi se i taj ti je STARA SKOLA
heheheheheh :lol: :lol: skoro prijatelju :lol:
Momci mogli bi ove godine do nas se zaletit malo na druženje :D
HarisBo
08-06-2009, 12:59 PM
Hvala Sokoly,več sam prošao po forumima nekoliko puta i dobio
hrpu odgovora na moja pitanja no ja sam na početku i znanja i informacija
nikad dosta :rolleyes: A tek kad dodje ptica...:supz:
Hayabusa
08-06-2009, 07:53 PM
Momci mogli bi ove godine do nas se zaletit malo na druženje :D[/quote]
Viktore bas smo pricali sa sokolyem pre neki dan oko posete i mislim da cemo vas ove godine posetiti
Jastreb
08-06-2009, 08:05 PM
Bravooooo momci :supz: javljam vam sve detalje kada je najbolje :supz:
Maroje
09-06-2009, 07:30 AM
Sa malim zakašnjenjem srdačna dobrodošlica Haris Bo. Pozdrav svima.
Maroje
09-06-2009, 07:40 AM
Momci mogli bi ove godine do nas se zaletit malo na druženje :D
Viktore bas smo pricali sa sokolyem pre neki dan oko posete i mislim da cemo vas ove godine posetiti[/quote]
Biti če mi posebno drago da dođete i vi :supz: Samo bih napomenuo da je kod nas običaj na susretima da se nakon lova ,a ponekad i u pauzama između turnusa izvrši degustacija kvalitetnih vina.:yawinkle:
Pozdrav sa mora.
HarisBo
09-06-2009, 10:02 AM
Hvala Maroje,sa dobrim željama nikad nije kasno :supz::supz:
Pozdrav!
Jastreb
09-06-2009, 12:18 PM
Samo bih napomenuo da je kod nas običaj na susretima da se nakon lova ,a ponekad i u pauzama između turnusa izvrši degustacija kvalitetnih vina.
TO moj profesor čak nije ni običaj već se to MORA ili nema natrag :mrgreen:
Sokoly
09-06-2009, 12:53 PM
Ma nema greshke, hayabusa voli da cugne i tokom lova i nakon njega. :grin:
Ja bih se ipak chuvao za kraj. Pa uz lepo vince da obradimo teme koje nas pratile tokom dana. :yawinkle:
Goran
09-06-2009, 01:24 PM
Pozdrav svima.Viktore svakako mi javi pa mozda i ja skocim do vas iako znas da je onda udarna lovna sezona i ovdje.
Jastreb
09-06-2009, 03:18 PM
Ma nema greshke, hayabusa voli da cugne i tokom lova i nakon njega. :grin:
Ja bih se ipak chuvao za kraj. Pa uz lepo vince da obradimo teme koje nas pratile tokom dana. :yawinkle:
Igra :supz:
Jastreb
09-06-2009, 03:19 PM
Pozdrav svima.Viktore svakako mi javi pa mozda i ja skocim do vas iako znas da je onda udarna lovna sezona i ovdje.
Kao uvijek prijatelju znaš da nema greške :supz:
Hayabusa
09-06-2009, 05:46 PM
Ma donecemo mi nasa vina a vi cete izneti vasa pa ima da degustiramo citav dan a cavrljanje cemo osatviti za kraj
Maroje
09-06-2009, 06:06 PM
Ma donecemo mi nasa vina a vi cete izneti vasa pa ima da degustiramo citav dan a cavrljanje cemo osatviti za kraj
To sam i mislio Hayabusa :P Pusti čavrljanje,prošle godine neki poznati sokolari nisu mogli ni to.
