PDA

View Full Version : West Nile virus

Petrinja Saker
01-08-2009, 02:25 PM
Kruze glasine o sirenju tog virusa kroz europu.Zna li netko nesto vise...?:confused:

Harpija
01-08-2009, 07:51 PM
Kruze glasine o sirenju tog virusa kroz europu.Zna li netko nesto vise...?:confused:Ja sam prićav sa jednim sokolarom HANIJEM a on je pričav sa LUBO ENGLER is Slovačke i kaže da je uginulo već sedamdeset ptca a Hani kaže da su njemu uginule dvije ptice i to Snježna sova i još jedna sova velika ušara

HarisBo
19-08-2009, 10:18 AM
West nile nam se opasno približio,kažu u Srbiji pomor jastrebova!
Ima li uopče preventive bilo kakve????

Jastreb
19-08-2009, 10:55 AM
Navodno osigurat volijere od komaraca. Ali jel i to dosta ili sreća.......

E sad zamisli kada si još jastrebove kupio, uvezao i uložio novac!!!!!!! E tu onda osim velikog gubitka svoje osobne ljubavi prema pticama pretrpiš i VELIKI FINANCIJSKI GUBITAK!!!! A novodno nam je svima jednako u sokolarenju...............

Pozdrav Viktor

Petrinja Saker
19-08-2009, 12:25 PM
Umotaj Harisa u celofan....

Jastreb
19-08-2009, 01:26 PM

E bene :lol: :lol:

Sokoly
19-08-2009, 02:29 PM
Evo ovde mozhete prochitati o simptomima i dodavanje B1 Vitamina kao pomo0ch imunitetu ptica. Simptomi su gubenje apetita, curenje nosa, neartikulisani pokreti i tremor...http://www.falconryforum.co.uk/showthread.php?t=47301

Kod nas na Balkanu nikad nisam chuo za ovaj virus. Imam neshto iskustva za POX virusom koji shire komarci al to se obichno deshava u toplijim krajevima, Saudi Arabija, Emirati, Pakistan i td. Pox virus u grabljivice nikad nisam utvrdio ovde na nashim prostorima. Pa mopzhda nas i ovaj West Nile zaobigje? :rolleyes:

Pozdrav

HarisBo
19-08-2009, 03:54 PM

A prije toga nahraniti ga sa stepskim sokolovima :lol::lol::lol::supz:

HarisBo
19-08-2009, 03:56 PM
Hvala na informacijama gospodo Sokolari!!!!:supz:

Jastreb
19-08-2009, 08:34 PM
A prije toga nahraniti ga sa stepskim sokolovima :lol::lol::lol::supz:
hahahahahahahah BRAVO BORO hahahahahahahhaha

Petrinja Saker
20-08-2009, 06:26 AM
To ce mu biti prvi pravi obrok otkad ga ti mrcvariš.:lol:

HarisBo
20-08-2009, 07:40 AM
To ce mu biti prvi pravi obrok otkad ga ti mrcvariš.:lol:

ha ha :axe::supz:

Maroje
22-08-2009, 08:21 PM
[quote=Sokoly;1186377]Evo ovde mozhete prochitati o simptomima i dodavanje B1 Vitamina kao pomo0ch imunitetu ptica. Simptomi su gubenje apetita, curenje nosa, neartikulisani pokreti i tremor...

LJudi to nije opasno ako se odmah kužne.
Moj Haris je to prebolio prošle godine sada je zdrav i jede 4 piliča dnevno.
U analizi krvi nije moguče prepoznati simptome. Prve simptome če te uočiti po curenju iz nosa (prozirna sluz nakon toga nenormalni pokreti ,boji se vlasnika te počme odbijati hranu koja sadrži kosti).Guta sporo i teško čak i najmanje komadiče.
Ja sam ga liječio sa Trisulfon prašak. 2g se razmuti na 1l vode te se navlači u špricu 2ml .Nakon toga se cijevčicom ubrizgava direktno u volju .
Moj tretman je bio 10 dana.
Nakon ovoga ne pokušavajte pticu spremati za lov !!!!!
Pustite je da se odmara cijelu sezonu te je hranite dijetalnom hranom do mitarenja. U mitarenju davajte miješanu hranu posve normalno kao i uvijek.
Iz iskustva govorim da če te drugu sezonu imati pticu kakva je bila prije bolesti.
Pozdrav svima:-P

Jastreb
23-08-2009, 10:01 AM
[quote=Sokoly;1186377]Evo ovde mozhete prochitati o simptomima i dodavanje B1 Vitamina kao pomo0ch imunitetu ptica. Simptomi su gubenje apetita, curenje nosa, neartikulisani pokreti i tremor...

LJudi to nije opasno ako se odmah kužne.
Moj Haris je to prebolio prošle godine sada je zdrav i jede 4 piliča dnevno.
U analizi krvi nije moguče prepoznati simptome. Prve simptome če te uočiti po curenju iz nosa (prozirna sluz nakon toga nenormalni pokreti ,boji se vlasnika te počme odbijati hranu koja sadrži kosti).Guta sporo i teško čak i najmanje komadiče.
Ja sam ga liječio sa Trisulfon prašak. 2g se razmuti na 1l vode te se navlači u špricu 2ml .Nakon toga se cijevčicom ubrizgava direktno u volju .
Moj tretman je bio 10 dana.
Nakon ovoga ne pokušavajte pticu spremati za lov !!!!!
Pustite je da se odmara cijelu sezonu te je hranite dijetalnom hranom do mitarenja. U mitarenju davajte miješanu hranu posve normalno kao i uvijek.
Iz iskustva govorim da če te drugu sezonu imati pticu kakva je bila prije bolesti.
Pozdrav svima:-P

E to je kvaliteta ovog foruma - KVALITETNI LJUDI! :supz:

Bravo i hvala profesore!

Pozdrav Viktor

Jastreb
23-08-2009, 10:07 AM
Evo vam još jedan mali tip. Ja sam prije imao problema sa POXom koji prenose komarci naravno tijekom ljeta. Problem je bio što sam znao i preko noći ostavljat vodu kraj ptica koje sam trenirao i nalaze se na stalku. Tu vam komarci dolaze na tu vodu u posudi i onda lako slete na nogu ptice i ubodu je. Ako su ptice u volijeri slobodne na visokom tu vam je ta mogućnost puno manja. Tako da tada držite vodu preko dana a navečer je maknete, objektivno preko noći i tako neće piti.

Pozdrav Viktor