View Full Version : Mladi Harisi
Jastreb
16-09-2009, 11:33 AM
U Sokolarskom Centru u Šibeniku imate na prodaju mlade harise. To je odlična linija, vrlo agresivne ptice koje sam i sam letio i lovio.
Zovite na:
091/506-7610 Emilio Menđušić
Zaista da mi je to bilo pred 15-tak godina u Hrvatskoj........stvarno smo uznapredovali :D
Pozdrav Viktor
Austringer27
16-09-2009, 07:28 PM
Jako mi je drago cuti ovo.Super!Viktore hoce li i Emilijo doci na susret kod nas u Zelendvor ove godine.Bas smo se lijepo druzuili prosle godine.:yawinkle:
Jastreb
17-09-2009, 11:15 AM
Hoće tko uzimati od HR sokolara?
Delux
17-09-2009, 09:24 PM
:) meni danas niko nije odgovarao na pozive:roll:
:cool:hoce li ko da proda u CG;)
Jastreb
18-09-2009, 06:59 AM
:) meni danas niko nije odgovarao na pozive:roll:
:cool:hoce li ko da proda u CG;)
Probaj ponovno vjerojatno imaju goste i na 0038522219224
Petrinja Saker
19-09-2009, 12:52 PM
nis napisao da su badava pa je to problem.
Jastreb
19-09-2009, 08:49 PM
:lol: naravno tko uzgaja i prodaje taj radi protiv sokolarenja i ne podupire ga :lol:
Austringer27
20-09-2009, 07:56 AM
Hoće tko uzimati od HR sokolara?
Ja bi uzeo pet komada.Jedan mi nije dovoljan.Ocu da mi se izletavaju i gone fazana barem 5 km.Ocu da mi lete u formaciji kao borbeni zrakoplovi.Formacija "klin".Nema tu kod mene mile lale.:D:minigun:
Hi Victor.
Thank you for your post about the Harris Hawks, my Croatian isn't good so it took me a while to read it.
We have just taken one out of the aviary for Emelio to fly, she weighed in at just over 2lbs 6ozs, but in the end she will be a little higher than that once she gets some muscle, I hope she will be ready for the field meet in November as I look forward to seeing how she preforms.
Her parents were both good hunters and were nice to fly with no nasty habits.
How is the Gos doing? ah, perhaps I should ask how married life is suiting you?
Thanks again and hope we can talk soon or at the meet.
Biff.
Jastreb
20-09-2009, 08:34 PM
Hi Victor.
Thank you for your post about the Harris Hawks, my Croatian isn't good so it took me a while to read it.
We have just taken one out of the aviary for Emelio to fly, she weighed in at just over 2lbs 6ozs, but in the end she will be a little higher than that once she gets some muscle, I hope she will be ready for the field meet in November as I look forward to seeing how she preforms.
Her parents were both good hunters and were nice to fly with no nasty habits.
How is the Gos doing? ah, perhaps I should ask how married life is suiting you?
Thanks again and hope we can talk soon or at the meet.
Biff.
Basic tranlastion of your text about birds:
Evo izvađena je jedna ženka koja ima 1084 grama s time da će prava lovna težina biti i veća kada se naprave pravi mišići. Ovo je postala gospođa Victoria Norman koja ih je uzgojila. Kaže da su joj roditelji dokazani u terenu kao lovne ptice izvrsnog karaktera u ponašanju sa ljudima i psima.
Biff my dear it was always pleasure to speak with you and ask you suggestion about falconry :D
Gos is going very fine, very hard bird to train and fly in the meaning of her attitude but VERY NICE with me and absolutely AGGRESSIVE towards game specially GREAT ON FUR!
Here is the link of the thread here:
http://www.falconryforum.co.uk/showthread.php?t=69766
Also I am finishing my new aviary set and I hope that you'll visit me on the farm. And wife...........:lol:..........well, mine is last in the house: Oh yes my darling off course you are right :lol:
Please send me your cell number cos I lost it last week when I broke my cell.
Cheers Viktor
Delux
24-09-2009, 11:00 AM
Nevjerujem da iko trazi "za badava" ,ali ni napumpavanje cijena nije u interesu sirenja sokolarstva na ovim prostorima.
Inace zvao sam za HH i poslao email sa kratkim predstavljanjem,niko se nije udostojio odgovora:roll:
U svakom slucaju hvala.
Jastreb
24-09-2009, 12:53 PM
Nevjerujem da iko trazi "za badava" ,ali ni napumpavanje cijena nije u interesu sirenja sokolarstva na ovim prostorima.
Inace zvao sam za HH i poslao email sa kratkim predstavljanjem,niko se nije udostojio odgovora:roll:
U svakom slucaju hvala.
Da je napumpavanje čisto sumnjam jer znam da u cijene istao kao u svim uzgajivačnicama u Europi, čak i jeftinije. Jedino ako se usporedi sa cijenama u Engleskoj mogu biti malo niže u Engleskoj ali s time da transport iz svih ostalih europskih zemalja udvostručuje cijenu svake ptice dok transport iz Engleske čak UTROSTRUČUJE!