Jastreb
09-06-2009, 06:40 PM
Bravo prijatelju :lol: :supz: to je ljudina :supz:
Javit ću vam oko datuma pa da vam nađemo neki prikladan smještaj u blizini tako da se nemoramo vozit do apratmana kad malo zapjevamo :lol:
Jastreb
09-06-2009, 06:40 PM
To sam i mislio Hayabusa :P Pusti čavrljanje,prošle godine neki poznati sokolari nisu mogli ni to.
hahahahahahahahahaha :lol: samo su gledali u pod i vegetirali jedno vrijeme :lol:
Petrinja Saker
09-06-2009, 06:46 PM
Tga za jug sam probao .Donesite jos nesto...
Maroje
09-06-2009, 07:04 PM
Tga za jug sam probao .Donesite jos nesto...
Znam da najviše voliš Svetu Anu i Malog ANTU :supz:
Sokoly
09-06-2009, 07:12 PM
Ne brinite biche i T'ge - (tuge) i smjeha :lol:
Il bese ... suze?:lol:
T'ga nam je bila vech spakovana a razmishljali smo o novim buteljima privatnih vinoproizvogjacha.
Nego ljudi ochemo li mi uopche sokolariti???? hahaha
Jastreb
09-06-2009, 08:27 PM
Nego ljudi ochemo li mi uopche sokolariti???? hahaha
Ja ne poznam ni jednog sokolara ali ako treba pa neko će PUSTIT pticu i onda idemo u birtiju :mrgreen: samo vi momci uzmite "tekuća pitanja" :lol:
Hayabusa
10-06-2009, 12:02 AM
Ja ne poznam ni jednog sokolara ali ako treba pa neko će PUSTIT pticu i onda idemo u birtiju :mrgreen: samo vi momci uzmite "tekuća pitanja" :lol:
Tekuca pitanja su najbolja nikada ti ne zapnu za grlo i sve lepo klizi:rolleyes: :rolleyes:
Hayabusa
10-06-2009, 12:07 AM
Nego ljudi vina da ce da bude bice ali koce da nam pokaze kako izgleda hrvatski prsut cuo sam da je najbolji :D
Maroje mislim da taj tvoj dalmatinski je najukusnii[lepo ide uz dimljeni kravlji kakckavalj]
Maroje
10-06-2009, 05:06 AM
[quote=Hayabusa;1109679]Nego ljudi vina da ce da bude bice ali koce da nam pokaze kako izgleda hrvatski prsut cuo sam da je najbolji :D
Maroje mislim da taj tvoj dalmatinski je najukusnii[lepo ide uz dimljeni kravlji kakckavalj][/
DOGOVORENO !!!!!!:yawinkle:
HarisBo
20-06-2009, 06:49 AM
Gospodo sad kad ste ustanovili što če biti za glavno jelo i vinsku kartu,
red bi bio da se nešto kaže o dezertu i odabere ga se jer mislim
da sokolarstvo nebi bilo potpuno bez toga:lol::lol::lol: :supz:
Maroje
20-06-2009, 11:40 AM
Gospodo sad kad ste ustanovili što če biti za glavno jelo i vinsku kartu,
red bi bio da se nešto kaže o dezertu i odabere ga se jer mislim
da sokolarstvo nebi bilo potpuno bez toga:lol::supz:
Desert prepuštam tebi nadam se da če se i ostali složiti.Naravno ukoliko nisu Ukrajinke.:yawinkle:
HarisBo
20-06-2009, 02:03 PM
Ne, dezert je nešto slatko!!!!! Pa kako neznate :yawinkle::yawinkle:
A vjerujem da Ukrajinske nisu loše ovisi kako ih pripremite :lol:
ja bih rađe počeo s Mađaricom!!!!:supz:
Hayabusa
20-06-2009, 09:29 PM
ne ne ne ne ja mislim da bi trebalo poceti za dalmatinkama pa preci na talijanke pa onada ukrainke pa posle madzarice a kao jagoda ne slagu da dodze jedna lepa velina i plava RUSKINJA :rolleyes::rolleyes:
NEMOJTE NEMICE I NIZOZEMKE ONE SU VELIKE MISICAVE I SA VELIKIM SI..MA:twisted:
HarisBo
21-06-2009, 05:13 AM
ne ne ne ne ja mislim da bi trebalo poceti za dalmatinkama pa preci na talijanke pa onada ukrainke pa posle madzarice a kao jagoda ne slagu da dodze jedna lepa velina i plava RUSKINJA :rolleyes::rolleyes:
Dobro mislis Aleksandre, :supz: !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Maroje
21-06-2009, 08:58 AM
Ako budete dobri ispričat ću vam što je bilo ovog ljeta na jahtama.:yawinkle:
Pozdrav svima.
