PDA

View Full Version : Pomoć

From
05-02-2010, 11:29 PM
pozdrav svima,danas dok sam šetao gradom na ulici sam našao kobca,nema letnih pera u desnom krilu a krilo je kao da je sa njim prošao kroz bodljikavu žicu rasječeno ali čini mi se da nije slomljeno,pticu sam uzeo sa sobom radi pasa,mačaka i auta kojih ima po gradu da joj se što ne dogodi,sad je u volijeri dugoj 3m visokoj 2m i širokoj 2m,zanima me što da mu dam da jede pa ako neko zna molim da napiše bit ću zahvalan
hvala unaprijed

Gos@Heart
06-02-2010, 08:47 AM
Sto je pre moguce, daj mu nekog vrapca ili gugutku. Verovatno nije jeo vec neko vreme i najvaznije je dati mu sto pre da jede. Kobci brzo gube tezinu a na ovoj hladnoci neverovatno brzo. Ako ne mozes nista od ovoga naci trenutno, dobro ce doci i golub kojeg ces usmrtiti, odstraniti glavu i voljku, rasporiti uz grudnu kost i ostaviti u prostoriji sa kobcem. Metak tipa dijabola je otrovan za ptice, to nadam se znas... Tako bih ja uradio...

Pozdrav i javi sta se desava dalje...

From
06-02-2010, 08:48 AM
da li vrabce da mu isto tako usmrtim ili ostavim žive?

Petrinja Saker
06-02-2010, 05:22 PM
Ako ikako mozes daj mu i antibiotik.kod veterinara imaju sinolux(neka ti vet kaze koliko da mu das u mesu skriveno).
stvarno si brzo napravio volijeru.javi se kad bude prilike vasoj nadleznoj upravi za poslove zastite prirode kako nebi ispao kriminalac.
pozdrav iz zametene petrinje

From
06-02-2010, 05:29 PM
evo,danas je jeo i za sad je dobro,volja mu je puna,vidit cu za antibiotik u ponedjeljak,držim ptice pjevice i imao sam jednu volijeru praznu pa sam ga u nju ubacio,e sad zanima me da li da mu svaki dan ovako lovim vrabca ili ima neko meso koje se može kupiti a da bi ga on mogao jesti

Petrinja Saker
06-02-2010, 07:10 PM
pojest ce bilo koju od tvojih pjevica:lol:
samo probaj naći goluba, jer vrabaca će trebati vise dnevno.presitan je vrabac.daj mu da jede koliko hoće.on sam zna koliko mu tjelo troši.

From
06-02-2010, 07:29 PM
mogo sam ga odmah kanarincima nahranit dobro su mesnati:lol:da li može divlji golub ili da nadjem u nekog pitome i da li se od goluba daje ono crveno meso što je na prsima odmah ispod kože kako mi je objasnio gosheart mislim da je to to meso,samo neznam da li da samo njega izvadim iz goluba pa mu dam ili dam mu ostavim cjelog rasporenog goluba pa da on sam to trga?
(http://www.falconryforum.co.uk/member.php?u=1849)

Petrinja Saker
07-02-2010, 06:29 AM
golubu odrezi noge i izvadi voljku i glavu.razrezi prsa od trbuha do vrata uz prsnu kost i tako otvorenoga mu serviraj.
predlazem jače crno vino sa pelješca.dingač.
a za prilog običnu zelenu salatu sa malo začina.

From
07-02-2010, 09:16 AM
evo ga sve je servirano pa će mo vidjeti kako će mu se svidjeti recept od golog kuhara:D

Hayabusa
07-02-2010, 11:30 AM
nemoj ga stalno nadzirivati i uznemiravati ostavi ga da se smiri pa nekase nejede dobro par dana i tek posle mozes preuzimati bilo sta