Ja sam predzadnju pticu uveo sivca iz Engleske koji je bio poklon a transport avionom me je koštao za cijenu DVA SIVA SOKOLA!!!!!!!!!!!! Zadnje ženka jastreba iz Austrije - napravite sve dokumente i organizirajte transport po nju pa ćete vidjeti koliko košta to povrh ptice!!!! Cijene ptica danas stvarno nisu velike.
Po meni bilo kakvo "rušenje" cijene zbog promocije sokolarstva nije dobro jer cijene su potpuno normalne kao i prosječno dobar lovački pas a onaj tko istinski želi sokolariti za par mejseci ili za godinu dvije može polako skupiti za vrhunsku sokolarsku pticu!
Isto tako iz vlastitog iskustva kada god sam poklonio pticu manje su je cijenili nego da su je platili!!!!! Kad bilo tko uloži XXXXX tisuća kuna u uzgojne parove, volijere i opremu znam da to sigurno kod nas ne može vratiti kroz prodane ptice iz uzgoja ako i uopće može vratiti jer to čini isključivo iz ljubavi!
Na kraju, ljudi uzgajaju svinje, krave, kokoši, pse i za njih traže novac na koji se nitko ne buni pa na kraju kupi ili ne kupi nešto od toga zašto bi sa sokolarskim pticama koje su puno teže za uzgoj bilo drugačije.
Pozdrav Viktor
Petrinja Saker
24-09-2009, 07:18 PM
Na kraju, ljudi uzgajaju svinje, krave, kokoši, pse i za njih traže novac na koji se nitko ne buni pa na kraju kupi ili ne kupi nešto od toga zašto bi sa sokolarskim pticama koje su puno teže za uzgoj bilo drugačije.
Imas pravo, ali kod nas je sljedeca situacija.
Kad ti uzgajas sokole (svinje) onda te netko pita pošto prodas i ti mu kažeš.
A nato on kaze da mu je preskupo i da će kupiti negdje drugdje sokola, ali svinju će uzeti ovdje jer mu se ne isplati platiti prijevoz izdaleka.
Bilježim se sa štovanjem.
Maroje
24-09-2009, 10:07 PM
Imas pravo, ali kod nas je sljedeca situacija.
Kad ti uzgajas sokole (svinje) onda te netko pita pošto prodas i ti mu kažeš.
A nato on kaze da mu je preskupo i da će kupiti negdje drugdje sokola, ali svinju će uzeti ovdje jer mu se ne isplati platiti prijevoz izdaleka.
Bilježim se sa štovanjem.
Slažem se Tomek jer u HR neče nitko da radi hibride. Najbolja Hr kombinacija bi bila pariti svinju pasmine "LANDRAS" i zelenog kanarinca(normalno uvezenog sa citesom sa Kanarskih otoka).
LOVA DO KROVA
Pozdrav iz DU.
BaranJac1
27-10-2009, 12:59 PM
Od 25.10.2009.god. ponosni sam vlasnik još jednog harisa (FHH) koju sam uzeo od BIff.:D
Samo toliko.
Pozdrav iz Baranje.
Jastreb
27-10-2009, 03:01 PM
Od 25.10.2009.god. ponosni sam vlasnik još jednog harisa (FHH) koju sam uzeo od BIff.:D
Samo toliko.
Pozdrav iz Baranje.
BRAVO!!!!
Maroje
27-10-2009, 03:55 PM
Čestitam ,Harisi su fenomenalne ptice.
Tko je taj Biff???
Hayabusa
29-10-2009, 10:52 AM
Cestitam na prinovi baranjac
Jastreb
29-10-2009, 02:00 PM
Biff je Victoria Norman koja je kod Emilia. Bila suvlasnik uzgajivačnice Martin Jones do pred 2 godine pa došla u HR.
Jastreb
29-10-2009, 02:01 PM
Jel par nije u srodstvu?
Petrinja Saker
29-10-2009, 03:44 PM
to bi moglo biti problem kod genetike.
BaranJac1
30-10-2009, 01:01 PM
Uzgoj me trenutno ne zanima ,pa mi to nije bitno
BaranJac1
30-10-2009, 01:31 PM
Ovo mi je bitno
BaranJac1
30-10-2009, 01:35 PM
48 sati nakon vađenja iz volijere sa 906 g počela jesti na rukavici
Maroje
30-10-2009, 03:28 PM
to bi moglo biti problem kod genetike.
DA, DA, skoro uvijek imaju krivo zubalo :supz:
Jastreb
30-10-2009, 05:39 PM
BRAVO GORANE!
Petrinja Saker
31-10-2009, 07:45 AM
DA, DA, skoro uvijek imaju krivo zubalo :supz:
Stari šaljivđija.
Austringer27
31-10-2009, 08:00 PM
Lijepa ptica.Ima li to malo rep potrgan?
vBulletin® v3.8.6, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.