HarisBo
21-06-2009, 11:47 AM
Pozdrav svima.
Kad se nemože sokolariti, onda se galebari!!!!!!:lol:
Bravo Maroje samo napred :supz: a ne ko mi kontinentalci RIBIČIJA!!!:lol:
Jastreb
21-06-2009, 12:11 PM
Pa kuda ide naše sokolarenje sa ovakvim postovima?????
Ide u najboljem smjeru :supz: :lol: i samo naprijed momci jer jedva čekam takav LOV :lol:
Pozdrav Viktor
Hayabusa
21-06-2009, 08:39 PM
Pozdrav svima.
Maroje Maroje stari morski vuk :supz::twisted:
Sokoly
21-06-2009, 08:57 PM
Jaooj ljudi, pa ako se "ovako pochinje sa sokolarenjem" ja bi hteo sve od pochetka :lol::lol:
Jastreb
21-06-2009, 09:40 PM
Jaooj ljudi, pa ako se "ovako pochinje sa sokolarenjem" ja bi hteo sve od pochetka :lol::lol:
Jel vidiš prijatelju u kojoj su oni danas prednosti! Imaju ptice, mentore i glavna briga za susret su TETE SOKOLARKE!!!!!!!
Ja više nikome ne pomažem! G O T O V O!!!!!!!!!!!!!!
Hayabusa
21-06-2009, 11:28 PM
Jel vidiš prijatelju u kojoj su oni danas prednosti! Imaju ptice, mentore i glavna briga za susret su TETE SOKOLARKE!!!!!!!
Stoje mentori sad vam je krivo sto niste imali vremena za sokolarke posto niste imali dobrih mentora[kao sto imamo mi] e jebiga pioniri su najebali hihhihihihihiihi pa i vi ste pioniri balkanskog savremenog sokolarstva :D:D:D
Jastreb
22-06-2009, 07:42 AM
hahahahahahahahahaha dobra hayabusa nema šta u pravu si hahahahahahahahah a da sam ljubomoran E PA JESAM :lol:
Sokoly
22-06-2009, 10:01 AM
:lol: Da ti pravo kazhem i ja chu razmisliti kolko i sta kazhem u buduche :lol: :supz:
Maroje
22-06-2009, 11:27 AM
:lol: Da ti pravo kazhem i ja chu razmisliti kolko i sta kazhem u buduche :lol: :supz:
Imaš pravo Sokoly odmori 1-2 godine onda čemo ponovo pričati o Lanerima.:supz:
Jastreb
22-06-2009, 01:27 PM
tako je prijatelju neka zovu u Ameriku, Englesku i dalje a mi ćemo malo uživati u PLESU OKO ŠTANGE SA SOKOLARKAMA :lol:
Maroje
22-06-2009, 05:00 PM
tako je prijatelju neka zovu u Ameriku, Englesku i dalje a mi ćemo malo uživati u PLESU OKO ŠTANGE SA SOKOLARKAMA :lol:
Sreča moja da jedrlice imaju jarbol ---- pa im ne treba štanga :yawinkle:
Jastreb
22-06-2009, 07:59 PM
Sreča moja da jedrlice imaju jarbol ---- pa im ne treba štanga :yawinkle:
hehehehehehe
Hayabusa
22-06-2009, 09:13 PM
mora jastrebica da odgleda svoje mlade da prolete i pocnu sami loviti pa tek onda ih ostavlja inace bi u suprotnom to smatrala kao neuspeh same sebe:goodman:vam je soj rano da ostavite vas podmladak imate vi jos tu posla:D:D
Jastreb
22-06-2009, 09:51 PM
Dobraaaaa prijatelju ako ti tako kažeš :lol:
HarisBo
23-06-2009, 10:24 AM
Dobra navlakuša Aleksandre,čista poezija.Evo jedna od mene: kao što jastrebica štiti svoje ptiče od drugih grabežljivica,
tako i nas štite naši mentori od zločestih teta sokolarki na štangama...jarbolima :twisted::lol::lol::supz:
POZDRAV!!!!!!
