PDA

View Full Version : 各rovanje filmova preko DC++(Peer to Peer)

Brdjanin
02-07-2009, 03:13 PM
Serovanje filmova preko DC++(Peer to Peer)
Nisam znao gde da otvorim temu, pa sam odlucio da bi ovde bilo najprikladnije.
Naime, video sam da ljudi zele da imaju svoj Hub o sokolarstvu, ali niko nije preuzeo inicijativu da napravi isti, pa sam stoga ja odlucio da to uradim.
Hub ce raditi 24/7, posto je meni komp non-stop upaljen. Jedino moze da se desi da ne radi ako budem morao da odem negde na duze ili ako nema struje

Uputstvo za pristupanje, za one koji nikada nisu koristili DC++...

Startujete DC++ ... logicno
Birate opciju favorites, to je ona zuta zvezda na vrhu DC++
Zatim dole levo ce te videti opciju New... kliknete na nju
Otvori vam se jos jedan prozor... prva opcija gore je ime Huba...napisete Falconry
Druga opcija je Address , koja je najbitnija. Tu upisete sledece falconry-serbia.no-ip.biz:411
Preskocite ono polje description, pa idete na polje Nick i tu upisete svoje korisnicko ime po izboru.
Kliknete OK tab koji se nalazi dole desno, taj prozor ce se zatvoriti i videcete da sad u ovom velikom prozoru pise Falconry.
Levo od imena Huba imate kockicu, koju stiklirate ako hocete da se Hub automatski otvori po startovanju DC++ .
Kliknete dva puta na Hub da udjete i to je to.

Ako hocete da registrujete korisnicko ime, u chatu, kad udjete na Hub, napisete
+regme <lozinka>
Ovo sto sam napisao <lozinka> vi ne pisete, vec umesto toga napisete lozinku koju hocete da koristite.Naravno, razmak izmedju +regme i lozinke. Ako registrujete korisnicko ime, potrebno je da opet odete na favorites(zuta zvezda), pa desnim tasterom kliknete na Hub(Falconry) i izaberete properties, opet ce se pojaviti onaj manji prozor, i tu ispod polja Nick ima polje password. U to polje upisete lozinku koju ste odabrali, kako ne bi morali svaki put kada pristupite Hub-u da upisujete lozinku.

Eto, nadam se da sam sve objasnio. Dovoljno da svako ko do sada nije koristio DC++ zna kako da udje u Hub. DC++ ili ti klijent program, mozete skinuti ovde http://sourceforge.net/project/downloadi...&a=1057143

Samo kliknite i downloader ce se sam startovati.

Sto se ostalih podesavanja tice, za one koji prvi put koriste, objasnicu po potrebi. Naravno, najvaznije je podesiti parametre za upload i download i kako ubaciti ono sto hocete da sherujete(delite) od filmova, slika... sa ostalim korisnicima. Ali o tome cu pisati ako ljudi budu poceli da dolaze na Hub.

Da...namerno sam stavio da se hub zove Falconry, a ne Sokolarstvo, jer mislim da ne bi bilo lose da dodju i ljudi koji ne razumeju nas jezik. Npr. ne bi bilo lose da oni koji imaju naloge na nekim stranim forumima o Sokolarstvu postave adresu ovog Huba tamo, pa mozda oni dodju i podele sa nama svoje filmove, patente....
Ako hocete, promenicu u Sokolarstvo...

Uhhh...napisa se ja...
Nadam se da nece biti uzaludno.

Pozdrav
Filip