Sokoly
23-06-2009, 11:28 AM
Viktore jel vidish ti ovo, mi imamo i sasvim solidne poete, a ja mislio da radimo na buduche sokolare... :lol:
Maroje
23-06-2009, 11:54 AM
Joj što mi vas je Žao :supz: Podsječate me na Mirka i Slavka iz parizanskih filmova.:) Tako su i oni uvijek kukali :rolleyes:
Jastreb
23-06-2009, 01:30 PM
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahah evo ga sada Sokoly prijatelju hehehehehehe
Sokoly
23-06-2009, 01:41 PM
:lol::lol::lol:
Goran
23-06-2009, 05:27 PM
Mirko, pazi metak.....
Joj što mi vas je Žao :supz: Podsječate me na Mirka i Slavka iz parizanskih filmova.:) Tako su i oni uvijek kukali :rolleyes:
Sokoly
23-06-2009, 07:10 PM
Hvala Slavko, spasio si mi zhivot :lol:
Maroje
24-06-2009, 01:50 PM
Meni bi bilo puno draže da netko kaže ; Pazi Maroje LANNER :yawinkle:
Sokoly
24-06-2009, 01:53 PM
Meni bi bilo puno draže da netko kaže ; Pazi Maroje LANNER :yawinkle:
Maroje ove godine nash sokolar is Strumice je upropastio 3 jaja od lannera. Chovek se glupira i vech tri godine za...buje stvar.Par mu radi a on svake godine propuste... Rachunaj da chesh morati malo da prichekash a biche lannera tome se i ja nadam za 2-3 godine. E onda chesh paziti glavu od lannera i to ovih nashih, oni lupaju direkt u potiljak -:lol:
Jastreb
24-06-2009, 08:24 PM
E onda chesh paziti glavu od lannera i to ovih nashih, oni lupaju direkt u potiljak -:lol:
Pusti to kao iznenađenje :lol: nikada u svom životu nisam vidio sokola koji leti za vabilom i radi akrobacije kao lanner! Ali sam vidio i par zaleta u glavu :lol: neću reći čiju :lol:
Dobar i za jarebicu mada sam kod mene na kontinentu primjetio da ga muči vlaga u zraku koju dosta upija u perje. Jel imaš to kakva iskustva s time?
Pozdrav Viktor
Maroje
24-06-2009, 08:28 PM
Maroje ove godine nash sokolar is Strumice je upropastio 3 jaja od lannera. Chovek se glupira i vech tri godine za...buje stvar.Par mu radi a on svake godine propuste... Rachunaj da chesh morati malo da prichekash a biche lannera tome se i ja nadam za 2-3 godine. E onda chesh paziti glavu od lannera i to ovih nashih, oni lupaju direkt u potiljak -:lol:
Prijatelju nakon Jastreba to je jedina ptica (naravno mužjak) sa kojom ču probati loviti na našem terenu.
Pozdrav iz Dubrovnika
Maroje
24-06-2009, 09:07 PM
Pusti to kao iznenađenje :lol: nikada u svom životu nisam vidio sokola koji leti za vabilom i radi akrobacije kao lanner! Ali sam vidio i par zaleta u glavu :lol: neću reći čiju
Dobar i za jarebicu mada sam kod mene na kontinentu primjetio da ga muči vlaga u zraku koju dosta upija u perje. Jel imaš to kakva iskustva s time?
Pozdrav Viktor
Jebiga Vik živiš u krajevima gdje je puno vlažno :supz: 4 rijeke .Kod nas u Dalmaciji su velike vručine pa čak i žene osuši ---Zato ih mi uvijek tjeramo da nešto aportiraju iz mora.:yawinkle:
Jastreb
24-06-2009, 10:30 PM
Jebiga Vik živiš u krajevima gdje je puno vlažno :supz: 4 rijeke .
I jedno 20 bara sa šaranima i milijoni potoka i riječica!!!!! Pa ne zovu nas uzalud žabari :mrgreen:
Kod nas u Dalmaciji su velike vručine pa čak i žene osuši ---Zato ih mi uvijek tjeramo da nešto aportiraju iz mora.:yawinkle:
Nisam sumnjo :lol:
Sokoly
25-06-2009, 08:35 AM
Pusti to kao iznenađenje :lol: nikada u svom životu nisam vidio sokola koji leti za vabilom i radi akrobacije kao lanner! Ali sam vidio i par zaleta u glavu :lol: neću reći čiju :lol:
Pozdrav Viktor
Jeste, tachno je da mu je perje malo manje otpornije na vlagu nego u peregrina. Al ako uporedish sa sakerom je daleko "waterproof". U principu Saker je pustinjski soko, lanner je neshto izmegju u pogledu rezistentnosti pera. Shto se tiche leta na vabilo spored mene zajedno sa merlinom su jedni od najboljih ptica za show il za edukatiovne svrhe. Poshteno izmori i samog sokolara pokushavajuchi da skloni vabilo...
Za nashe podnebje nema problema jer vlaga i nije bash kao u U.K.
Najzad ovo su i njihova prirodna stanishta.
Sokoly
25-06-2009, 08:45 AM
Jebiga Vik živiš u krajevima gdje je puno vlažno :supz: 4 rijeke .Kod nas u Dalmaciji su velike vručine pa čak i žene osuši ---Zato ih mi uvijek tjeramo da nešto aportiraju iz mora.:yawinkle:
Mi nemamo more, pa nas je muka naterala da drugachije postignemo cilj. :lol:
Maroje
25-06-2009, 09:52 AM
Mi nemamo more, pa nas je muka naterala da drugachije postignemo cilj. :lol:
Po muci se poznaju junaci :supz:
Hayabusa
25-06-2009, 10:14 AM
Jeli bre matorci mislite li vi da kazete nesto malo edukativnije ili cete samo da se zajebavate pa dajte nesto i mi da naucimo dosta je bilo o aportiranju i izvlazenje stvari iz vode [bilo more,reke ili bare] dajte nesto konspirativno:D:D:D hahahahahahah
Maroje daj neki detalj:supz:
HarisBo
25-06-2009, 10:25 AM
Po muci se poznaju junaci :supz:
Sve junak do junaka...:rolleyes::lol: :supz:
Jastreb
25-06-2009, 01:42 PM
Jeste, tachno je da mu je perje malo manje otpornije na vlagu nego u peregrina. Al ako uporedish sa sakerom je daleko "waterproof". U principu Saker je pustinjski soko, lanner je neshto izmegju u pogledu rezistentnosti pera. Shto se tiche leta na vabilo spored mene zajedno sa merlinom su jedni od najboljih ptica za show il za edukatiovne svrhe. Poshteno izmori i samog sokolara pokushavajuchi da skloni vabilo...
Za nashe podnebje nema problema jer vlaga i nije bash kao u U.K.
Najzad ovo su i njihova prirodna stanishta.
Tu si potpuno u pravu! Kod mene u Karlovcu je stvarno velika vlaga ali to mi ne predstavlja neki problem da ne bi nabavio jednog za vabilo. I trebat će mi jedan vrlo brzo!
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.